Přejít na obsah

seiko alpinist sarb017, nebo?


Anela

Doporučené příspěvky

je takova okurkova sezona, podobnych vlaken asi sest denne, ale pomalu cas premyslet, co si nadelim pod stromecek :D, nezbyva, nez se pridat

 

uz nejakou dobu je v cele zebricku seiko alpinist sarb017...

klady:

dokonala velikost

inhouse, automat, diashock

WR tak akorat

uzasny cifr, rucky, indexy

netradicni barva

podle me univerzaly ke kosili i na hory

 

no ale porad si rikam, ze me pozornosti mohly nejake hodinky uniknout. jaky typ hledam?

cenova hladina +/- stejna jako ty alpinisty

velikost do 40mm

pouzdro bily kov (preferuju brouseny pred lestenym)

pohon nerozhoduje, ale inhouse a mechanika je vyhodou

mely by snest koupani v bazenu

zajimavy, neokoukany, klidne barevny, nejlepe ale plasticky cifernik

lumi je vyhodou

pokud luneta, tak decentni

zboznym pranim je worldtimer - treba frederique constant index worldtimer by to klidne mohl byt, kdyby byl 40mm

nemecka, japonska nebo svycarska znacka (v tomto poradi priorit) - moc rad bych si nasel nejakou malou uzasnou znacku se zajimavym pribehem, ukrytou, siroke verejnosti neznamou.

vintage (precista?)

hodne jsem prochazel jankovo vlakno, jednak proto, ze mel dobre pozadavky a taky se v tom vlakne objevilo hodne zajimavych navrhu, nakonec jich ale bylo hodne pres rozpocet...

 

co nechci?

potapky, nic vylozene toolwatch

nejspis ne orienty (nejak se mi nelibi jejich logo)

nic ruskeho.

 

primek sice nikdy neni dost, ale na renovovane igeny prijde cas pozdeji :)

 

anebo je seiko alpinist spravna volba a nema cenu hledat neco jineho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsi nalomený na tyhle kultovní Seika, asi bych neváhal.

In house je staví hodně vysoko a vůbec celkový ( tady oblíbený) poměr cena / výkon je těžko dostižitelný.

Pokud chceš brouzdat v obdobných vodách- navrhuju Chronoshop, třeba u Steinhartů  mají dost dobré modely. Cenově kousek výš se dá u Kuby taky najít i nějaké Švýcarsko.

Ale znovu říkám, tyhle Seika jsou za tu cenu těžko překonatelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se Ti líbí 017, pak dál nehledej a klidně je vezmi. Možná jsou profláklý tady na fóru, ale mimo něj je prakticky nikdo nebude znát, takže nepochybuji, že na okolí budou působit hodně originálně. Když jsem je viděl na živo, tak sice dobrý, ale pro mne přeci jen zklamání, a to kvůli velikosti, která ale naopak Tobě vyhovuje. Dodávají se sice jen s řemenem, ale ten si můžeš nechat do práce a na hory si pak pořídit kovový tah od Harolda z Yobokies.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moc dekuju za utvrzeni se ve spravne volbe, ale to ja celkem presvedceny uz jsem :)

jeste to chvilku necham otevrene, zatim neni treba spechat.

 

radimk: na steinhart jsem kouknul, ale neni to uplne muj salek caje, jsou pekne, ale moc za nimi hledam jejich predlohy... Laco je urcite horky favorit, az si budu vybirat pilotky, i jejich marine rada je pekna, ale momentalne to nesplnuje ty pozadavky na plasticitu ciferniku.

 

jak jsem si dneska cetl recenzi od martara i od waya03 a ze zvedavosti jsem se podival na jejich dalsi modely.

revue thommen classic wall street jsou pekne, ale asi moc lestenky a cricket jsou uz pres rozpocet...

u gerlachu se mi libil model gerlach luxsport. sice ani nemecko, ani japonsko, ani svycarsko, ale polsko, ale ten cifernik a styl by stal za hrich. navic do polska to nemam tak daleko a zajet si pro hodinky k vyrobci... to je taky pro me plus :)

DSC06827.jpg

jen se bojim, ze v tomhle modelu bude zrovna seagull. na strankach jsem to u tohoto modelu nenasel, ale podle komplikace datumu to vypada stejne jako v bathory, kde je...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych Ti doporučoval před nákupem 017 se ještě podívat na Archimede outdoor. Chce to vidět je na živo. Jednak mají nižší pouzdro, druhak jsou přesnější, nehledě na servis zajišťovaný u nás. Prostě pohodlné hodinky na sport. Možná, že by Ti je příšera tady na fóru půjčil. Jen by mě zajímalo, jestli při otočení té posuvné lunety u Seik ve vodě, do nich nenateče. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dik, ale u techto by mi silne nevyhovovalo soudkove pouzdro, ja bych urcite potreboval klasicke nozky, hlavne kvuli remenum. ja vim, ze se daji na kuzi dat i tyhle hodinky, ale pro me to neni uplne ono. v te bile variante cifru vypadaji lakave, ale chtelo by to plastictejsi cifr.

to je vlastne dulezita podminka - tvar pouzdra s klasickymi nozkami. roztec 20-22

