Přejít na obsah

Revue Thommen Diver Professional


martar

Doporučené příspěvky

Po mých posledních zkušenostech s obchodníky (tedy převážně nehodinkovými) vcelku neuvěřitelná informace. Vláďo a teď na rovinu: kolik akcií amazon.de máš? :):) To byl samozřejmě třináctkopáteční humor:) s amazonem nemám žádné zkušenosti, je mi prostě nesympatický, tak tam nechodím, ale po této informaci asi přehodnotím svůj postoj. Co mě ovšem ani trochu nepřekvapilo, je postoj českého zastoupení.... mohli přeci říct, že to sice v záruce zdarma neopraví, ale pošlou dodavateli k vyřízení, nebo aspoň dát radu, ať se obrátíš přímo na ně...prostě si zachovat dekorum. Jako by nevěděli, jak rychle se tyto informace šíří:) Držím palce, ať je nový kousek v pořádku! Jo a ještě jedna poznámka: to Vláďovo natahování příběhu bylo hodné mistra Quentina! Ještě že jsem byl na cestách a neměl čas sedět u kompu a čekat na další dějový zvrat:) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ČB dokonce "velcí" hodináři opravují pouze hodinky u nich zakoupené. Jo, svět naštěstí není jen černobílý. Naštěstí jsou tu dva rozumní, s nimiž je řeč. Chtěl jsem, aby mi Amazon vyplnil záruční kartu a oni poslali nové hodinky. Ovšem i jejich karta je nevyplněna... Takže jedna černobílá...

 

22793233320_3246f7deac.jpg

Time for black&white

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, Lordi, já se z toho asi po... Nový kus, který mi poslali z Amazonu je v aktivní službě. Všichni známe zvuk zpětného chodu korunky při natahování strojku, takové jakoby "cvrlikání". Při natahování je to určitě zcela normální, jenže u toho nového kusu se tento zvuk ozývá i během "odšroubovávání" korunky. A aby toho nebylo málo, tak při "zašroubovávání" korunky se pro změnu ozývá jakoby skřípání, jako kdyby se nějaká špona třeba o kov. Nedokážu říci, jestli tento zvuk pochází z korunky nebo ze strojku. Podobné zvuky se u mého prvního kusu neozývají. Tak co s tím? Je to normální?

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rek bych že to je na vymenu ...

To je pech:(, take to tak vidim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl dnes u dvou hodinářů, vysvětlil, o co mi jde, oba si ty zvuky "poslechli" a oba mi v podstatě řekli, že to podle nich není nic závažného. Tak nevím. Staré asi pošlu zpět a nové si nechám. Pokud se z těch zvuků vyvine problém, budu ho řešit.

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ono to asi dopadne podobně, protože asi vrátím ty "nové", náhradní, jelikož kromě těch příšerných zvuků při šroubování korunky jdou ještě minimálně +12 sekund za den, udělaly i +20. Navíc to nejsou jen zvuky, na korunce je to přeskakování uvnitř cítit, asi jako když vám trošku hází přední náprava a vy to na volantu cítíte. Mé původní nejspíš pošlu do Grovany na servis, jak mi nabídli. Jsem z toho všeho celý rozmrzelý... 

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiné (nečeské) řešení: pošli, ty staré, Amazonu. Pošli, ty nové, Amazonu. Hádám, že třetí už nepošlou. 2 měsíce máš prd. Třetí měsíc dostaneš odpověď, že ty první jsou OK a druhé ti už nepošlou, Pošlou ti ty první a budeš tam, kde jsi byl. A je otázka, jestli vrabec v hrsti nebo holub v prdeli :-D

S těmihlety kecy o čecháčctví jděte do píhele :D :-D

Panečku, konečně echt české řešení!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Kolegové lordi, krátká aktualizace stavu. Protože zaslané náhradní RT2 jsou mírně řečeno hodně nepovedené

