siwi Odesláno 22. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Už několik let jsem se chystal přivézt si domů z chalupy hodinky po dědovi a konečně jsem se k tomu odhodlal. Kdy si je koupil, nevím. Muselo to být ještě před mým narozením, protože, co si pamatuju, měl jen a pouze tyhle. V té době byl už v důchodu, ale pravidelně je nosil i doma. Ne, že by to byl chronomilec, ale patrně byl i přes to zvyklý je na ruce mít. Děda byl člověk, který si svých věcí hleděl. V jeho dílně měl každý pilník či kladívko své místo. A když jsme mu tam s bráchou krámovali, nikdy mu to nebylo po chuti. Tenhle povahový rys je patrný i na jeho hodinkách. Ačkoliv jsou podle mého odhadu z přelomu 50. a 60. let, je jejich stav až překvapivě zachovalý. Po natažení se strojek normálně rozběhne a vydrží jít přes 24 hodin. Při pohledu na dýnko se dokonce zdá, že nikdy nebyly otevřené. V nejbližších dnech se chystám odnést je do hodinářství, kde mi už dělali jedny PS II, a nechám je zgenerálkovat. Samozřejmě jim také vyberu nějaký pěkný řemen. Pak se stanou součástí mého soukromého životního muzea. Jedná se o ruské hodinky Majak. V souvislosti s jejich názvem se mi vybavuje jedna historka z dětství: Protože se mnou chronobundus cloumal už coby s malým klukem, neuniklo mé pozornosti ani dědovo zápěstí. Zeptal jsem se ho, jaké značky jeho hodinky jsou. Nevěděl, a tak se dlouze zadíval na ciferník. Pak nejistým hlasem řekl: "Mark." Ano. Děda se číst a psát učil ještě za starého Rakouska a azbuka mu tedy nic neříkala. Hlásku "ja" v názvu Majak přečetl jako "R", protože se mu podobá. Vypadá jako obrácené R (? - MA?K)
tano Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Vojto dekuji za male poodhaleni rodinnych pomeru a skrze Tebe za vylet do let minulych. Hodinky jsou to moc hezke a budu drzet palce, at je poradne zrenovuji.
siwi Odesláno 24. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Díky, Tano. Včera jsem je odnesl na generálku a už teď se moc těším na výsledek. Při návštěvě hodinářství jsem udělal i malý předvýběr vhodného řemenu a myslím, že to bude velká paráda.
siwi Odesláno 24. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Pořád sem dávám jen svoje hodinky, občas se tu objeví něco, co mi někdo půjčí. Ale ona i moje žena má pěkné hodinky, tak proč je sem nedat? Pořídila si je vloni koncem léta. To je čas blížících se jejích narozenin. Každý rok proto touto dobou vyvstává otázka, jaký dáreček vybrat. Tentokrát to bylo jednoduché. Chystali jsme se na celorepublikový sraz ChronoMagu na Červenohorském Sedle, tak tam přece nepřijede bez hodinek, že? Můj návrh na hodinky k narozeninám se jí líbil, a tak jsme jednoho sobotního odpoledne vyrazili celá rodinka na nákupy. V Koscomu jsme strávili asi hodinu a nakonec odcházela s novými hodinkami na ruce nejen moje žena, ale i dcera. Samotného mě překvapilo a těšilo, jak si obě nákup užívaly. Radost jsem měl nejen z vydařeného nákupního odpoledne, ale i z výběru samotných hodinek. Manželce se totiž nejvíce zalíbily hodinky DOXA, ref. 173.35.021.11. Krásný jednoduchý umírněný design bez nějakých módních kudrlinek na skvěle k nim padnoucím meshi:
Svatoslav Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 siwi: jednoduché, elegantní, krásné.Edit: já jsem tak trochu úleťák, ale mám i "umímrněné" hodinky. Jedny co mám hodně rád tak jsou. Junghans Milano Mega Solar, nebo třeba i Bambína,
siwi Odesláno 24. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Ty Megasoláry se mi taky vždycky moc líbily. Jak je do toho designu citlivě zakomponovaný displej. Mám dojem, že je moc nefotíš. To je škoda. Bamína občas zahlédnu.
