Přejít na obsah

Hasňa's Damasko in-house world

Hasňa

Doporučené příspěvky

Děkuji, to mě těší. Někdy je tu sice trochu dusno, ale aspoň se něco děje. Jak jsem již psal, je to lepší, než kdyby ty hodinky nevzbuzovaly žádné emoce a nikoho by nezajímaly.

Je to tak, vždyť je to normálka, že mají lidi různý názory, a je to správně, nevím, jak bych to zmenežoval, kdyby mojí drahou chtělo za ženu další 4 miliardy chlapů... :lol2: No a s hodinkama je to stejně, akorát je jich trošku míň... Kdybych se měl každej den rozčilovat s něčím, co se mi nelíbí, tak už jsem dávno v Bohnicích.

Myslíte, že jsou renomovaný švýcarský brandy schopný zkonstruovat systém bez šroubovací korunky tak, aby těch plus mínus 100m hodinky daly? Ano, souhlas, reálně u mě nikdy nepůjdou hlouběji jak 3m, proto říkám, že je to v mojí hlavě a ten nápis 200m mě dělá klidnějším :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tebou Hasňo. Obecně bych rád znal důvod, proč lidé požadují od hodinek vodotěsnost více jak 10 atmosfér (tedy 100 metrů vodního sloupce). Ano, je hezké mít deklarováno vyšší číslo a mít fajn pocit, ale je to založeno na reálných požadavcích? S hodinkami testovanými na 10 atmosfér není problém se sprchovat, nosit v bouřce, plavat, potápět se šnorchlem řekněme do 10 metrů. Kolik lidí se opravdu potápí do větších hloubek jak 10 metrů? Pro 95% lidí je úplně jedno, jestli ty hodinky mají deklarováno 10, 20 nebo 50 atmosfér. Tento rozdíl by je neměl ovlivňovat ve výběru. Jsou mnohem důležitější parametry, které mohou mít reálný význam. Upřímně řečeno se musím usmívat, když si člověk sundává Submarinery, když se jde sprchovat. OK, jsou to drahé hodinky tak je jasná opatrnost, ale já si nechci kupovat hodinky proto, abych se o ně pořád bál. Pokud se s nimi něco stane, je tu servis. Momentálně nosím hodinky s deklarovanou vodotěsností 30 metrů a pravidelně se s nimi sprchuji, plavu - ne jen smočení v bazénu nebo vířivce, ale kraul 1-2 kilometry, byl jsem s nimi i v parní sauně, v klasické finské sauně by mi vadily, tam je sundávám.

reagujem na to s boldom co pises - pretoze vacsia vodotesnost ide ruka v ruke s vacsou robustnostou a ta sa hodi pre sport, ale aj pre bezny zivot. Hodinky su na ruke proste exponovane a casto trpia extremnymi narazmi, dost casto vidavam na inych forach rozbite skla. A hodinky ktore maju 200, 300, 500m apod. vodotesnost maju hrubsie skla a viac vydrzia, alebo aspon ten pocit tam je :-)

ps: momentalne na ruke 8,25mm hruby safir, a coskoro ho vystrieda 1,4mm hruby safir, oboje si uzivam :-)  (kalmar 8000m a DA44)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

reagujem na to s boldom co pises - pretoze vacsia vodotesnost ide ruka v ruke s vacsou robustnostou a ta sa hodi pre sport, ale aj pre bezny zivot. Hodinky su na ruke proste exponovane a casto trpia extremnymi narazmi, dost casto vidavam na inych forach rozbite skla. A hodinky ktore maju 200, 300, 500m apod. vodotesnost maju hrubsie skla a viac vydrzia, alebo aspon ten pocit tam je :-)

ps: momentalne na ruke 8,25mm hruby safir, a coskoro ho vystrieda 1,4mm hruby safir, oboje si uzivam :-)  (kalmar 8000m a DA44)

V tom se neshodnem. Větší hodinky víc otloukáš, než ty malý.

Odkaz ke komentáři

vrcan: OK, rozumím. Ale zase při sportu vadí větší hmotnost. Např. Raffovy RM mají jen pár gramů - údajně konkrétně 18 gramů (je to vůbec možné?) a jsou konstruovány na přetížení až 5000 G (tomu se mi také nechce věřit)  Reálně jsou prý jeho hodinky při úderech vystaveny přetížení až 200 G. Čemuž naopak opravdu věřím. 

OT:

Jsem zde. 

Odpusť si tyto výkřiky o ničem a skrytou identitu. Co si chceš dokázat?

Info pro ostatní: Konrad Lorenz zemřel v roce 1989 a byl to rakouský zoolog. S Konradem Damaskem to nemá nic společného.

