Přejít na obsah

CERTINA OWNERS CLUB


Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

Možná to dopadne úplně jinak - zatím jeden z nejlevnějších powermaticů a musím říct, že tahle poslední verze DS-1 se mi fakt líbí, navíc jsou teď za zavádějící cenu, která vychází o 3300 Kč levnější, než současná verze DS-1 s powermaticem. 15 583 Kč za hodinky z 80h rezervou nátahu je velmi lákavá nabídka!

post-27786-0-01459500-1459103854_thumb.jpgpost-27786-0-90470200-1459103854_thumb.jpg
Zdroj: https://dolinski.pl/zegarki-certina/zegarki-meskie/ds-1-powermatic-80/certina-ds-1-powermatic-80-c029.807.11.051.00.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je měl na koženém řemenu na ruce 12 měsíců  :lol2:. Spona bude asi identická jako na First Diverech (= k takhle jemným hodinkám na prd).

Psal jsem i polskému AD, kupodivu i dnes komunikuje velmi rychle. Bohužel asi nezná odpověď na mou otázku ohledně ukončení produkce a za 2 měsíce by prý nemuseli být dostupné. Nicméně konkrétně u tohoto modelu mají velkou zásobu, takže se zatím nemám bát týden počkat na odpověď přímo z Certiny. Myslim ale, že mi stejně neodepíší, uvidíme.

Možná bych si měl vyzkoušet vlastnit jakékoli automaty a třeba po změně návyků (= přes týden nenosím nic) bych zase mechanické hodinky snesl. Ale ta představa, že je za pár let budu muset odnést na servis? Brrr. Do výměny baterky jsem se dokopával 3 měsíce  :rolleyes:. To byl hlavní důvod, proč jsem dvoje automaty prodal - nemám chuť sloužit svým hodinkám, navíc bych se nerad dočkal okamžiku, kdy někam přijdu pozdě kvůli selhání mechanických hodinek - přesnost se prostě s časem mění a to mi hrozně vadí.

Ten model, co jsem postoval výše se mi sice líbí, za ty prachy je to super, ale bojím se že bych pořád chtěl ty staré DS-1. Ještě je možnost to nechat být a za nějakou dobu, pokud neseženu Aqua Terry v quartzu, koupit ty první DS-1 s powermaticem. Jenže mně na nich prostě vadí bílá vteřinovka (měl jsem na DS-2, je to fuj) a bílá datumovka. "Tah" jsem očumoval v Koscomu, ten vypadá dobře. Ke strojku mám kvůli nemožnosti seřídit chod u libovolného hodináře celkem nedůvěru (je to něco jako Sistem51) a preferuji beat rate 2824-2.

Edit: A ještě je tu vlastně jedna věc, která by mě omezovala v nošení, a sice jejich nedostupnost. Kdyby mi je někdo ukradl/rozbily se, tak by najednou bylo obtížené je třeba za 5 let sehnat, pokud se už nevyrábí... Vidím to na 1st Diverech - raději si do rizikových prostředí beru dražší hodinky, na kterých mi ale tolik nezáleží a dají se sehnat.

Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty PH100 jsou zajimave, ale podobnost je vice nez zrejma. Jedny jsou ted na ebayi za 480EUR, ale v zalostnem stavu. Ja se koukal na vintazni DS-2, takovy ten model, co je podobny na stare Omega Seamaster 300, ale ty ceny jsou taky vysponovane vysoko a peknych nezbastlenych kousku je malo.

Ty DS-1 jsou moc pekne vsechny az na ty na tom tahu. Tam mi ten cifr prijde takovej nudnej v porovnani s tema ostatnima. A pouzdro 40mm je tak akorat na hrane. Za me by mohlo byt kapku mensi, ideal 38mm, ale budme radi, ze to neni 42+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nové DS-2 na videu:



Ten ciferník na mě působí strašně lacině  <_< a bílé vteřinovky mám až po krk. Nehodí se tam a oni ji prostě musí nacpat do všech nových modelů... Asi přestanu být fanoušek značky - OMEGA vs. Certina stav mé hodinkovnice se totiž vyrovnal na 2:2 a před týdnem jsem v Koscomu koukal na nové modely s velkým zklamáním... To zpracování prostě už není ono anebo mi nesedí sportovní ladění všech modelů, nevim. Cifr DS Action je sice magickej, ale ty ručky...

Abych jen nekritizoval - normálně PVD zlaté hodinky nemusím, ale tahle verze DS-8 Moonphase by mi vůbec nevadila  :photo:. Jestli bude zase nějaká výroční akce 50 % off, tak hned naklušu do Koscomu. Bohužel ty indexy/ručky jsou prostě jako na DS-4 - mají zkosené hrany, ale nevytváří žádné odlesky a celkově působí tak nějak na h...o.
post-27786-0-57526000-1460297062_thumb.jpg

 
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zdar,

 

pořídil jsem své první pořádné hodinky. První automaty. Certina DS Action Diver Automatic. Jako začátečník bych Vás chtěl poprosit o pár rad.

 

RTEmagicC_11_0322_Certina_Dive1_01.jpg_2

 

1. v hodinkách je ETA 2824-2. Zatím, co jsem to testoval první den, mi to dělá +25s/24hod. Je možné, že se přesnost mění v závislosti na způsobu nátahu (automat vs. ruční nátah)? Jaká odchylka je normální pro tento strojek?

 

2. mám je s kovovým tahem, rád bych si koupil originál gumový. Jak složité je, si to sám přehodit? Co je k tomu zapotřebí?

 

3. jsou hodinky "kompatibilní" i s jinými pásky. Originální jsou dva a ani jeden mě úplně neoslovil.

Certina-DS-Action-Diver-automatic-steelrCertina-DS-Action-Diver-Automatikuhr-C01

 

Jinak hodinky moc pěkné. Na mém 19cm zápěstí jsou 43,5mm jen tak tak, ale líbí se mi, jak jsou masivní. Co mě trochu překvapilo je hmotnost, po celodenním nošení. 189g je docela brutál. S gumovým páskem by to mohlo být lepší.

 

Předem díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

189 g ještě nic neni, na to si zvykneš. :)

 

Co se týče přesnosti, ono je možný, že po pár týdnech se to ustálí na nějaký přijatelnější hodnotě. Pokud ne, nechal bych to v servisu trochu poštělovat, 25 s za den je hodně. Tuhle odchylku ovlivňuje jak moc hodinky nosíš (v jak moc nataženým stavu udržuješ pružinku), ale třeba i pozice, v jaký je odkládáš na noc.

 

Přehodit řemeny a tah není složitý, nejlepší je k tomu mít tzv. vystěžejkovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím přítomné, chtěl bych se zeptat majitelů DS 1 Automatic se strojkem ETA 2824-2 nebo případně zasvěcených, o jakou verzi strojku se jedná? Standard, Elaboré nebo Top? Díky za info.

 

Standard

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...