  • cvrlikání korunky při odšroubování
  • skřípot a vrzání při utahování korunky
  • při dotahování korunky na poslední zhruba dvě otáčky se natahuje strojek (!)
  • lumi bod na lunetě je zapadlý dovnitř
  • luneta se od hodinek odděluje velice lehce, poprvé se mi to stalo, když jsem si hodinky upravoval na ruce
  • jdou -20 sekud za den
  • ale rezerva chodu 42 hodin :-)

Požádal jsem Amazon o radu, co dělat dále. Napsali mi, že jim mám poslat oboje hodinky zpět, že mi vrátí peníze. To já ale nechtěl, hodinky mám rád, líbí se mi, chci si je nechat. A oni mi tedy poslali ještě jedny (!), budu jim říkat RT3. Přišly v pondělí a popravdě, vůbec z toho nemám radost, protože to cvrlikání korunky při odšroubování je u nich taky. Sice (asi zatím) žádné skřípání a vrzání při utahování, rezerva v pohodě, přesnost jsem neměřil. Krabička totálně dodělaná, vnitřek pomačkaný, jedna bočnice polštářku utržená. Mé původní RT1 přišly v zatavené krabičce, papírová krabička u RT2 a RT3 byla vložena do igelitového pytlíku - obé je ostatně vidět na rozbalovacích videích. V obou případech byly sice sklíčka, dýnka i tahy zabaleny ve fólii, ale představa, že bych za hodinky v takovém balení dal 530 Euro je nemyslitelná.

 

Jsem z toho celý rozmrzelý a bez nálady, kterou mi nespravily ani modrásky Orient Mako, co jsem si koupil jako náplast na tuto bolístku. Kvůli RT, protože si je chci nechat, jsem si nechal utéci parádní 25% slevu na Christopher Ward i JeanRichard za 676 dolarů. Takže konečné řešení bude následující: v pondělí jdou RT2 a RT3 zpět do Amazonu provázet je bude sice zdvořilý a děkovný dopis, nicméně s jasně vyjmenovanými a popsanými výše zmíněnými problémy. Dopis vložím do krabiček a zároveň ho pošlu emailem do Amazonu, publikuji ho na svém webu a zahraničních fórech.

 

Mé původní RT1 poputují ještě před Vánoci do Grovany, kde mám domluvený záruční servis. Pokud se mi v pořádku vrátí, budu je s láskou nosit a hýčkat je.

 

Luneta RT2 - propadlá kulička

post-38075-0-19041500-1449227959_thumb.jpg

 

Luneta na RT1

post-38075-0-71364700-1449228006_thumb.jpg

 

RT2 bez lunety

post-38075-0-40530500-1449228027_thumb.jpg

 

3x RT, ale bohužel bez radosti

post-38075-0-56138200-1449228057_thumb.jpg

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakra smůla! Ani jsi to sem neměl dávat :-) devalvuje to naše špičkové 100% funkční stroje :-) Já sleduji přesnost a za 14 dní je to +25s, což je +necelé 2s denně (no není to jako u chronometru? :-) (žert).

Přeji ti, ať to dobře dopadne a piš spíše oslavné zprávy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas fakt peska chlape, je mi to lito:(. Ja bych se z toho asi pos..l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je zklamání, žes to vzdal už u třetího kousku, já se vsadil, že budeš mít doma najednou pět RT! :)

 

Ne, samozřejmě mě mrzí, že máš takovej pech. Snad se to konečně obrátí a z Grovany přijdou bezchybné hodinky, z kterých budeš mít dlouho radost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vláďo, Tobě prostě nejsou souzený...jsou to holt hodinky pro lordy :) nevím jestli máš pech, spíš mi to připadá, že to Grovana nezvládá a RT na to pěkně doplácí. Skoro bych se vsadil, že jsou ty nový kousky assembled in China or somewhere near ....Rozhodně mě to odradilo od koukání po dalších RT kouscích z nové produkce. Teda ne že bych o nějakých uvažoval:) Držím palce, ať se Ti RT1 vrátí v super kondici, jinak to vidím, že přijdeme o člena....já bych asi ani ten třetí pokus nedal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...