Anton_ Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2021 Samozřejmě jsem včerejší úspěch nezopakoval... Včera to kafe bylo takový hrozně kávový. Dneska né a "pálilo" mi z něj na patře. To kafe je málo kafový!!! Tady video jak to teče Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2021 V 31. 8. 2021 v 15:25, redd napsal: To by mohla být cesta... Taky jsem tím prošel , mám multimetr s měřením teploty (GME) a inspiroval jsem se tímhle odkazem : http://www.gaggiausersgroup.com/index.php/topic,187.0.html Použil jsem přetlakovou misku , kterou nepoužívám . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 2. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2021 tak jsem dnes pri obede v oblibene rastauraci ukecal sefa, at mi proda par zrnek kavy, co mi tam tak chutna. Uvidim co z toho vyloudim doma…tak konecne doslo i na tuhle lahudku, v nejake rozumne mire se mi po nekolika pokusech podarilo priblizit se chuti v restauraci, vic uz z toho doma na automatu nevytahnu. :-)vune stejna, crema je stejne tmava, ale mene bohata, kyselost lehce vyssi, ale nerusiva, chut podobne plna, sila mi prisla vetsi nez v restauraci. Kdyz jsem ale o stupen ubral, bylo to naopak mene…celkove subjektivne z toho vysel salek tak na 85% procent toho, co mi prinese obvykle baristka, jsem spokojen. I kdyz na poradne srovnani by to chtelo dat ty salky vedle sebe, ale to bych tezko realizoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 7. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2021 Dnes tato dobrota, Caffè Vergnano 1882 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 7. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2021 před 10 minutami, jore1 napsal: Dnes tato dobrota, Caffè Vergnano 1882 Si bol u @Berta? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 7. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2021 Via Camillo Benso Conte di Cavour, 11, Alba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 V 1. 9. 2021 v 19:26, Anton_ napsal: Samozřejmě jsem včerejší úspěch nezopakoval... Včera to kafe bylo takový hrozně kávový. Dneska né a "pálilo" mi z něj na patře. To kafe je málo kafový!!! Tady video jak to teče Myslím, že potřebuješ ještě vyladit mletí, nebo tempování. Pokud tempuješ nějakým temperem s nastaveným momentem, tak bych zkusil o cucíka ubrat na jemnosti mletí /chceš o pindíka hrubší strukturu/. Pokud tempuješ ručně, tak zkus o kousek ubrat na síle. Podle oka to nechce moc, ale právě tenhle kousíček to dělá dokonalým. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Koukal jsem, že je tu hodně v oblibě Mezzo 70/30, ale nedaří se mi ji najít. Našel jsem jen ten Latino Blend, který je 80/20, poradí prosím někdo, který to kafe od nich to je? Mezzo caffé jsem se díval je blend ale čistá Arabica... https://www.kavaprodej.cz/latino-blend/500g Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Ona je to asi jakási "podpultovka" buď si tam musíš zavolat a nějak se domluvit nebo ideálně si tam dojet osobně. Ale jestli jsem to pochopil správně, tak se může taky stát, že jí nebudou mít. Docela mě překvapilo jak je tam velký a je tam spousta ženskejch a všichni jsou ochotný a hezky to tam voní Poměr cena kvalita je úplně jinde, než co jsem doposud kupoval....za kilo chtějí jen 240,-. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 @Tikal Díky, zkusím dneska schválně různý tlaky...je možný, že to mám moc utažený, tudíž to ze začátku kape, pak se tam určitě udělá kanál jako blázen a začne to téct rychle, že to nestíhá, proto to "pulzuje" asi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Já teď bral už podruhé kilovku z coffespotu...tu jejich výroční edici. https://www.coffeespot.cz/10-let-vyrocni-edice-kavy Není špatná. Na to mezzo se taky zkusím podívat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 před 31 minutami, Lamiczka napsal: Koukal jsem, že je tu hodně v oblibě Mezzo 70/30, ale nedaří se mi ji najít. Našel jsem jen ten Latino Blend, který je 80/20, poradí prosím někdo, který to kafe od nich to je? Mezzo caffé jsem se díval je blend ale čistá