Pedros Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky
abcdddd Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky Najdi si casove pasmo ku ktoremu dany cas pasuje a prestahuj sa tam....
Pedros Posted June 12, 2007 Author Report Posted June 12, 2007 Takže to pro mě tedy jsou hodinky jen jako sbírky, ale jinak vlastne k ničemu?
gandalf Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 (edited) Asi to bude tak. Bohužel. V manuálu by ses měl dočíst, jestli jejich přijímač "umí" Evropu. Asi se to vyrábí pro USA /typ neznáš?/. Koukal jsem na US stránky kde ATOMIC mají, ale píší tam, jen o časových pásmech v USA. Edited June 12, 2007 by gandalf
dubraro Posted June 13, 2007 Report Posted June 13, 2007 (edited) Hodinky Atomic jsou s největší pravděpodobností schopny přijímat jen signál vysílaný v USA. Existují celkem čtyři vysílače časového signálu, každý má dosah asi 1500km. DCF-77 v Německu MSF-60 v Anglii WWVB v USA (Colorado) JJY v Japonsku Každý vysílač má jiný kmitočet a jiné kódování signálu. Hodiny a hodinky se vyrábějí se schopností přijímat jeden signál, několik, nebo všechny. To je vždy třeba hledat v jejich popisu. Hodiny u nás prodávané jsou většinou zařízeny na příjem signálu DCF z Německa. Edited June 13, 2007 by dubraro
mechano Posted June 13, 2007 Report Posted June 13, 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky Hele, možná by stálo za úvahu přesunutí ruček o pět hodin zpět.
dubraro Posted June 13, 2007 Report Posted June 13, 2007 Pokud ukazují minuty a vteřiny přesně a liší se v hodinách, tak je to výborné, asi chytají německý nebo anglický vysílač. K posunu o celé hodiny slouží funkce nastavení časového pásma, hledej "set time zone".
Recommended Posts