Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj, chci požádat o pomoc s výběrem. Tentokrát je užití hodinek vyloženě na sport a volný čas - hlavně MTB, běžky, lezení a nebo turistika. V současné chvíli mám základní model Suunto s hrudním pásem, který jsem využil cca 10x a od té doby leží někde ve skříni. Mám celkem zrasené sklíčko (lezl jsem s nimi často na stěně) a jeden z požadavků je safírové sklo (netuším jestli takové hodinky vůbec jsou k dostání). Nepotřebuji kompas, spíš funkce používané při vyjížďkách na kole.

Moje (možná naivní) požadavky:

- sportovní hodinky (MTB, běžky, lezení)

- safírové sklo

- funkce měření tepu bez hrudního pásu

- funkce měření výkonu (GPS - vzdálenost, převýšení)

- synchronizace s telefonem/PC vítaná

- Cena do 25 000 Kč

Designově se mi líbí napr Suunto Core Red Crush. Děkuji za tipy!

Posted

Na ten safír bacha, pokud s nima chceš mlátit někde o skály. Oproti minerálu a plastu je sice tvrdší, ale zároveň křehčí. Pokud někde práskneš s plastovým sklíčkem, tak se ti trochu odrbe a jede dál, safír se ti teoreticky za takovejch okolností může snáz roztříštit.

Posted

Teoreticky, to je to podstatné slůvko. Plast taky může prasknout, stejně tak minerál.

Posted

Mám skúsenosť len s Garminom - model 310XT. Je to ešte rozmerovo väčšia forma, dnes už to všetko zvládajú menšie "budíky". Beh - na ruke, bicykel - na ruke, alebo upevníš na riadidlá, v horách si to pripneš k ramenným popruhom, ak by si to chcel mať stále na očiach. Tep bez hrudného pásu to nemerá. Safír to nemá - nepotrebujem. GPS vynikajúca, km, tempo, rýchlosť, prevýšenie...je tam toho plno. Garmint ANT agent = plne prepojené s PC = grafy, krivky, automaticky hodí na mapu.

V hustej hmle mi už pomohli cez Back to Start funkciu nájsť zostupovú trasu. Inak ich v lezení nevyužívam. Výdrž batérie, čo so si zisťoval sa pohyboval v rozmedzí cca do 17-20h.

Pardon, nepridám ďalší tip, len ešte spomeniem pre teba možno aj vhodnejšie značky okrem Suunto - Casio, Timex, či Polar. Nemá žiaden z nich vhodný model? Himalájista, člen wawrik má aj horské skúsenosti so Suunto vs. Casio, niekde tu písal aj podrobnú porovnávaciu rezenziu v rámci ich ABC funkcií. Ozvi sa mu cez SZ.