Bells Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Tak to lumi je super. Bravo.Co sa tyka pootocenia, tak som trosku guglil a vychadza mi ze z principu vsetky 4 zivly su rovnocenne a ziadny z nich nie je nadradeny inemu. Neda sa povedat, ze zem by mala byt dole, pretoze pod zemou je vlastne ohen. Pootocenim by ziskali oproti sebe dva normalne trojuholniky a najme tie "lizatka" v symboloch terra a air by smerovali do stredu cifernika k rucickam, krasne oproti sebe. Já tě chápu, ale zas na druhou stranu přece jen vzduch by měl být nahoře nad vším, jinak mě je to i celkem jedno, udělal jsem to tak abych zachoval rozhození tak jak bylo v obrázku ze kterého jsem to vyřezával. Na lunete je len lumi bodimage.jpg Máš pravdu na ten jsem zapomněl jak se soustředím jen na cifr pořád Lumi v te modre vypada moc pekne Souhlas, docela mě překvapilo jak to vypadá dobře když jsem vše ostatní ztmavil a vyniklo to.A nechal bych fakt dát do lumi i ty kontinenty, protože i normálně když je tma tak jediné co je vidět jsou právě kontinenty, tím jak jsou nasvícené městy atd...
People Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Takto to myslim. Zabudol som sice na bodku vo vode, ale na predstavu.
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Já bych si dovolil požádat Ivana, jestli by byl tak ochotný a vyhledal opravdu 100% správné rozložení symbolů elementů vhodné pro náš návrh, tak jak jsem to nakreslil, jsem sice nakreslil podle předlohy, ale těch je velké množství a to pořadí se mění. Někde jsem viděl obrázek, jak jednotlivý živel zasahuje do toho druhého, ten do třetího a td. Pořadí a umístění symbolů vidím jako stěžejní otázku celého obrazu, tam nesmí být chyba. Jedině dobře, když zjistíme, že poloha může být řekněme samoodůvodnitelná, ale tomu moc nevěřím
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 LUMI : přiznám, že svítící symboly se mi líbí víc. Svítící světadíly vypadají skvěle, tak skvěle, že bych kvůli tomu slevil i ze základní funkce lumi, to jest rychlého a bezpečného odečtení času. Ovšem v tomto případě se jedná o dobrý nápad, protože světélkující světadíly by malinko osvětlili i stříbrné ručky, paráda.
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Indexy, co na nich malinko zapracovat v tomto směru, zmenší to pocit kolotoče na cifru, který se zároveň opticky i zvětší a ztratí mírnou nepřehlednost, symboly budou adekvátně plnit svou důležitost a jestli stačej těmhle totálním toolům, na náš projekt by byly super :
JaRooN Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Toto by mělo být správné uspořádání elementů podle původního učení: Všechny navzájem souvisí a není exaktně uvedeno, který se musí zobrazovat nahoře a který dolů. Ale v principu jde o to, že oheň ohřívá vzduch a ten stoupá nad ním. Voda zvlhčuje zemi zespod a táhne jí dolů. Proto není ani žádný nahoře a žádný dolů, protože by to odporovalo základním principům... A teď se s tím poperte, jak chcete Ale ne, pomůžu vám Pokud chcete jeden z elementů nahoře, musí to být vzduch. Ten je nahoře v základní filozofii vždy. Je to logické, staří filozofé nic nevymýšleli, jen interpretovali přírodu. A vzájemná provázanost elementů se tím neporuší. Já osobně si myslím, že tímto pootočením o 45 stupňů se dokonce výklad starých filozofií potvrzuje, ale to je jen můj osobní názor... Takže pokud jeden nahoře, tak takto: Ale - oba boční elementy se klidně můžou prohodit, nic se tím nenaruší...
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Toto by mělo být správné uspořádání elementů podle původního učení:Díky za ochotu, ach jo to je blázinec na tom obrázku.
Bells Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Toto by mělo být správné uspořádání elementů podle původního učení: elementy.jpg Všechny navzájem souvisí a není exaktně uvedeno, který se musí zobrazovat nahoře a který dolů. Ale v principu jde o to, že oheň ohřívá vzduch a ten stoupá nad ním. Voda zvlhčuje zemi zespod a táhne jí dolů. Proto není ani žádný nahoře a žádný dolů, protože by to odporovalo základním principům... A teď se s tím poperte, jak chcete Něco podobného jsem také našel, takže jsme v prd.li Indexy, co na nich malinko zapracovat v tomto směru, zmenší to pocit kolotoče na cifru, který se zároveň opticky i zvětší a ztratí mírnou nepřehlednost, symboly budou adekvátně plnit svou důležitost a jestli stačej těmhle totálním toolům, na náš projekt by byly super : Jo ty se mi líbí, hodně se mi líbí. Toto by mělo být správné uspořádání elementů podle původního učení: elementy.jpg Všechny navzájem souvisí a není exaktně uvedeno, který se musí zobrazovat nahoře a který dolů. Ale v principu jde o to, že oheň ohřívá vzduch a ten stoupá nad ním. Voda zvlhčuje zemi zespod a táhne jí dolů. Proto není ani žádný nahoře a žádný dolů, protože by to odporovalo základním principům... A teď se s tím poperte, jak chcete Něco takového jsem také našel, takže jsme v pr..li
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Ještě poznámka k lumi na symbolech, Bell to svítící lumi opravdu parádně vytvořil, jako vždy klobouk dolů , ALE, vezmě te si velikost tech symbolů, nutnost dvijítého rámováno pro prostor pro lumi, nejsem technolog tohodle postupu, ale podle mě to nebude technicky možné, spíš by se jednalo o celou plochu symbolů, to vidím jako proveditelnější, v případě, že laková bezbarvá lumi existuje, jinak máme dvě možnosti: symbol bude plný lumi tak jako indexy, to si představit umim, symbol nebude mít lumi a to mi bude vadit. Co je lepší???