Svatoslav Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 V 24. 10. 2017 v 13:29, siwi napsal: Ty Megasoláry se mi taky vždycky moc líbily. Jak je do toho designu citlivě zakomponovaný displej. Mám dojem, že je moc nefotíš. To je škoda. Bamína občas zahlédnu.Máš pravdu moc je nefotím, parkrát jsem je dával do vlákna "jaké hodinky máte na ruce".Já to napravím.
siwi Odesláno 25. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2017 Tak to se těším. Živých fotek těchhle hodinek moc není.
siwi Odesláno 1. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 (upraveno) Nastalo nám období dlouhých zimních večerů, které se dají dobře využit k focení hodinek v interiéru. Po dlouhé době jsem zase vytáhl fotostan a hodil do něj pár kousků. Prvním počinem jsou hodinky Doxa mé ženy postované výše. A když už jsem byl v tom, požádal jsem i svou dceru, aby mi půjčila své Casio Sheen: Ačkoliv se jedná o módní linii značky, musím konstatovat, že jejich zpracování je vynikající. Pouzdro hodinek není žádný probarvený plast tváříci se jako kov, ale skutečná ocel. To je znát i na jejich vyšší hmotnosti. Sklíčko je skleněné a kožený řemínek kvalitní s poctivou překlápěcí sponou. Estetika je věcí vkusu. Nicméně červená barva indexů mě hodně baví. Ručky mají luminiscenci, která opravdu funguje, a ciferník lze přisvítit bílou diodou umístěnou v dolní části u sedmičky. Zajímavostí je, že pokud se ciferník přisvítí diodou, nabije se tím i lumi na ručkách. Podle mého názoru se tu Casiu povedlo skloubit požadovaný módní vzhled se sofistikovanými technologiemi tak, jak to u této značky očekáváme. Upraveno 1. listopadu 2017 uživatelem siwi
siwi Odesláno 1. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 (upraveno) Pak jsem sundal z ruky své nové TAGy, které jsem tu vlastně ještě ani pořádně nepředstavil. V těchto dnech je to právě měsíc, co jsem si je pořídil. A hned v úvodu musím říct, že jsem dobře udělal. Nadšení z nich neopadá. Já vím, řeknete si, že to přijde. Vždyť jsem měl řadu jiných mnohem zajímavějších hodinek a všechny jsou pryč. Tak proč by to zrovna u těchhle mělo být jinak? Tyhle hodinky se mi pletly do cesty už od roku 2014, kdy jsem se loučil s Archimedy a hledal místo nich náhradu. A vždycky je právě přebily ty "zajímavější". Takže jsem kupoval, zkoušel, prodával... Asi se tomu říká vývoj nebo zrání. Prostě tentokrát jsem zatoužil po hodinkách bez jakýchkoliv výstřelků, které by co nejlépe odrážely mou osobnost spíše usedlého klidného stárnoucího pána Je tedy pravou, že označení Aquaracer této charakteristice moc neodpovídá a spíše evokuje aktivitu. Ovšem celková koncepce těchto hodinek už ano. Ocelové pouzdro klasického potápkového tvaru je svrchu broušené, boky jsou leštěné. Jednu odlišnost však oproti většině ostatní produkce přeci jenom má. Ochrana korunky u trojky je na druhé straně u devítky esteticky vyvážená podobnou ploškou. Nenápadný černý ciferník na sobě nese natištěné logo a popisky. Plastické indexy se nacházejí na zvýšeném okruží. Jejich tělo je z leštěné oceli vyplněné bílou luminiscenční vrstvou. Totéž platí o ručkách. Jediné, co tu odkazuje na sportovní určení hodinek, je sytě oranžová kontura šipky na konci vteřinovky. Ta je díky této úpravě na ciferníku vždy snadno k nalezení. Také celková čitelnost všech ostatních prvků je perfektní. Buď vidíte bílolu lumi nebo odraz protisvětla na leštěných ploškách ruček a indexů. Lumi sama o sobě není nic převratného. Po nasvícení svítí jasně, poměrně rychle ale vadne. Ne však do úplného zhasnutí, čitelná zůstane po celou noc. Toto vše je kryto plochým safírovým sklíčkem s vnitřním čirým antireflexem. Tady pozor! rádo a snadno se upatlává. V podstatě pořád je pokryto jemně mlhavým mastným filmem. Takto náchylnou úpravu na umatlání jsem měl snad jen u Archimedů. Ani mnohonásobně levnější Orienty či Seiko s minerálem tímto neduhem netrpí. No, ale tak velký problém to taky zas není. Teď v zimě, kdy se