Přejít na obsah

Ze Siwiho hodinkovnice


siwi

Doporučené příspěvky

Teda čumím, jak puk ... člověk tu dva dny není a ejhle ...

 

Vojto, jak je u Tebe zvykem, fotky moc pěkný. A moc mě těší, že jsem Ti mohl Steiny zapůjčit k takovýmto pěkným fotkám. Jinak z těch velmi povedených musím vypíchnout Archimedy ... fakt dobrý :) , jen tak dál :) .

 

Davide, díky. Musím říct, že Archimedy jsou vyloženě fotogenické a každý nový obrázek může být úplně jiný. Ovšem to platí i o tvých štajnech. Moc mě bavily. Hlavně ten krásný strojek.

 

Moc pěkný fotky. Rád sem chodím...Ale asi do takových vláken chodit přestanu....Nebo bych musel ke všem těm hodinkám pořídit taky lepší foťák :frusty: :lol2:

 

Hodinky máš pěkný, vždycky se mi moc líbily, jak víš. Rád se na tvoje fotky dívám. S tou silnou luminiscencí se dá krásně čarovat.

 

Čoveče, tak ta fotka Archimede s nedbale opřeným pinckem, mě úplně rozsekala, tak se u mě na ploše asi ohřeje pěkně dlouho. Jen tak dál a houšť;-)

 

Díky, jen si posluž  :D Pokud bys měl zájem, mám ještě tmavou variantu:

 

post-437-0-28613500-1405934519_thumb.jpg

 

Paráda, moc pěkné fotky i hodinky, jen tak dál, toto bude další z mých oblíbených vláken.

 

Mám radost z každého pozitivního ohlasu, moc díky.

 

A protože je dneska vedro k padnutí, přidám několik hydro fotek. Po anabázi s Certinami padla má volba na Longines Hydro Conquest 41 mm, které teď nosím. I zde jsem měl problém s velikostí, ovšem nikoli hodinek, nýbrž tahu. Abych docílil optimálního pohodlí na ruce, musel jsem přiobjednat jeden poloviční dílek, s nímž je to už konečně akorát. Hodinky jsou to svým zpracováním i vzhledem ušlechtilé a jejich skutečnou krásu se foťákem skoro nedá zachytit.

 

 post-437-0-31966300-1405935070_thumb.jpg

 

post-437-0-23979100-1405935298_thumb.jpg

 

post-437-0-02925600-1405935318_thumb.jpg

 

post-437-0-41901900-1405935354_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejprve samozřejmě děkuji všem za projevená uznání, která mě opravdu hřejí a povzbuzují  :clap:

 

Následují hodinky mající v mém soukromém chrono muzeu zcela výsadní postavení. Pro běžného kolemjdoucího to patrně budou jen obyčejné bezcenné staré omlácené digitálky, na nichž není v porovnání s ušlechtilou prací hodinářských mistrů nic zajímavého. Jejich hodnota však pro mě tkví ve vztahu k nim:

 

Po kvalitních digitálkách z bájného Západu jsem toužil od svých 11ti let. Tehdy brácha jedny přinesl domů. Vyměnil je se svým spolužákem za angličáka. Byly úplně jednoduché, někdy šly, jindy ne. Za chvíli v nich došla baterka a bylo po parádě. Sehnat totiž na počátku 80. let baterii do hodinek bylo pro běžného smrtelníka bez přístupu k tuzexovým bonům zcela nemožné. Já ale té nazelenalé barvě displeje zcela podlehl a už jsem ji nedostal z hlavy. 

 

Čas plynul a bylo ho třeba nějak měřit, takže se na mé ruce objevily PRIM Sport II. Nebyly špatné, ale neměly displej  :furious: Můj chronoživot se odvíjel přes spoustu dalších hodinek. Byly mezi nimi i digitálky. Jenže jejich společným znakem bylo to, že bych si je nikdy nekoupil, kdyby v českých obchodech bylo skutečně na výběr. 

