filo-boxer Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Jsou to dvoustěnné, ručně foukané sklenice od německého výrobce SPIEGELAU, série CREMONA. Made in Germany, žádná čína. Mezi stěnama je vakuum, takže i když tam máš vařící kafe nebo čaj, tak vnější stěna je jen vlažná. Vypadá to pěkně, každé návštěvě se to zatím líbilo. A že je to ruční práce je pěkně vidět, když si jich postavíš šest vedle sebe, každá je maličko jiná, ale jen maličko. K dostání např. zde:http://www.ebay.de/itm/2er-Set-2-x-Doppelwandglas-SPIEGELAU-Serie-Cremona-Glas-NEU-OVP-/321087606851?pt=DE_Kochen_Genie%C3%9Fen_Gl%C3%A4ser_Glaswaren&hash=item4ac2501043http://www.amazon.de/Trinkgl%C3%A4ser-doppelwandig-240ml-CREMONA-Spiegelau/dp/B00BI0CFOK/ref=sr_1_3?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1363251944&sr=1-3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Kolegove mam na vas dotaz. Tohle vlakno nesleduju, snad se nebude dotaz opakovat. Ja nejsem zadnej fajnsmekr, uplne nejradeji mam obycejnou silnou cernou kavu, turka. Delam to tak jak me naucil kamos. Tj. do vrouci vody nasypu kavu, az vypeni uberu plyn. Takhle ji necham vzkypet 3x. Zrna pred mletim prebiram, vyhazuju nedoprazene a polamane. Ani nevim jestli je tohle turek. Kdyz nemam tuhle moznost, piju klasickeho ceskeho turka. Ale jde mi o neco jineho. Po vyzkouseni toho co se prodava v beznych obchodech jsem dosel k nazoru, ze nejlepsi na chut a vuni ma obycejna Jihlavanka. Ruzne ty Tchibo a Jacobs mi malo voni, maji nevyraznou chut. Porad jsem si myslel, ze tohle je individualni jak to kdo vnima. Prekvapil me nedavno kamarad, ktery ma kavu vedle hodinek jako konicka. Presovac za desitky tisic, kdyz mi dela presso je to jak samanskej obrad. Kupuje pry jeden z nejlepsich druhu kavy u nas, nazev uz nevim, nejak jako Halmark ci tak. Nedavno mi rekl, ze kdyz nema tu svou kavu a musi treba nekde venku volit z tech obycejnych, voli take Jihlavanku. Dotaz tedy zni, mate take pocit, ze z tech beznych zrnkovych druhu co koupim v kazdem obchode je Jihlavanka nejlepsi, nebo rekneme na spici? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Podle toho co píšeš si spíš připravuješ džezvu než turka snad jen, že by se měla káva dávat do studené vody...Já jsem celkem spokojený s Tchibo African Blue, nechám si to umlít podle potřeby, těch 125gramů mi vydrží akorát na týden, což mi přijde ještě v pořádku. Zase si v kanceláři nemůži mlít zrnka každý den... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 (upraveno) Jj, chute mame kazdy jine, voda je taky kazda jina. Jen jsem si myslel, zda mezi znalci neni urcite vnimani znacek jako u hodinek. Jako ze vseobcne znamy fakt je napr. Tchibo malo voni, Jacobs nema silnou chut, Jihlavanka je ok. Treba moje mati by prisahala na Tchibo, me zase prijde i cerstve namlete jako vycachnute. Diky za odkaz na tu cuketku.cz. Uz vim, ze to mam fakt lejt do studeny vody (to me fakt nenapadlo) a vim, ze Jihlavanka zadna hitparada nenihttp://jaknakavu.eu/prispevky/espresso/jihlavanka-espresso-experiment/ Upraveno 14. března 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Kávu kupuji zásadně v pražírně, v normálním obchodě ty velkonznačky již bojkotuji. Ale pokud bych si musel vybrat, tak Davidoff celkem ujde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Nedávno jsem si koupil na zkoušku Tchibo. Šel jsem v Jihlavě tím rezavým obchoďákem a tam v Tchibo obchodě prodávají i váženou nemletou. Zkusil jsem kávu označenou jako Volcano, prý "silná a výrazná" nebo tak nějak. Mě spíš připadá přepražená, hodně hořká, černý to je hrozně. Turka bažiňáka jsem nezkoušel, v chrochtací konvičce je to celkem pitelné když se udělá slabší. V džezvě je to horší, slabší dělat v džezvě moc nedává smysl a silná je hořká. Ale teď něco co mě potěšilo. Nedávno jsem byl v Třebíči a jak tak courám po městě, přišla chuť na kafe a něco