Jump to content

Káva


Recommended Posts

Mám na Vás malou prosbu, 

kamarád by si rád pořídil automatický kávovar, k pákovému má příliš velký respekt, a zaujala jej osobní nabídka na přístroje značky Nivona. Cenově by se chtěl vejít do 15 tis. Kč, popřípadě maximálně do 20 tis. Kč. Máte, prosím, s těmito mašinkami nějakou zkušenost? (Dotyčný si +/- uvědomuje možnosti automatického kávovaru ve smyslu kvality výsledné kávy, dosud popíjel jen instantní. Prostě ho láká cesta jednoduché a hlavně rychlé přípravy obstojné kávy.)

Za případné reakce velké díky, i když budou jen rázu obecného.

Viz https://www.nemeckekavovary.cz/nivona/e-shop/espresso-kavovary  

Link to comment
Share on other sites

Ještě doplním, že máme levnější model Nivona CafeRomatica NICR 660, v zaměstnání již udělal mnoho tisíc nápojů. 

Kolega má model 520, který se liší jednodušším ovládám, je také velice spokojen. 

 

Link to comment
Share on other sites

před 1 minutou, Cess napsal:

Máme také Nivony ve firmě a druhou mám doma.  Zatím spokojenost. 

Bylo mi řečeno, že vnitřek je Jura, ale jestli je to pravda nevím, ale cenově vychází o něco lépe Nivona.  

I přes společného partnera pro vylvoj a montáž v amiswell ve Švýcarsku, dnes již není pravdou, ze se jedna o totožné stroje. To platí od roku 2009, kdy jura inovovala F50, jejíž části -z doby před modernizaci-nivona prakticky dodnes využívá 

Link to comment
Share on other sites

před 23 hodinami, vwtyp11 napsal:

Ač militantní Jura uživatel, musim uznat, ze Nivona je super!

pomer v/c je u nivony super

kdyz vidím jak dostává zabrat v kanceláři, mohu doporucit

 

Díky! 😉

před 21 hodinami, Cess napsal:

Máme také Nivony ve firmě a druhou mám doma.  Zatím spokojenost. 

Bylo mi řečeno, že vnitřek je Jura, ale jestli je to pravda nevím, ale cenově vychází o něco lépe Nivona.  

Díky! ;-)

Link to comment
Share on other sites

před 21 hodinami, vwtyp11 napsal:

I přes společného partnera pro vylvoj a montáž v amiswell ve Švýcarsku, dnes již není pravdou, ze se jedna o totožné stroje. To platí od roku 2009, kdy jura inovovala F50, jejíž části -z doby před modernizaci-nivona prakticky dodnes využívá 

Během včerejška jsem prošel několik recenzí či i uživatelských komentářů na jejich stroje a vypadá to, že se jedná o slušnou firmu. Chválí se promyšlený návrh produktů, dobrá funkčnost, životnost nebo pohotový servis s prozákaznickým přístupem. Z těch nejzajímavějších modelů v poměru cena/výkon vychází asi řada 6, konkrétně aktuálně dostupná Nivona NICR 660 a 670/680. Přínosné informace jsou k nalezení také na webu Coffeeness.de. Viz například (výběrem):

Citovat

Der Nivona Kaffeevollautomat Vergleich 2021: Geheimtipp, Testsieger oder einfach nur Kaffee?

https://www.coffeeness.de/nivona-kaffeevollautomaten/

NIVONA CafeRomatica 769 im Test: Willkommen in der Familie

https://www.coffeeness.de/nivona-caferomatica-test/

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Zapomněl jsem doma digitální váhu, ale tahle alternativa z dob dávno minulých není úplně marná. Mimochodem jsem za barbara když vařím filtr z kávy určené na espresso? 

IMG_20210207_131840-01-01.jpeg

Edited by Dagoberd
Link to comment
Share on other sites

V tomhle mám celkem jasno. Buďto mi kafe chutná nebo ne. Jen baristi mne přesvědčují, že mám v kafi hledat chuť nějakejch borůvek, ananasu anebo jinejch bobulí. Prostě všechno jiný, než chuť kafe. 😀

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ja to kdysi taky zkousel a nejlip se mi osvedcila varianta 3 x prejit varem a mezitim jsem jeste lzickou sbiral takovej tem slem co se spolu penou utvoril nahore. Ale jiste tu na to budou zkusenejsi borci. 

Link to comment
Share on other sites

před 1 hodinou, Liqid napsal:

Koupil jsem ze zvědavosti džezvu, poradí někdo jak na přípravu? Na netu jsou toho mraky, ale kolikrát se to dost liší. Budu připravovat na plynu.

Namliet najjemnejsie ako vies. Kavu a cukor (ja davam asi 2:1) zmiesat v studenej vode. Prihodim zrnko kardamomu. Vodu davam asi do polovice az 2/3 dzezvy. Na najmensom moznom ohni varit kym nezacne stupat a penit, potom dole z ohna a nechat penu padnut. Po 3. opakovani sa uz pena tvorit nebude. Chvilku odstat aby si kava dole sadla a zliat do salky(salok). Moja velmi oblubena kava, uplny zivotabudic.

 

Link to comment
Share on other sites

Nedávno jsme v Turecku (Adana) sháněli jako dárek kávu s kardamonem a byl to docela problém .

V obchodech to běžně neměli a ve většině o tom snad ani nevěděli . Až v jedné speciálce říkali , že v Turecku je to záležitost nějaké konkrétní oblasti a říkají tomu snad hellcoffee nebo tak nějak .....

Link to comment
Share on other sites

před 2 hodinami, Effe napsal:

Nedávno jsme v Turecku (Adana) sháněli jako dárek kávu s kardamonem a byl to docela problém .

V obchodech to běžně neměli a ve většině o tom snad ani nevěděli . Až v jedné speciálce říkali , že v Turecku je to záležitost nějaké konkrétní oblasti a říkají tomu snad hellcoffee nebo tak nějak .....

Este je mozne ze prave v tejto oblasti ako jedinej to nepoznaju :lol2:

Link to comment
Share on other sites

Jak jsem nakoupil tak prodávám 🙂

Ono obecně kafe v Turecku nefrčí tak jako čaj , ale možná máme v Turecku divné lokace , kde ti kávu skoro nenabídnou a když si nedáš čaj tak je urazíš .

Já si odtamtud vozím čaj , ale hlavně pražené lískové oříšky , lepší jsem nikdy neměl .

Snímek obrazovky 2021-03-06 194224.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...