Bako123 Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Zdravím všetkých,som novým majiteľom nových automatov (Archimede Klassik 42). Chcem sa opýtať či hodinkám nejako neškodí občasné "nenosenie" a teda keď zopár dní aj stoja. Nemám winder a občas sa mi stane, že idem cez víkend robiť niečo kde ich nemôžem mať. Takže niekedy sú nepoužívané iba cez víkend a niekedy napr. aj + - 3/4 dni.Dúfam, že hodinkám takýto chod nejako neuškodí...Vďaka.S pozdravomBraňo
tommasini Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Ahoj,to jim nemůže uškodit. Winder je podle mě pro pohodlí majitele, aby je nemusel nařizovat, ale rovnou dát na ruku a jít.
mlsoun1 Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Ahoj,určitě ne.Je to jak píše tommasini.Mimoto hodinky mají rezervu nátahu,tak přes víkend by měly v pohodě vydržet. Příkladně u starších,tzv. vintage automatů mi valis říkal,že je na natahovač nemám dávat vůbec.Ale to je jiná. Tož ať Ti hodinky dlouze a přesně tikají
Roman-ZA Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Vdaka, ze si sem dal toto vlakno. Tiez ma to zaujimalo. Tak torchu som predpokladal, ze by im to skodit nemalo.
Dee Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Je to v pohodě, jen pokud by měly ležet několik měsíců, tak pak může být chvilku problém s mazáním a mohou se zpožďovat / zrychlovat. Já to kontroluju podle data, vždycky když se datum na ležících hodinkách blíží tomu dnešnímu, tak je vezmu a ponosím aby neležely víc než měsíc.
Daemonultimate Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Hodinkám škodí všechno, ať jdou či nejdou podepisuje se na nich čas. Takže buď v pohodě.
Bako123 Posted July 28, 2014 Author Report Posted July 28, 2014 Ďakujem Vám za odpovede. Pomohli ste mi.
Recommended Posts