k zakousnutí. Zašel jsem do židovské čtvrti a našel tam malou kavárnu jménem Vrátka. Je to chráněné pracoviště handicapovaných. Objednal jsem si espresso, kousek koláče a kousek štrůdlu. Koláč i štrůdl skvělé a espresso taky. Do dvou třetin šálku, krásná jemná crema, jemná příjemná chuť. K tomu bílý a přírodní cukr, kalíšek mléka, kalíšek horké vody na případné dolití na americano, pohárek chladné vody na zapití a několik sušenek. Ne z fabriky ale z malé pekárny. To všechno komplet za 63 kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2013 ranní Phin filtr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel FK Odesláno 28. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2013 Já můžu Lavazza. Každý den 3krát Dá se i DE Excella Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2013 nieco na tie "Velikonoce" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2013 Ja pouzivam v praci FP s mlyncekom Hario Mini Mill. Doma mam La Pavoni Europiccola a mlyncek Porlex Mini. Hold mam rad jednoduche veci, kde sa nema co pokazit, maximalne sa vymeni tesnenie. V kave zatial objavujem male ceske a slovenske praziarne. Uz som myslel, ze som na espresso nasiel primarnu kavu v Etiopii Maduro od 9 gramms coffee, ale uz ju nebudu mat . Druha najoblubenesia je zmes od LaBoheme Cafe. Teraz som si prvy krat objednal primacafe.cz, tak som zvedavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rony Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2013 Po ctyrech letech testovani vseho mozneho, jednoznacne Lavazza di Crema :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2013 (upraveno) Ja pouzivam v praci FP s mlyncekom Hario Mini Mill. Doma mam La Pavoni Europiccola a mlyncek Porlex Mini. Hold mam rad jednoduche veci, kde sa nema co pokazit, maximalne sa vymeni tesnenie. V kave zatial objavujem male ceske a slovenske praziarne. Uz som myslel, ze som na espresso nasiel primarnu kavu v Etiopii Maduro od 9 gramms coffee, ale uz ju nebudu mat . Druha najoblubenesia je zmes od LaBoheme Cafe. Teraz som si prvy krat objednal primacafe.cz, tak som zvedavy. la_pavoni_europiccola_elh.jpg Za zkoušku stojí ještě Sicafe.cz z Jablůnkova. (Petr Sikora) Upraveno 17. května 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 CAFE ETERNITY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Hele, když už ti z toho teče ta bílá srač... jak je na té druhé fotce, tak je bohužel potřeba pak vylít celý kafe Můj upgrade ze Senseo - Delonghi Perfecta. Umí toho spoustu, já si zatím dělám prostě kafe. Jsem spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Pre majitelov kavovarov na gombik, co si myslia, ze im to vari dobru kavu....http://www.stream.cz/peklonataliri/807516-peklo-na-taliri-domaci-priprava-kavy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Potvrdilo to moje zkušenosti - hnus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 (upraveno) Za zkoušku stojí ještě Sicafe.cz z Jablůnkova. (Petr Sikora) Sorry za OT, ale město odkud je ten caffe e-shop není tak romantické, aby mělo v názvu kroužkované U, takže pro příště jen kratce a stroze Jablunkov. Upraveno 18. května 2013 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 (upraveno) Zawsze Dziablo. Upraveno 18. května 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Bedjasson... ja nepisem, ze to je kazdy stroj. Poslal som to ako zamyskenie . Netreba hned brat osobne, ber to ako navod ako overit velku kavu, nic ine sa tam nehodnoti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Sorry za OT, ale město odkud je ten caffe e-shop není tak romantické, aby mělo v názvu kroužkované U, takže pro příště jen kratce a stroze Jablunkov. Ej, toš to sa omlůvám . Pocházám ze Slovácka a myslel sem, že Jablunkov je od slova Jablůčko. Kratce mi to neleze z huby ani po třetím škopku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se