Jump to content

Recommended Posts

 

70/30 bere Tikal v Holešovicích.

A šlo by to ještě konkrétněji prosím? Našel jsem tam 4 druhy a ani u jednoho není popis 70/30, jen 80/20. Děkuju za trpělivost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj, Berte měl bych taky zájem o kurzík nejspíš pro začátečníky. Cítím se v přípravě kávy jako mírně pokročilý, ale raději bych to vzal z gruntu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

 

Pokročilí - profilování kávy

 

1. ony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berte dik za odpoved teraz mám ECM Synchronika a rozmýšľam že kadiaľ ďalej a bude to asi profilácia od kedy je v predaji ECM Flow Control Kit stále to mám v hlave.Teraz trošku viac fičim na V60.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

6. ondrejm

 

Pokročilí - profilování kávy

 

1. ony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berte dik za odpoved teraz mám ECM Synchronika a rozmýšľam že kadiaľ ďalej a bude to asi profilácia od kedy je v predaji ECM Flow Control Kit stále to mám v hlave.Teraz trošku viac fičim na V60.

 

Nad čím rozmýšlíš? :-) Za cenu necelých 200 Euro naprosto parádně rozšíříš možnosti své mašiny. Pokud nutně nepotřebuješ do ruky velkou páku (la pavoni, elektra), nebo nechceš pádla (la marzocco) nebo si nechceš hrát na programátora (spousta dalších), tak je tohle SUPER volba!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

6. ondrejm

7. jore1

 

Pokročilí - profilování kávy

 

1. ony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jé, mě by zajímalo profilování. Nějaký dotaz k espressu se samozřejmě asi taky najde. Jen mě úplně neberou směsi s vyšším podílem robusty. Já tedy vlastně jedu 100 % arabiku (jednodruhovky, občas směs na espresso). Ale chápu, že směsi s robustou můžou být vizuálně přívětivější (crema, tygr) + když někdo je zvyklý na klasický italský espresso.

 

Určitě bych si ale chtěl osahat ovládání profilace a její vliv (v nějakém základním režimu). Za ten považuju možnost dlouhé preinfuze (např při 2 barech), pak se to pustí naplno a na konci zas případně stáhnout. Samozřejmě chápu, že je možné si s tím hrát v průběhu... ale to už považuju za takový bonus, když si s tím chce člověk hrát.

 

Sám uvažuji o rozšíření svého HX s E61 o profilaci. Proto bych se velmi rád zúčastnil, ale vůbec nevím, jak to bude vypadat v březnu doma. Jsem čerstvě po narození dvojčat, tak je to teď časově celkem mazec. Předem tedy díky za bližší info o akci... ale potvrdit účast budu schopen až relativně před akcí samotnou. Díky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

6. ondrejm

7. jore1

 

Pokročilí - profilování kávy

(zatím bez předpokládaného termínu)

 

1. ony

2. redd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koupil bych kombinaci moka + frenchpress. Za me na chalupu ultimatni reseni. V konvicce udelas "espresso", kdyz chces neco alternativniho, tak ve FP udelas vynikajici kavu (od jednoho hrnku po litrovou konvici rano k snidani pro celou rodinu). A jako bonus jde ve FP naslehat vyborne mleko do kafe z konvicky.

Aeropress je super a muzes ho prikoupit, ale je to spis reseni na cesty nebo do prace. Vic lidi s tim moc neobslouzis...

Pokud do toho budes sypat dobrou kavu, tak z toho i dobra kava potece. A vzhledem k cene dobre kavy to jsou dost levne nastroje, takze klidne vyzkousej vsechny. Kazdy ma neco do sebe...

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Diky za super tip! Zkusil jsem uslehat mlecnou penu ve FP a s kafem z mokka konvicky jsem udelal manzelce docela pitelny latte ;) takze sem nabral spoustu kladnejch bodu

 

Odesláno z mého Redmi Note 6 Pro pomocí Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj, jestli je pořád místo v začátečnících, tak bych se taky rád zúčastnil. Předem díky, skvělej to počin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

6. ondrejm

7. jore1

8. vE13Lius

 

Pokročilí - profilování kávy

(zatím bez předpokládaného termínu)

 

1. ony

2. redd

Share this post


Link to post
Share on other sites

A šlo by to ještě konkrétněji prosím? Našel jsem tam 4 druhy a ani u jednoho není popis 70/30, jen 80/20. Děkuju za trpělivost.

 

Oni ho oficiálně nemají v nabídce, stačí poslat mail a chtít 70/30, zbytek zařídí .

 

Berte, pokud se zase bude hulit u tebe v obýváku, zavžuji účast na obou kurzech :lol2:

 

Jinak mohu potvrdit, že jak to jednou vyladíte, tak to chodí, jako hodinky

20200201_171331.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Začátečníci - espresso od A do Z

(termín 15.3.2020, Praha)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

5. 14titi

6. ondrejm

7. jore1

8. vE13Lius

9. Jan Procházka

 

Přátelé, nominace uzavřena. Stejně trochu počítám s tím, že někdo nebude v daný termín moci. Nyní k organizaci: Navrhuji pokračovat po SZ, hromadně Vás oslovím příští týden, a budeme si doupřesňovat, jak to naše kávičkové setkání proběhne. Neděste se, stroje, suroviny i učební materiál dodám já :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A máte se věru na co těšit, Bert je jeko pedagog nepřekonatelný.. :notworthy:

 

Je to asi rok po kurzu a já už při pohledu na kávovar udržím moč a ani už tak často nepláču.

Jen ty prsty, přes které mě mlátil ukazovátkem, ještě nefungují jak by měli, ale což, hlavně, že mám dobrý kafe :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berte Dik za odpoved potreboval som vedieť či to je funkčné lebo tá gulička na ovládanie mi tam moc nesedela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chvíľu sa s tým ECM flow control kitom hrám a na svetlo pražené kávy je to úplne super. Bez profilácie je ťažké spraviť z nich espresso tak, aby hlavná chuť nebola kyslosť. Profilácia umožní dlhú predinfúziu a potom kontrolu prietoku tak, aby extrakcia nebola príliš rýchla a výsledok má celú škálu chutí podobne ako filtrovaná káva. Ovládanie nie je príliš presné, ale nie je to ani tak tou guličkou ako ihlovým ventilom, ktorý tá gulička otvára. Je pomerne ťažké urdžať na uzde tlak počas predinfúzie aby nevyletel príliš hore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...