Kostra Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Proč hned v prd.li? Prostě se vymění dva symboly na cifru a jede se dál;-) Každopádně opět plusové body za ohlídání symboliky.
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Proč hned v prd.li? Prostě se vymění dva symboly na cifru a jede se dál;-) Každopádně opět plusové body za ohlídání symboliky.Měl jsem to v hlavě od začátku, tak nějak jsem to chystal vytáhnout na finále, ale teď mi to přišlo nejvhodnější, když vidim, kam až jsme se dostali. A tahle otázka je pro nás opravdu stěžejní, mít tam v hodinkách chybu
ivan_989 Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Takžez knihy "smaragdova deska Herma Trismegista " (doc. PhDr. Milan Nakonečný)Hore je vzduchDole je zemNapravo je ohenNalavo voda Nech vas nemýli ze vodorovne su dva symboly. To je kvoli namapovaniu na funkcne principy (tzv Sol, Merkurius a Sira) a telo, dušu a ducha, o tom sú predchádzajúce stránky..
Kostra Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Tak jsem pátral, kde udělali soudruzi z NDR chybu a asi jsem našel. Na straně 3, kde padly první návrhy symbolů jsou všechny obrázky se "správným" rozmístěním, až na ten jediný s trojúhelníky, který jsme si vybrali. Je to docela p...l a možná i nějaká chronopast ze strany živlů Každopádně jako guru přes mistiku se tu prezentoval Ivan, tak by nám to mohl případně rozlousknout Edit: tady se dějí věci ještě než je člověk stihne napsat BTW nepřekopal si to pan Nakonečný trošku na psychologický pohled, aby mu to lépe štimovalo s teoriemi osobností?
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Takžez knihy "smaragdova deska Herma Trismegista " (doc. PhDr. Milan Nakonečný)Hore je vzduchDole je zemNapravo je ohenNalavo voda Nech vas nemýli ze vodorovne su dva symboly.To je kvoli namapovaniu na funkcne principy (tzv Sol, Merkurius a Sira) a telo, dušu a ducha, o tom sú predchádzajúce stránky..1407495848340.jpg Díky , vim koho se mám zeptat ne, to je stejně důležitý jako vědět to sám MÁME TO TEDY DOBŘE.
Skargard Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivel
ivan_989 Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 BTW nepřekopal si to pan Nakonečný trošku na psychologický pohled, aby mu to lépe štimovalo s teoriemi osobností? nie, overil som si to aj v "Okultni filosofie dil prvni a druhy" ( Heinrich Cornelius Agrippa z Nettesheimu)
Daemonultimate Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 nie, overil som si to aj v "Okultni filosofie dil prvni a druhy" ( Heinrich Cornelius Agrippa z Nettesheimu)
Kostra Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 V tom případě je vše v naprostém pořádku a můžeme frčet dál, vstříc zdárnému konci. Díky moc za ověření nie, overil som si to aj v "Okultni filosofie dil prvni a druhy" ( Heinrich Cornelius Agrippa z Nettesheimu)
Bells Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Takže symboly máme rozmístěné správně tedy? Jinak člen Kostra mě žádal o návrh s modrou lunetou a stejně modrým cifrem, tak vám ho sem také hodím i když vesmír prostě vede, ale když už jsem to dělal tak ať je to alepsoň vidět...jak jsem psal už i jemu toto bych viděl na nějakou námořní limitku pro změnu každopádně alespoň tu bude něco na porovnání, samozřejmě to není dokonalé, na stínování cifru aby byl jako luneta bohužel není čas, takže pouze opravdu hrubý nástřel.
Skargard Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 On je problém jak na to koukám že každá filozofie ( okultní, křesťanská, ortodoxní, východní atd.) to má tak nějak dle svého. A teď co je správné pro nás. např. antika Sokrates má nahoře oheň, neboť pro ně byl nejdůležitější. A mohl bych pokračovat, ale asi mi rozumíte.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.