hodinky nosí pod rukávem, je sklíčko vzorně vyleštěné. Asi největší odlišnost od hodinek podobného určení představuje luneta. Její klasické vroubkování je tu doplněno o řadu výstupků a hranek pro snazší úchop. Co se týče chodu, je fixovaná ve 120 bodech a otáčí se o poznání lehčeji, než jsem byl u ostatních hodinek zvyklý. K samovolnému pootočení u mě zatím však ještě nedošlo. Keramická vložka je cejchovaná klasicky potápkově. Korunka - klasika, jak to znám z Hydroconquestů nebo SO42. Je chráněná tak dobře, že se s ní nemanipuluje příliš pohodlně. Zejména při zašroubovávání je třeba se hodně soustředit a být opatrný. Na štěstí ji asi nebudu moc často potřebovat. Strojek ETA 2824-2 se zatím předchází o půl vteřiny za den. Náramek se mi líbí moc. Je opět svrchu matovaný, boky má leštěné, směrem ke sponě se viditelně zužuje. Tak to mám rád. Líbí se mi to a je to i pohodlné. Navíc není tak robustní jako u jíných hodinek, co jsem měl. To platí i o překlápěcí sponě, která je z tvrdšího plechu. To, co se na první pohled může jevit jako méně hodnotné, s sebou ale přináší o to větší pohodlí. Hodinky jsou totiž díky tomu velice lehké a skvěle sedí na ruce. Ta pohodlnost, to je prostě něco, na co se každé ráno po probuzení hned těším. A tak si říkám, že by se tyhle hodinky měly místo Aquaracer jmenovat spíš Universal, protože přesně takové jsou. Dobrý společní pro každý den, ať už se chystáte k vodě nebo do opery. Upraveno 1. listopadu 2017 uživatelem siwi
tomina666 Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 V 1. 11. 2017 v 10:47, siwi napsal: Pak jsem sundal z ruky své nové TAGy, které jsem tu vlastně ještě ani pořádně nepředstavil. V těchto dnech je to právě měsíc, co jsem si je pořídil. A hned v úvodu musím říct, že jsem dobře udělal. Nadšení z nich neopadá. Já vím, řeknete si, že to přijde. Vždyť jsem měl řadu jiných mnohem zajímavějších hodinek a všechny jsou pryč. Tak proč by to zrovna u těchhle mělo být jinak? Tyhle hodinky se mi pletly do cesty už od roku 2014, kdy jsem se loučil s Archimedy a hledal místo nich náhradu. A vždycky je právě přebily ty "zajímavější". Takže jsem kupoval, zkoušel, prodával... Asi se tomu říká vývoj nebo zrání. Prostě tentokrát jsem zatoužil po hodinkách bez jakýchkoliv výstřelků, které by co nejlépe odrážely mou osobnost spíše usedlého klidného stárnoucího pána Je tedy pravou, že označení Aquaracer této charakteristice moc neodpovídá a spíše evokuje aktivitu. Ovšem celková koncepce těchto hodinek už ano. Ocelové pouzdro klasického potápkového tvaru je svrchu broušené, boky jsou leštěné. Jednu odlišnost však oproti většině ostatní produkce přeci jenom má. Ochrana korunky u trojky je na druhé straně u devítky esteticky vyvážená podobnou ploškou. Nenápadný černý ciferník na sobě nese natištěné logo a popisky. Plastické indexy se nacházejí na zvýšeném okruží. Jejich tělo je z leštěné oceli vyplněné bílou luminiscenční vrstvou. Totéž platí o ručkách. Jediné, co tu odkazuje na sportovní určení hodinek, je sytě oranžová kontura šipky na konci vteřinovky. Ta je díky této úpravě na ciferníku vždy snadno k nalezení. Také celková čitelnost všech ostatních prvků je perfektní. Buď vidíte bílolu lumi nebo odraz protisvětla na leštěných ploškách ruček a indexů. Lumi sama o sobě není nic převratného. Po nasvícení svítí jasně, poměrně rychle ale vadne. Ne však do úplného zhasnutí, čitelná zůstane po celou noc. Toto vše je kryto plochým safírovým sklíčkem s vnitřním čirým antireflexem. Tady pozor! rádo a snadno se upatlává. V podstatě pořád je pokryto jemně mlhavým mastným filmem. Takto náchylnou úpravu na umatlání jsem měl snad jen u Archimedů. Ani mnohonásobně levnější Orienty či Seiko s minerálem tímto neduhem netrpí. No, ale tak velký problém to taky zas není. Teď v zimě, kdy se hodinky nosí pod rukávem, je sklíčko vzorně vyleštěné. Asi největší odlišnost od hodinek podobného určení představuje luneta. Její klasické vroubkování je tu