Odkaz ke komentáři

Myslíte, že jsou renomovaný švýcarský brandy schopný zkonstruovat systém bez šroubovací korunky tak, aby těch plus mínus 100m hodinky daly? Ano, souhlas, reálně u mě nikdy nepůjdou hlouběji jak 3m, proto říkám, že je to v mojí hlavě a ten nápis 200m mě dělá klidnějším :-)

Fortis dělá hodinky bez šroubovací korunky s 200m water resist :) http://forums.watchuseek.com/f251/fortis-b-42-marine-master-279285.html

Odkaz ke komentáři

Klasické značení vodotěsnosti většiny hodinek odpovídá přibližně této tabulce. Já to beru jako podvod a dodnes to značení mě prostě hlava nebere. Poté máš hrstku výrobců, kteří píšou autentickou hloubku, do které jsou hodinky vodotěsné, jako např. Suunto, které uvádí pouze WR 30, ale do těch se skutečně můžeš potopit, nebo třeba Damasko jak uvádí Hasňa. Jinak, že se dnes vyrábí hodinky třeba i do 2000m, kam se asi smrtelník nepodívá a když jo, tak už mu bude šumák, zdali hodinky ještě těsní, tak si myslím že je to proto, že hodinářské značky chtějí poukázat na to, že to prostě umí a že materiály použité na hodinkách jsou velmi kvalitní ;) Ono vyrobit hodinky s WR2000 není zase tak úplně jednoduchá záležitost, co jsem tak studoval.

Ja tohle samozrejme chapu,nicmene kdyz je na nejakych hodinkach deklarovana wr treba 200m,predpokladam,ze hodinky prosly testem na 20atm a vydrzely to,v opacnym pripade tam ten napis nema co delat.

Odkaz ke komentáři

......

Určité to někdo ve Švýcarsku umí, když to umí i Damasko. DK101 nemají šroubovací korunku a vodotěsnost maji 10 BAR.

Odkaz ke komentáři

Ja tohle samozrejme chapu,nicmene kdyz je na nejakych hodinkach deklarovana wr treba 200m,predpokladam,ze hodinky prosly testem na 20atm a vydrzely to,v opacnym pripade tam ten napis nema co delat.

Ono je to spise naopak. Deklarovat a testovat jde na tlak, ne na hloubku. Tedy jde říct ze hodinky zůstávají vodotěsné do třeba 10 Baru, nebo 10 atmosfér. Ale nejde říct, ze zůstanou vodotěsné při potopení do 100 metrů právě protože se mění podmínky, proudy, pohyb, rázy a tak. Prostě ve 100 metrech na zápěstí potápěče není vždy stejný tlak. Proto je věcně správnější vodotěsnost uvádět v jednotkách tlaku. Ono "m" je vždy přibližné.

483d5b5fe0c113cb99bdb19d2e3c6a36.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to tak, vždyť je to normálka, že mají lidi různý názory, a je to správně, nevím, jak bych to zmenežoval, kdyby mojí drahou chtělo za ženu další 4 miliardy chlapů... :lol2: No a s hodinkama je to stejně, akorát je jich trošku míň... Kdybych se měl každej den rozčilovat s něčím, co se mi nelíbí, tak už jsem dávno v Bohnicích.

Umí, umí, třeba moje TH jsou do dvěstě bez šroubovací korunky, ta je tam ale také z důvodu, aby ti pod vodou korunka nevyjela. Taky jsem je utopil :-) takže šroubovací korunka je pro blbnutí ve vodě vcelku důležitá....

Odkaz ke komentáři

Ono je to spise naopak. Deklarovat a testovat jde na tlak, ne na hloubku. Tedy jde říct ze hodinky zůstávají vodotěsné do třeba 10 Baru, nebo 10 atmosfér. Ale nejde říct, ze zůstanou vodotěsné při potopení do 100 metrů právě protože se mění podmínky, proudy, pohyb, rázy a tak. Prostě ve 100 metrech na zápěstí potápěče není vždy stejný tlak. Proto je věcně správnější vodotěsnost uvádět v jednotkách tlaku. Ono "m" je vždy přibližné.

Latka zakladni skoly,jdu se stydet do kouta.

Odkaz ke komentáři

Určité to někdo ve Švýcarsku umí, když to umí i Damasko. DK101 nemají šroubovací korunku a vodotěsnost maji 10 BAR.

Tak to jsem trošku klidnější :-)

Umí, umí, třeba moje TH jsou do dvěstě bez šroubovací korunky, ta je tam ale také z důvodu, aby ti pod vodou korunka nevyjela. Taky jsem je utopil :-) takže šroubovací korunka je pro blbnutí ve vodě vcelku důležitá....

Hmm, tak už zase nejsem klidnější :-)

Odkaz ke komentáři

Vytažení korunky na 101 jde dost těžce. Jak tady čtu Afričana, tak bych to asi měl kvitovat s povděkem. Já jsem zatím utopil jen Timex Indiglo pri plavani v řece na dně kaňonu Verdon. Ale zato absolutně. Spadly mi z ruky a bylo vymalované. Od té doby jsem vyléčený ze sportovních pásků na suchý zips.

Odkaz ke komentáři

Sinn UX taky nemaji sroubovaci korunku a jsou vodotesne do 5000m ;) Zalezi spis podle jake normy jsou testovane, nez co uvadi vyrobce(myslim obecne).

U Damaska bych se toho rozhodne nebal a tech 100m mi prijde naprosto dostacujicich, 1000M je sice super jistota, ale je to za cenu vyssiho pouzdra atp.

Odkaz ke komentáři

On ty vodotěsnosti tu kdysi někdo (tuším Petr) přesně popisoval. Proč je u někoho 200m to samé jako u jiného 60m. Takze ty tabulky jak postoval Afri jsou různé. U Reversa jsem měl 30m s jasně v manuálu povoleným plaváním.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...