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Chtěl jsem Alpinisty, když jsem přišel na fórum, pak jsem na ně zapomněl, proběhlo spoustu různejch kusů, pak jsem si na ně vzpomněl, nemohl jsem je sehnat. Přicházela deprese a tak, všichni známe. Pak se zadařilo a i s příběhem se ke mně dostaly. Od tý doby točim hodinky dál, kupuju, prodávám, Alpinisty se ale staly číslo 1 ze seznamu definitivních. Kdyby mi někdo řekl, že si mám vybrat jedny hodinky už nafurt, nebudu riskovat velikosti, barvy, designy, nic, vezmu Alpinisty, protože když je mám na ruce, jsem nejklidnější. Nemám o ně strach, nepřekážejí mi, dají se nosit 24/7, všímají si jich nechrono lidi a chrono lidi si je s ničím jiným nikdy nepletou.

A servis dělá Altro bez problému. Vzali mi je na japonskou kartu v záruce. Začaly se trochu předcházet, mám takovej divnej pocit, že jsem s nima někde ožralej jebnul. Ale to jsem jim neřikal. :)

Jo a jak tu někdo psal, že jsou na fóru profláklý, tak je zkus spočítat. Myslim, že do pěti dohledatelnejch a max do deseti kompletně všech to bude. Jsou to pecky. Nedám na ně dopustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekny vyznani. Ja hodinky zatim netocim, ale muzu potvrdit, Alpinisty me dostaly. Zajimalo by me, kolik jich tu je.

Outdoory me sveho casu fascinovaly, Prischerova recenze a pak vsechny ty krasne fotky na tahu i kuzi. Nebyl jsem daleko od nakupu.

Pro 017 dale hovori jejich vsestrannost pri kombinaci s ruznymi koraly ;-) Synovec mi pry taky neco navlece..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem jejich spokojeným uživatelem už 3 roky, teď byly na seřízení a šlapou stabilně 7s/d. Koupu se s nimi běžně, jak moře tak rybník a korunka otočné lunety bez problému, pravda nejsem potápěč. To mám spíš mám jako puntičkář "problém", že se mi korunka-luneta o ruku samovolně drobet posune a musím to pak štelovat :-)) Původní kožený řemen se tu probral mockrát..ale odstín té origo hnědé podle mne se k nim fakt hodí. Cifr je fakt super, podle slunečního světla mění barvu od racingu až po tmavou. Jelikož nejsem zase takový fanda "celkové sladěnosti" barev, které mám na sobě, tak je vesele nosím jak k obleku, džínam, do hospody a jelikož to jsou Alpy i čundry, výlety atd. Ale abych jen nechválil, pravdou je, že mívám zachváty, kdy píšu prodejní inzerát , protože se mám pocit, že mi okoukaly... Ale asi že zelená uklidňuje, dycky zůstanou doma:-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

diky za krasne pribehy o krasnych hodinkach, ja jsem o tech hodinkach samozrejme stale vice presvedcen, ale porad si nekde v zadu v hlave rikam: "kurnik na chronomagu a porad zadne alternativy?" :D fakt nenajdu neco podobneho v jinych vodach? ok, nemusi to byt nemci, svycari nebo japonci, kdekoliv na svete?

 

priznam se, ze jedina vec, kterou si u alpinistu nejsem jisty, je pomer velikosti ciferniku vuci pouzdru, prijde mi na nekterych fotkach to pouzdro dost masivni?

 

napadlo me podivat se jeste k hamiltonu... treba hamilton jazzmaster seaview? asi bych nemel problem s "ladies" velikosti, 37mm je pro me v pohode, ale nemam z nich pocit, ze jsou cistsi nebo elegantnejsi, spise tako prostsi. a taky mi pripominaji igeny a ty uz mam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pomer velikosti ciferniku vuci pouzdru? Jako jestli chces velkej cifr v malym pouzdru, tak si kup pilotky. Jestli chces prechody mezi lestenejma a brousenejma plochama, tak alpinisty. :) ten cifr je velkej, krasne citelnej a rozhodne nemusi proti pouzdru blbe. Nebo aspon mne to tak nikdy neprislo. A to jsem teda kardinalni rejpal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem je taky v merku, tak napíšu, co mě odradilo... Velikost, safír, dýnko, zajímavá kombinace barev a hlavně je to Seiko, do týhle doby paráda... Časem mě ale začala vadit druhá korunka, která je zasazená úplně bez citu, vnitřní luneta, kterou korunka otáčí je naprosto zbytečná, navíc jde hrozně zlehka a působí celkově chatrně. Zelená je sice nádherná, ale univerzální hodinky z Alpinistů rozhodně nedělá. Pak mi ještě chyběl origo tah...

 

Rolex Explorer od Seika je fajn myšlenka, ale tady tomu chybí právě ta jednoduchost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec nepsal. Jsem si řekl, že když je mám tak rád, dopřeju jim origo. Vrtalo by mi to hlavou. :)

To ano, ale Harold nemá jen mody, ale i origo. 

 

Pravděpodobně to, že Seiko/Pulsar má v ČR/SR nevyhovující a špatně fungující servis v podobě odborníků z Altra...

Přes Altro by to snad člověk řešil jen kdyby byly v záruce. Jinak Ti pozáruční servis udělá každý šikovný hodinář.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...