doplněno o řadu výstupků a hranek pro snazší úchop. Co se týče chodu, je fixovaná ve 120 bodech a otáčí se o poznání lehčeji, než jsem byl u ostatních hodinek zvyklý. K samovolnému pootočení u mě zatím však ještě nedošlo. Keramická vložka je cejchovaná klasicky potápkově. Korunka - klasika, jak to znám z Hydroconquestů nebo SO42. Je chráněná tak dobře, že se s ní nemanipuluje příliš pohodlně. Zejména při zašroubovávání je třeba se hodně soustředit a být opatrný. Na štěstí ji asi nebudu moc často potřebovat. Strojek ETA 2824-2 se zatím předchází o půl vteřiny za den. Náramek se mi líbí moc. Je opět svrchu matovaný, boky má leštěné, směrem ke sponě se viditelně zužuje. Tak to mám rád. Líbí se mi to a je to i pohodlné. Navíc není tak robustní jako u jíných hodinek, co jsem měl. To platí i o překlápěcí sponě, která je z tvrdšího plechu. To, co se na první pohled může jevit jako méně hodnotné, s sebou ale přináší o to větší pohodlí. Hodinky jsou totiž díky tomu velice lehké a skvěle sedí na ruce. Ta pohodlnost, to je prostě něco, na co se každé ráno po probuzení hned těším. A tak si říkám, že by se tyhle hodinky měly místo Aquaracer jmenovat spíš Universal, protože přesně takové jsou. Dobrý společní pro každý den, ať už se chystáte k vodě nebo do opery. DSC_7083.jpgPěkně napsáno!! Asi první TH, které se mi líbí... Jak se tento model přesně jmenuje - číslo..?
siwi Odesláno 1. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Jedná se o hodinky TAG Heuer Aquaracer 300, ref.WAN2110.BA0822. Ale pozor, už se nevyrábí. Byly nahrazeny novějším, podle mě už ne tak hezkým provedením. Ještě by se ale občas mohly dát sehnat ve výprodeji.
tano Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Vojto, mas to skvele napisane, fotky jako vzdy od interieroveho profika.Hodinky jsou to dustojne, reprezentativni s poradnou wr. Co dodat, at slouzi, neomrzite a budu se tesit na prival fotek a postrehu dekuji za Tvuj cas.
Povidláček Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Moc pěkně sepsáno musím říct, že toto jsou mé nejoblíbenější TH a taky jsem nad nimi jeden čas dost uvažoval. Btw není vložka lunety hliníková a keramická až u těch nástupců? Sent from my iPhone using Tapatalk
tomina666 Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 V 1. 11. 2017 v 11:04, siwi napsal: Jedná se o hodinky TAG Heuer Aquaracer 300, ref.WAN2110.BA0822. Ale pozor, už se nevyrábí. Byly nahrazeny novějším, podle mě už ne tak hezkým provedením. Ještě by se ale občas mohly dát sehnat ve výprodeji. Právě..koukal jsem na helvetia a to pouzdro už o ničem...
Ondrej71 Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Vojto, píšeš, že tam je keramická vložka lunety, ale já bych řekl že to je hlíník nebo ne? Měl jsem tento model v modré i černé a jako keramika to na mě nepůsobilo.. Jinak jsou to super hodinky, podle mě jedny z nej potápek za fajn cenu
siwi Odesláno 1. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Abych řekl pravdu, trochu jste mě zaskočili, pánové Při pohledu se luneta skutečně jeví jako keramická. Je lesklá a leskne se i přes indexy. Přesně, jak se chová keramika. Stejně tak i na omak je velice hladká. Prostě jako sklo. Takhle to měly i Steiny 500, kde keramika prokazatelně je. Zkouším to teď hledat, ale zatím jsem na tuto informaci nikde nenarazil. Je docela možné, že modrá varianta hliníkovou vložku má. Před lety jsem ji zkoušel a myslím, že to tak bylo. Když jsem si kupoval ty svoje, dost mě úprava lunety překvapila, protože jsem také čekal hliník.
tano Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 (upraveno) Vojto, je to na 100% hlinik, keramika se na 300 nedavala, az ted na nove modely. Upraveno 1. listopadu 2017 uživatelem tano
Ondrej71 Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Hliník se vodstěhoval do Humpolce ale bude to tak https://www.watchreport.com/tag-heuer-aquaracer-wan2110-review/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se