Jump to content

Káva


Recommended Posts

  • 2 months later...

Náhodná návštěva kavárny onehdá zavinila, že jsem po 35 letech přišel na to, co na té kávě všichni mají, protože s tím hnojem, co je v marketech se to nedá vůbec srovnat... Kupuju od té doby v MR. Coffee a zamiloval jsme si tuhle, jinou jsem vlastně ani nezkoušel. https://www.mrcoffee.cz/produkt/colombia-excelso-medelin/

 

Kavárna taky moc příjemná, kdyby jste někdo byli ve Zlíně. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ahoj pánové,

prosím o radu, mám doma starý poloautomat Saeco, no snad po 20 letech už začíná odcházet do křemíkového nebe.

Chci pořídit nový kávovar na doma za cca +- 400 Eur, já piju pouze espresso, manželka má ráda cappuccino děláme cca 5-8 káv za den.

Vybíráme mezi Gaggii classic plus + MDF mlýnek, nebo automat Nivona NICR 626 co by jste mi doporučili?

Já bych radši tu Gaggii, no manželka Nivonu kvůli pohodlí.

Link to comment
Share on other sites

Řekl bych, že třeba tohle je hezkej vyváženej entry set na kterým se už dá udělat slušný kafe a co stojí za ty 3 pohyby pákou k mlejnku, pěchovadlu a mašině navíc.

https://www.bunacafe.eu/e-shop/kavovary/zvyhodnene-sety/detail/RSERRD-rancilio-silvia-e-rocky-doserless

 

Ikdyž, já bych si to kvůli výkonový rezervě a teplotní stabilitě E61 složil spíš takhle+ vynikající mlejnek Vario je jistota, že se dají odlišit a vychutnat jemný chuťový nuance dražších druhů kafe. 

http://espressoperfetto.de/espressomaschinen/bfc/bfc-perfetta.html + http://espressoperfetto.de/espresso-muhlen/mahlkoenig/mahlkoenig-vario-home.html

 

Samozřejmě jsme mimo rozpočet, srry.

Edited by Toom
Link to comment
Share on other sites

Díky moc za tip,

musím přiznat, že začínám trochu uvažovat nad tím setem Rancilio Silvia (četl jsem na ten kávovar chvály) + Rocky Doserless asi prodám nějaký kukačky co nenosím a třeba to nějak výjde. :-)

Link to comment
Share on other sites

Guzmici, určitě jdi do toho Rancilia S v setu. Je to vstupenka k dobré kávě. A neboj, jde to fakt dobře doladit. Vlastní zkušenost na chalupě, než jsem to poslal za bratrancem a pro jistotu i na chaloupku pořídil Rocketa:-)

Link to comment
Share on other sites

Díky moc za tip,

musím přiznat, že začínám trochu uvažovat nad tím setem Rancilio Silvia (četl jsem na ten kávovar chvály) + Rocky Doserless asi prodám nějaký kukačky co nenosím a třeba to nějak výjde. :-)

Silvia je dobrá volba ,Gaggii plus bych nebral , mám ještě starého Classica bez těch euro pič..... , je fajn ale dnes bych volil Silvinku.S tím Rockym bych si ještě něco nastudoval.Vario by byl lepší i když bych měl strach z keramických mlecích kamenů.

Link to comment
Share on other sites

Chápu. S tímto rozpočtem jsi totiž tak na hranici už fakt dost dobré PID mašiny a dobrého (asi strašího) mlýnku. Zkus se třeba na ebay mrknout na neelektronický Mazzer. Jetý by snad nevadil, a zbyly by penížky na novou pákovku. Na Marzocco se raději nekoukej :-)

Link to comment
Share on other sites

Taky se přidám-jakou pákovku + mlýnek -cca +- 40 000,-

 

Isomac v akci http://espressoperfetto.de/espressomaschinen/isomac-31.html

Dvojkotel Millenium nebo Tea Cool Touch, pokud kapučínuješ, čajuješ nebo děláš víc kafí najednou. Zaffiro jednokotel taky bohatě stačí na domácí experimentování a zabere míň místa. Ušetřený prachy bych investoval spíš do lepšího mlýnku než do stroje s PID elektronikou. Ikdyž já jsem jsem úplně spokojenej s relativně malým Mahlkonigem Vario viz, výše.

Link to comment
Share on other sites

pánové doplním ještě informace.

denně dělám 5-10x espreso na automatu Delonghi a chci se posunout výše,tak nějak mi připadá ,že ať si koupím jakoukoliv kávu ,tak to chutná +- všechno stejně\kávy beru z pražíren\.Jelikož ovládám pouze český jazyk-je pro mně problém hledat na zahraničních webech informace co a jaká mašina umí.

Kupodivu mi zvedla účetní rozpočet +- 50.000,-kč včetně DPH Takže prosím na nějaké tipy-pákovka + mlýnek.\díval jsem se na Bunacafe,ale nevím jakou sestavu\

děkuji Jiří.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

pánové doplním ještě informace.

denně dělám 5-10x espreso na automatu Delonghi a chci se posunout výše,tak nějak mi připadá ,že ať si koupím jakoukoliv kávu ,tak to chutná +- všechno stejně\kávy beru z pražíren\.Jelikož ovládám pouze český jazyk-je pro mně problém hledat na zahraničních webech informace co a jaká mašina umí.

Kupodivu mi zvedla účetní rozpočet +- 50.000,-kč včetně DPH Takže prosím na nějaké tipy-pákovka + mlýnek.\díval jsem se na Bunacafe,ale nevím jakou sestavu\

děkuji Jiří.

Myslím, že Silvie a Rocky je pro běžné domácí použití naprosto dostatečná. Doporučuji prostudovat forum http://www.primacafe.cz/primafrm/. je tam spousta užitečných informací jak o strojích, tak kávě. Dnes je pojem Pražírná a čerstvá káva celkem v módě, ale málo kdo si už troufne dát na pytlík datum pražení. Přitom káva je nejlepší 5-20dní od upražení a pak jde kvalita dolů. Kdo chce trochu změnu, tak doporučuji zkusit kávu přes filtr. Hario V60/Aeropress. je to něco zase trochu jiného a není k tomu potřeba žádné stroje. Stačí jenom ruční mlýnek a světle praženou kávu určenou na filtr. Já mám dobrou zkušenost s pražírnou ve Znojmě a s kávou od Mlsného kocoura, a pak ještě s Fabrica de Café v Hodoníně. Ale to jsou hodně lokální zdroje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...