Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím všetkých,

som novým majiteľom nových automatov (Archimede Klassik 42). Chcem sa opýtať či hodinkám nejako neškodí občasné "nenosenie" a teda keď zopár dní aj stoja. Nemám winder a občas sa mi stane, že idem cez víkend robiť niečo kde ich nemôžem mať. Takže niekedy sú nepoužívané iba cez víkend a niekedy napr. aj + - 3/4 dni.
Dúfam, že hodinkám takýto chod nejako neuškodí...

Vďaka.

S pozdravom
Braňo

Posted

Ahoj,

to jim nemůže uškodit. Winder je podle mě pro pohodlí majitele, aby je nemusel nařizovat, ale rovnou dát na ruku a jít.

Posted

Ahoj,určitě ne.Je to jak píše tommasini.Mimoto hodinky mají rezervu nátahu,tak přes víkend by měly v pohodě vydržet.

Příkladně u starších,tzv. vintage automatů mi valis říkal,že je na natahovač nemám dávat vůbec.Ale to je jiná.

Tož ať Ti hodinky dlouze a přesně tikají ;)

Posted

Vdaka, ze si sem dal toto vlakno. Tiez ma to zaujimalo. Tak torchu som predpokladal, ze by im to skodit nemalo.

Posted

Je to v pohodě, jen pokud by měly ležet několik měsíců, tak pak může být chvilku problém s mazáním a mohou se zpožďovat / zrychlovat.

Já to kontroluju podle data, vždycky když se datum na ležících hodinkách blíží tomu dnešnímu, tak je vezmu a ponosím aby neležely víc než měsíc.