Přejít na obsah

Oprava hodin, chybí mi ciferník a kryt na něj


DaHol

Doporučené příspěvky

Rád bych se obrátil s dotazem na zdejší osazenstvo.(vím, že je to v sekci Kapesní hodinky, ale nenašel jsem příslušnou sekci kam to zveřejnit)

 

Mám stolní hodiny a sháním na ně ciferník se strojkem a nebo pouze ciferník a nebo alespoň fotku, jak asi takový ciferník vypadal, abych věděl, co přesně shánět. Třeba bude mít někdo z Vás to, co by se mi hodilo na dokompletaci. A na Aukru jsem už hledal a hlídám to tam asi tak 1-2 roky, ale nic podobného jsme tam neviděl. A nebo to tam možná bylo, ale neuměl jsem to poznat. 

 

No, a kdyby měl někdo v šuplíku jednu korunku co chybí u sloupu, tak bych ji taky rád za přiměřený peníz vzal za vlastní.

 

A jelikož je to můj první příspěvek, tak doufám, že se to podaří vložit napoprvé. A nebudete mi nadávat, že fotky jsou moc velký, nepodařilo se mi najít, jaký je limit, tak jsem je upravil 800x600

 

Děkuji za každou radu

post-12455-0-82563300-1408638764_thumb.jpg

post-12455-0-16911400-1408638772_thumb.jpg

post-12455-0-66552900-1408638779_thumb.jpg

post-12455-0-59148200-1408638785_thumb.jpg

post-12455-0-02725000-1408638792_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když nikdo nic, tak aspoň přihodím svůj názor. Jsou to celkem pěkné secesní hodiny a podle mě by stály za restaurování. Většinou měly půlové a čtvrťové bití, takže ten strojek co tam máš by měl pasovat (možná je původní ?), jestli dobře vidím. Problém je, že ti chybí bicí tyče a ty asi seženeš dost těžko, aby pasovaly. Kdyžtak hoď ještě fotku zezadu. Každopádně opravu bych svěřil jednak někomu, kdo umí restaurovat dřevo a pak hodináři. Otázka je, kolik do toho chceš vrazit - opravit by to myslím šlo do perfektní podoby, ale počítej s cenou v řádech tisíců a to spíš dvoucifernou - teď mluvím o té skříňce - pokud bys to chtěl udělat pořádně. Znamenalo by to oddělat ozdoby, možná by stačilo je vyčistit ale spíš novou polituru, spravit polychromie a zlacení, dodělat co chybí, sklížit do kupy... Navíc bych tipl, že v tom výklenku dole ještě něco chybí - je to velký prostor na to, aby byl původně prázdný. Strojek si netroufnu odhadnout. Ciferník u tohoto typu hodin býval jak s arabskými, tak s římskými číslicemi, ale já bych zvolil s římskými. Něco jako na obrázku dole.

Zásadní je opravdu jakou máš představu o té opravě - jestli to nechat udělat, nebo to jen jakž takž dát dohromady, aby se jim moc neublížilo a vypadaly jako kompletní. Můžu ti doporučit restaurátora, který jako jeden asi z 20 u nás má atestaci (nebo jak se tomu u nich říká) pro opravy památek UNESCO.

Jestli chceš, napiš mi SZ. Jinak ti i něco málo můžu poradit - ale budou to spíš zákazy, co nemáš dělat :).

post-3688-0-01396400-1409044436_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

 

děkuji za reakci. Abych řekl pravdu, naivně jsem si myslel, že někdo bude mít rámeček a třeba se mi podaří se dohodnout na odkupu. Nebo, že mi někdo napíše, že tam a tam mi ho vyrobí. Zkoušel jsem to hledat na internetu, ale nějak se mi nedaří a nebo nezadávám ty správný slova. O hodinářství Strnad v Brně jsem slyšel(dle fotky) ale jelikož jsem z Prahy, tak hned za "rohem" je taky restaurátorský atelier. Takže "dřevo" mi tam dají dohromady, ale pořád mi chybí rámeček na ciferník. Vím, kde by se i dal udělat ciferník přímo ze smaltu, ale to všechno je až další krok. Abych nechal udělat ciferník, tak nejdřív potřebuju rozměr toho rámečku. A ten nevím, kde ho vyrobit ani kde ho koupit.

Taky mám doma většinou kapesní hodinky, ne valné hodnoty, ale pro radost. A tak jsem si říkal, že bych mohl "sbírku" rozšířit. Ale nedaří se a nedaří a nedaří.

 

Ale i tam velmi děkuji za reakci. Třeba se v budoucnu někdo ozve a nebo mě navede, kam se obrátit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád se na mně obrátil s žádostí o podrobnější incormace o těhle kapsáčích. Pomůžete? Víčko je uvnitř hladké, jen s vyraženým číslem. V zhledem k jeho zaměření na vojenskou historii a detektoring nemohlo by se jednat o vojenské hodinky? Povrch - brynýr?

 

post-277-0-65632700-1409495356_thumb.jpg

post-277-0-10554100-1409495377_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakási prapodivná neidentifikovatelná stavebnice. A vojenská? Těžko říct, možné je všechno, spíš ale ne, dokázat to nijak nelze. To už bychom byli jako na aukru - co je velké je letecké, co je černé je vojenské :)

 

Ed: Můj názor - strojek původně ze zlatých hodinek někdo narouboval do jakéhosi pouzdra, doskládal za pomoci součástek ze spodního šuplíku a vznikly hodinky.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...