lolohh Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Vážení, skorožena našla ve skříni kapesní hodinky po dědovi nebo pradědovi. Já se však v kapesních vyznám ještě méně než v "normálních", tak se zeptám vás. Myslíte, že má cenu je nechat vyčistit a obrazit pár bazarů/hodinářství, kolik by za ně dali? Nebo mají cenu v řádu stokorun a bude tedy lepší si je nechat jako uklidňovák - jejich natahování je skvostné! Pan google mi nepomohl. Děkuji za rady. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
odklizec Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Taky nejsem odbornik, ale funkcni kapesni chronograph uz sam o sobe bude mit nejakou cenu. Asi ne nijak zavratnou, ale treba prekvapi? Ja bych ho urcite dal vycistit, ale neprodal
maxs Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Zhodnotiť by sa dali skôr na ebay. Nechcem preháňať, ale vyzerajú naozaj dobre. Skúsim ti pozrieť, po čo asi chodili aby som nemlátil len prázdnu slamu, ale až doma. Môj odhad je cez 1000 ?.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 Taky nejsem odbornik, ale funkcni kapesni chronograph uz sam o sobe bude mit nejakou cenu. Asi ne nijak zavratnou, ale treba prekvapi? Ja bych ho urcite dal vycistit, ale neprodal Nevím, jestlije 100% funkční. Funguje čas (vč. mimostředné vteřinovky), fungují stopky. Nevím, k čemu slouží horní subciferník s čísly 2-30, ručka je pořád na místě, takže nevím, jestli funguje S prodejem nevím. Já takový hodinky používat nikdy nebudu. Tak mít je doma jen jako ten uklidňovák? Jsou pěkný, tak možná jo.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 Zhodnotiť by sa dali skôr na ebay. Nechcem preháňať, ale vyzerajú naozaj dobre. Skúsim ti pozrieť, po čo asi chodili aby som nemlátil len prázdnu slamu, ale až doma. Môj odhad je cez 1000 ?. 1000??! Ty jo, to mě nenapadlo. Na prostřední rytince (je to rytina?) je Exposition Universelle International 1900, kdyby to mohlo pomoci identifikaci. Zatím díky moc, kdyby jsi se doma ještě podíval, byl bych ti vděčný.
odklizec Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 1000? je podle mne dost nadhodnocena castka a to tak ze hodne To bych se teda velmi divil. To by musely mit aspon odbijeni a to asi nemaji. Navic to neni IWC nebo podobna znacka. Muj odhad je tak nekde kolem 300-350? +- autobus. Ale neboj, znalci kteri tady jsou, to urcite uvedou na spravnou miru.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 1000? je podle mne dost nadhodnocena castka a to tak ze hodne To bych se teda velmi divil. To by musely mit aspon odbijeni a to asi nemaji. Navic to neni IWC nebo podobna znacka. Muj odhad je tak nekde kolem 300-350? +- autobus. Ale neboj, znalci kteri tady jsou, to urcite uvedou na spravnou miru. Já nečekal ani 300?, neměl jsem páru. Kdyby to tak náhodou bylo, tak je to typická cena na prd, taková na pomezí nechání si a pokusu o prodej. Nevíte prosím někdo, k čemu je ten horní subciferník?
Luk Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Napadlo mne datum, ale chybí mi 31:). Zkus přetočit hodinky jestli se ručka pohne po 24 hodinách.
odklizec Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Vis s cenou je to vzdycky otazka nabidky a poptavky. Ja bych treba za ne nedal asi ani tech 300 a pocitam, ze budes rad, kdyz ti za ne nejaky starozitnik nabidne vic jak 200. Na ebay mas mozna sance vetsi, ale ne jako clovek, ktery tam jeste nic neprodal. To by jsi taky mohl dostat jeste min. Je to tezke.. Byt tebou, necham je vycistit, seridit a necham si je. Je to krasna mechanika a kdyz to hodis na stribrny retizek a pred nekym to vytahnes z kapsy, jako ze kolik je hodin, okoli bude mrkat
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 Napadlo mne datum, ale chybí mi 31:). Zkus přetočit hodinky jestli se ručka pohne po 24 hodinách. Postupuješ stejně jako já Přetočit jsem zkoušel dopoledne, ale žádná reakce.
odklizec Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 I mne napadlo datum, ale ta chybejici 31 mne taky mate. Otazka je, jestli je to vubec funkcni? Jestli to nema pokazene.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 Vis s cenou je to vzdycky otazka nabidky a poptavky. Ja bych treba za ne nedal asi ani tech 300 a pocitam, ze budes rad, kdyz ti za ne nejaky starozitnik nabidne vic jak 200. Na ebay mas mozna sance vetsi, ale ne jako clovek, ktery tam jeste nic neprodal. To by jsi taky mohl dostat jeste min. Je to tezke.. Byt tebou, necham je vycistit, seridit a necham si je. Je to krasna mechanika a kdyz to hodis na stribrny retizek a pred nekym to vytahnes z kapsy, jako ze kolik je hodin, okoli bude mrkat Jasan. Pravda je taková, že než je nechat vyčistit za x Kč (nemám tuchy, kolik to může být), pak mít starosti s prodejem a dostat za ně 200 eur, to se mi nechce. To bych si je opravdu nechal. Sice bych je nenosil ven, ale na kochání se doma jsou ideální. Seřizovat se nemusí, šlapou skvěle.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 (edited) I mne napadlo datum, ale ta chybejici 31 mne taky mate. Otazka je, jestli je to vubec funkcni? Jestli to nema pokazene. Mám to! Není to datum, je to ukazatel minut při puštěných stopkách. Až teď jsem nechal stopky běžet dýl než minutu a ručka se hla na tečku před 2, po další minutě skočila na 2. Takže je jasno. Edited June 5, 2007 by lolohh
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 Není to hodinový sčítač stopek? Ukazuje minuty při spuštěných stopkách. Už je to v příspěvku nad tebou
havran Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 No jo sorry, já tak rychle nepíšu. Když jsem to začal psát, tak tam ještě nic nebylo.
lolohh Posted June 5, 2007 Author Report Posted June 5, 2007 No jo sorry, já tak rychle nepíšu. Když jsem to začal psát, tak tam ještě nic nebylo. Jo, to já znám, taky píšu "děsně rychle"
Andreas Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 (edited) no, podle mě jsou to půlhodinové stopky ...? Edited June 5, 2007 by Andreas
mechano Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Postupuješ stejně jako já Přetočit jsem zkoušel dopoledne, ale žádná reakce. Ježišmarjá, nic nepřetáčej, je to počítač minut.
Recommended Posts