Arabica... https://www.kavaprodej.cz/latino-blend/500g Ano,ve standartní nabídce je 80/20 a stačí to ,ano je to Latino Blend. Prý Ti jsou schopní namíchat i 70/30 ,ale asi s kilem se Ti nikdo "drbat" nebude. Teď piju Latino a zatím nejlepší co jsem pil /De Longhi/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Když jsem tam byl, tak to nabírala z takový celkem velký "popelnice" . Takže záleží jestli mají aktuálně napraženo/namícháno. Je tam docela frmol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Dělají to běžně, ale v nabídce na netu to nemají, nebo se to nějak jmenuje a já vím prd. Objednávám mailem, napíšu kolik a že to je 70/30 a oni mi napíší, kdy je to k vyzvednutí. 80/20 chlapáckému drsoňovi nestačí, je moc jemné a málo tygří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 (upraveno) Vím prd zatím furt experimentuju s tím co udělá co. Už mám rozumnej mlýnek (Kinu m47 simplicity), koupil jsem váhu od haria a jsem schopen dosáhnout +- konzistentních výsledků, ale zjistil jsem, že rodina odkojená jihlavankou (což je tuším 100% robusta) nedává kyselost arabiky a hledám nějakej rozumnej blend. Navíc hledám něco za rozumný peníze co má dobrou a konzistentní kvalitu, abych vychytal přípravu a zjistil co má jakej vliv (teplota, mletí, tamper, ... ) Zatím mám pocit, že dělám chybu u "lisování" kávy do košíku, zkoušel jsem vychytat 17-20kg na osobní váze, abych dostal do ruky jakej je to cca tlak, ale nevím... EDIT: a díky všem za rady, že to na eshopu ani nemám hledat Upraveno 8. září 2021 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 před 2 hodinami, Anton_ napsal: @Tikal Díky, zkusím dneska schválně různý tlaky...je možný, že to mám moc utažený, tudíž to ze začátku kape, pak se tam určitě udělá kanál jako blázen a začne to téct rychle, že to nestíhá, proto to "pulzuje" asi Já se až dnes díval na to video a právě mi přišlo, že tam středem máš kanálek v tom puku, jak ho nakonci ukazuješ. To by vysvětlovalo asi i to kapání na začátku a relativně normální proud na konci... Navíc nevím jak moc dobře urovnáváš kafe v páce, přišlo mi jako bys měl ten puk v krajích silnější... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 (upraveno) To uprostřed je otlačenej šroub sprchy, ale je možný, že tam zároveň vzniká kanálek. Zarovnávám nejdřív distributorem a až pak tempr, ale samozřejmě je možný(a párkrát to vím jistě), že někde zatlačím víc.. Když používám páku s dvouvýpustí, tak vyndavám sítko a zarovnám na stole, páč zatím nemám pěchovací stanici. Tam je taky prostor pro zlepšení možná Jinak jsem si na začátku, taky zkoušel na osobní váze rukou vyvinou tlak 20kg a musím říct, že jsem teda musel pořádně zabrat Když jsem to pak takhle utlačil kafe, tak nevypadla ani kapka. EDIT: ty silnější kraje...to je dost možný...někde zpátky jsem se ptal jestli nemůže být problém v tom, že tamper má 58mm, takže je ještě mezi ním a sítkem mezera. Jestli by nebyl lepší tamper 58,55 mm Upraveno 8. září 2021 uživatelem Anton_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Mne to prijde ze ti to tece celkem normalne, neni to idealni, ale zadny prusvih. Ja mam teda Silvii s PIDem a mam tam predspareni a tlakovy profil, tak to nemuzu uplne srovnavat, ale taky mi to ze zacatku spis kape a tepreve pak to tece. Puk vypada celkem ok, vysledny kafe taky. Zkus treba zkratit extrakci na 25s, jestli nebude vysledek lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 Mám také temper menší než misku, v tom problém není, pořiď si momentový temper, je to fakt pohoda a na e-bay to mají za pár šušňů. Potom to už bude jen o mletí. Předpokládám, že vážíš kávu, co dáváš do misky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 No mě spíš překvapuje ten otisknutej šroubek, souvisí to s tím co píše Tikal o tom jestli máš váhu. Já používám 18g kafe, ale pravda nemám značenej košík na kolik je dělanej...to bych chtěl vyřešit Na momentovej tamper musím mrknout Já i když nemám tamperstation, tak to tlačím na prkýnku podloženým utěrkou, moc si neumím představit vytahovat košík z páky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se