Přejít na obsah

Indentifikace/verifikace


Doporučené příspěvky

Zdravím. Kdesi na blešáku za pár korun jsem našel pěkně vypadající Primky. Mají vodotěsně pouzro, bez problému a přesně jdou a zajímalo by mne co jsou zač. Poradíte? Snažil jsem se koukat a podle fotek můj typ zní kalibr 66 . Nicméně jen hádám a dost hrubě a předem říkám že jsem nováčkem co se Primek týče. Taky by mě zajímalo jestli to není jen povedený bast. Díky za odpovědi ;-) 

 

 

post-36095-0-15599800-1409790483_thumb.jpg

post-36095-0-29700700-1409790484_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vlastně ani nevím. Zmátlo mne to šroubovací dýnko. Někdo mi kdysi tvrdil že se dává jen na vodotěsné hodinky. Potřebuju se ještě mnoho učit. Mám ještě jednu věc. Jde samostatně nařídit datumovka? Korunka jde bud zamačknout na natahovani nebo vytahnout na přeřízení ruček ale nic mezi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Závitové dynko je jen prachotesne. Datumku naridis tak, že ji preklopis otáčení ruček ve směru času kolem dokola do pozice cca 3 hodiny, pak je vratis na cca 11 a tak pořád dokola, musí to vždy slysitelne cvaknout , je to rychlejší než točit ruckami jako blázen. Lepší dělat s nenatazenymi nejdoucimi hodinkami (alespoň ja to tak dělám). Dojedeš na datum předchozího dne a zbytek dotocis normálně, abys měl jistotu, že máš správné AM/PM. Jinak počkej, co k původnosti řeknou zkušenější primkari, asi je to OK, viz obrázek.

post-30813-0-73241700-1409834817.jpg

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc diky datum narizen. Nevíte nekdo jestli jsou to hodinky spolehlive? Jestli ma tento kalibr nejake caste zavady ci specifika a popr. Jak zjistit presnejsi datum vyroby nez rozsah ve kterem se kalibr vyrabel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...