 

A pak to přišlo! Rok 1990 a možnost vycestovat tam, kde si lidé můžou za své peníze koupit zboží dle svých představ. Má prázdninová cesta vedla ještě s několika dalšími spolužáky do Vídně. Mě však nezajímalo ani město ani jeho krásné památky. Hned z nádraží jsem vyrazil na nejznámější nákupní třídu, vyhledal nejbližší obchodní dům a v něm hodinářství. O čtvrt hodiny později se již na mém zápěstí leskly hodinky, o jakých jsem snil celých dlouhých 9 let!!! Byly celé z kovu, v porovnání s tím, co jsem znal, o poznání masivnější. Sklíčko opravdu skleněné, tlačítka přesně reagující na stisk, budík a hlavně - ta světle nazelenalá barva displeje! To byly ony, CASIO W-780. 

 

Tehdy jsem poprvé zažil, jaké to je, když se někomu splní opravdový sen. A tuhle skutečnost jsem si uvědomoval tak silně, že jsem je vydržel nosit s kratší přestávkou celých 13 let. Vyobrazené hodinky ale bohužel nejsou oním exemplářem z Vídně. Ty jsem ke své lítostí po 6ti letech v práci omylem rozbil při demontáži počítače. Na štěstí se již v té době situace na našem trhu změnila natolik, že bylo možné zajít do obchodu a koupit nové. To jsou ony:

 

post-437-0-19667500-1406062972_thumb.jpg

 

post-437-0-30248900-1406062982_thumb.jpg

 

post-437-0-76892400-1406062991_thumb.jpg

 

post-437-0-73924300-1406063003_thumb.jpg

 

post-437-0-96621400-1406063011_thumb.jpg

 

post-437-0-01186500-1406063020_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotky nádherné, po HC nějakou dobu koukám a z fotek jsem opět ještě více nalomen, že sem chodim

A to ty fotky nikdy neukážou jejich skutečnou krásu(i když ty siwiho jsou fakt hodně dobrý), brácha je má a v podstatě vždycky, když ho vidím, tak se přistihnu, jak na ně upřeně hledím a kochám se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kuncák7 a Karussell: Chlapi, díky  :D

 

Fotky nádherné, po HC nějakou dobu koukám a z fotek jsem opět ještě více nalomen, že sem chodim

 
Pokud se necháš zlomit, litovat určitě nebudeš. V modré jsou úžasné.
 

Pěkné čtení...připomnělo mi to moje digi dětství.....aaach..Děkuji

 

Ha, jsem si vzpomnel na ten hreben v zadni kapse.

 
Digi na zápěstí a hřeben v kapse - jo, která holka tehdy zaváhala, dodnes lituje  :D
 

Parádní fotky, ty Longiny vypadají v tvém podání sqěle :notworthy:

 
...a v reálu vypadají ještě líp  :D
 

A to ty fotky nikdy neukážou jejich skutečnou krásu(i když ty siwiho jsou fakt hodně dobrý), brácha je má a v podstatě vždycky, když ho vidím, tak se přistihnu, jak na ně upřeně hledím a kochám se...

 
Jen do toho, chlapi, ať nás tu přibývá
 

Díky tobě a těm LH už mám v hlavě další trn, byl jsem se na ně už i podívat a vypadají skvěle, jen nevím jak s tou velikostí...41 mi přijde málo i když musím uznat, že vypadají větší než jak se tváří.

 
To je pravda, že vypadají větší. Už jsem se naučil, že papírové hodnoty ještě nic nevypovídají o tom, jaké budou na ruce. Archimedy, co mám, mají ještě o 0,5 mm větší průměr, ale na pohled jsou o dost menší. Velikosti se neboj, bude nejspíš v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ta první je super, to je fakt, kde jsi to fotil? Jinak dnes jsem si zkoušel Longines Lindbergh 47mm a pecka, ale jsou to prostě oblekovky, což není úplně pro mě. Odkaz: http://www.chrono24.cz/longines/heritage-lindbergh-chrono---l27304110--id2816200.htm?query=longines+lindbergh&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list&goal_suggest=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tak ta modrá byl jeden z důvodů, proč jsem si je vybral. Jinak tu první fotku jsem fotil normálně doma na balkóně. Pokud jde o typ Lindbergh, na mě by byly až moc velké. Ale to mi nevadí, protože to taky není zrovna můj styl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozšírim rady Tvojich fanúšikov. Pekný prierez vlastnou cestou si nám pripravil. Z fotiek vidno, že Archimedy Ti prirástli k srdcu. Výborné fotky fotené s citom. Hydrami si to však posunul ešte o stupienok vyššie. Sú to krásne a prepracované hodinky a fotky to len potvrdzujú. Vďaka ešte raz za príjemné vlákno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...