Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Ja to bral tak, ze jemny udelas vzdycky (navic mleti na espresso ani neni potreba to nejjemnejsi, jako na jine druhy kavy), ale ze nevyhoda levnejch mlynku je prave nepravidelnost az hrudkovitost (a jeste trhanost, ale s tim nenadela uz nic ani wdt)..

Proste beru to zrovnomerneni pomoci wdt jako levny a pritom velky krok kupredu.. :-)





Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja jsem se rozhodoval mezi baratza a wilfa a nakonec si vybral wilfa https://www.kofio.cz/prislusenstvi/elektricky-mlynek-wilfa-svart-wscg-2-stribrny/371
a uz dva mesice jsem moc spokojeny.
teda je pravdou, ze neresim detaily, jako jestli opravdu nastaveni mleti odpovida tomu co z mlynku leze, ale nastaveni je ultra jednoduche. duvodem proc jsem vybral wilfu, i presto, ze ma dle recenzi horsi tu nadobu na namletou kavu byl, ze ma casovac a po stanovenem case se vypne. a protoze primarne delam jednu nebo dve kavy, staci koleckem nastavit 10-15 vterin a pustit mleti a o mlynek se daln estaram  

Ja naopak vybral Baratzu a misto casovace mam deti vycvicene na spravnou vysku namlete kavy :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na mnoha dalších faktorech, ale obecně to opravdu velký přínos je. Hrudky tampováním nezmizí. Budou to pořád "hrudky" v rámci kávového puku, kudy voda poteče hůře. Ale nejde jen o hrudky. Jde o celkové srovnání kávy v páce.
Dá se dělat velmi slušné espresso i bez toho samozřejmě - záleží jaké máš vstupy a jaké máš očekávání.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Furt premyslim kde se da objednat nejlepsi predplatne na kavu abych to nemusel furt objednavat, uplne nejlepsi by bylo kdyby prazirna vedela kolik kafe mi zbyva a mohla presne poslat dalsi varku jakmile bych mel 20-40g left. Stacilo by mi asi takove cervene tlacitko na policce kde mam mlynek a kavu, ktere by po stisku poslalo automaticky objednavku na dalsi 500g cerstve uprazene kavy.

Jednou se budou i dvere prodavat se schrankou do ktere budou mit pristup jen delivery services, abych pro to nemusel nekam chodit nebo byt doma. Hmm, davam tomu 7-20 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle to mám nastavené se sousedy. Mají u mě předplatné vlastně na 6kg kafe (teoreticky 250g týdně na půl roku) a když si řeknou, tak jim uprazim.
Když se spokojis s tím, že nebudeš mít tlačítko, ale třeba mi pinknes zprávu na Messenger, tak to není problém :-)

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz umis kafe vylozine na filtr? Ja byl s tvym systemem spokojenej, ale tvy kafe mi tehdy prislo vic na espresso a na filtru mi moc nechutnalo, nebo teda tusim ze se to tykalo poslednich asi dvou-trech objednavek. Ale jsem rad ze ses ozval, rad zase zkusim priste od Tebe.

edit: @RedAce666V e tvym eshopu nepoznam jestli je to kafe na filtr nebo na espresso ani. Vono to fakt nechutna stejne na filtru. :D

Ja to mel podobne nastavene v praci, zarval jsem na kolegu "coffee to come!" a on mi prinesl kafe, jenze sme se pak nejak nepohodli a ted se mi nejak nedari vytrenovat kolegy. :D Mozna proto ze sou 2x starsi nez ja, nevim, pracuju na tom ale. :D

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...