Jump to content

Recommended Posts

jj, imho je to proste fermentovana kava cibetka je vetsinou jen na obrazku.

Ja si pamatuju jak se mi v "Cerstvy kave" snazily vnutit kavu sloni, to samy jako cibetkova, jenom to vykadil slon 😮

Pak mi prodali 4 mesice starou espresso smes...

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mame novy konicek:) Ako si spomenul priprava kavy je naozaj filozofia. Spravit poriadnu kavu je urcity druh umenia. Ci uz v podniku alebo niekde doma. Nie nadarmo taliani vymysleli aj sutaz barmanov o

Tak jsem vyměnil v mé Gaggii Classic klasický bimetalový termostat za PID, který elektronicky řídí teplotu. Velký skok dopředu, původní 107C termostat měl rozptyl až +- 15 stupňů, zatímco teď PID dosá

Přesně jak píšeš. Doma mám Rocketa a na chalupu dám ECM. No, a Silvii jsem měl v práci :-) Kruh se uzavřel.

před 10 hodinami, Bert napsal:

Já si jako skeptik a kávový praktik pouze dovolím doplnit: kdyby všechny cibetkové kávy, co se na světě za rok prodají, byly opravdu z cibetek, tak musí být na světě cibetek asi desetkrát více, musí být velké jako buvol, a mít furt sračku ....

Tak proti tomu souhlasím, ročně je to prý jen asi půl tuny - vše ostatní je tím pádem dílem chemie

Link to post
Share on other sites

Uz ste to z ty opicky nebo co to je nekdo opravdu pil? Je to fakt lepsi? Ja tentokrat filtr odnekud z Nemecka, za me lepsi nez vetsina radoby filtru, ale treba The Barn umi mnohem lepsi. Kazdopadne espresso na miste meli vynikajici.

aec6ffb161fd89cccffbb1105df6735e.jpg

Link to post
Share on other sites

Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

Link to post
Share on other sites
před 34 minutami, Daredevill napsal:

Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

Dobre si spravil!

Link to post
Share on other sites

Kafaři - hahaha - nechal jsem na lince pytlik od toho cibetkového a uvařil normální směsku 80% dvou druhů arabiky a 20% robusty na středně hnědé pražení z pražírny Voznice a všichni jen mlaskali, jak je to hned znát 🙂 🙂 🙂

ještěže jsem čajař 🙂

Link to post
Share on other sites
před 23 hodinami, Daredevill napsal:

Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

Že já sem lezu... Na Bazoši jsem našel jeden epesní červenej Mazzer v Brně za 5.000 a když jsem ho viděl naživo, tak jsem taky neodolal...

Link to post
Share on other sites
před 43 minutami, Petr82 napsal:

Že já sem lezu... Na Bazoši jsem našel jeden epesní červenej Mazzer v Brně za 5.000 a když jsem ho viděl naživo, tak jsem taky neodolal...

Dobre jsi udelal. Ja teď teda ještě musím vyčekat to appartamento. To bude teprve oříšek. 

Link to post
Share on other sites

Panove, jdu si pro radu, vcera jsem si koupil Gaggiu a ted k tomu potrebuju to nejdulezitejsi - mlynek :) da se sehnat neco do 3 tisic, aby to bylo pitelne? Nejake tipy? Diky!

A44FF91B-009E-4179-B690-4F48D7A200B0.jpeg

Link to post
Share on other sites

S tím ručním bych byl taky opatrnej ,mám Handground a nechtěl bych být na něj odkázaný....

Ke Gaggii mám Ascaso Steel I , mám k němu nějaké výtky ale jinak cajk ....

 

IMG_20201017_162845.jpg

Link to post
Share on other sites

Acsaso i-steel s kovovym ulozenim kamenov je za danu cenu fajn. Uzival som ho par rokov, pred 2 dnami som upgradol na Fiorenzato F4E nano (este to ladim), Ascaso pojde na bazos. Ale do 3t to asi nevojde.

Link to post
Share on other sites

Já Ascaso koupil zánovní v Hraspu . Jsem s ním celkem spokojený , nejvíc mě dráždí to "lepení" namleté kávy na výsypník.

Koupil jsem nový , ale ani s ním to není o moc lepší .

 

Screenshot 2020-10-18 10.24.04.png

Link to post
Share on other sites
S tím lepením - někde sem četl, že stačí dát do kafenásypky ke kafi kapku vody...
Edit: ale nevím, zda je to pravda.
Ta kapka vody (RDT) funguje skvěle proti vzniku statické elektřiny. Ta ale vzniká spíš u větších plochých kamenů. Tady bych ale spíš čekal, že problém bude v hrudkování, proti kterému ta voda moc nepomůže.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...