Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")


Rodkopf

Doporučené příspěvky

Děkuji za chválu, ale většinu toho za mě stejně udělá kolega Google.

Myslím, že za většinu z nás pracuje nejvíc kolega Google, ale málo komu se chce buď hledat, nebo překládat nebo to ještě navíc sumarizovat do čtivého obsahu. Takže děkujeme :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to vypadá, že zanedlouho budu taky bzučet. Mám ale otázku. Jakou baterku do Speedsoniců f300? Ty moje, teda pokud to dobře dopadne, ji mají mít vybitou... Vymění mi ji v normálním hodinářství? Na detailních fotkách nějakých speedsoniců jsem si všiml, že baterka tam měla označení energizer 344/350. Dá se to někde sehnat?

 

Kristián: co má znamenat ta "omega" na sklíčku. V jiném vláknu v sekci Fortis jsem psal svou zkušenost, kdy mi na starých Fortiskách v servise vyměnili sklíčko a po několika letech jsem si k mému úžasu všiml znaku omega v centru ciferníku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anebo. Ja potkal auto plny baterek primo u Valise v dilne. A byly rovnou na aute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dzos: Zatím si to nechám pro sebe, protože nejsou ani zaplacené ani na cestě. Tak nějak řeším koupi zajíce v pytli. Hodinky jak nové, ale nejdou (několik fotek, na všech vteřinovka na stejném místě, korunka v základní pozici). Prodejce mi nejdřív k mému dotazu napsal, že je jsou to staré OMEGY a stačí přece natáhnout, což ale nejde, tak asi budou pokažené:) Tak jsem mu vysvětlil, že to o nátahu není... A trochu mu to popsal. Prý hodinky dlouho ležely a předtím v pořádku šly. Neotvíral je, podle obrázků nemají ani ťukanec. Takže jsem dovodil, že to asi bude baterka.  Vše na první pohled tak, jak má být. Tak to asi risknu. Už jsem jej netrápil dotazem, jestli se překlápí automaticky datum - ještě  by se v tom začal vrtat a pokazil by to. Taková případná závada by při koupi origo dílu - datového věnce - šla v pohodě opravit, ne?

 

Děkuji za ty odkazy na baterky. Myslel jsem, že jsou dražší a míň dostupné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli nejdou tak to může být baterkou, ale také nemusí. Stačilo, aby nešťastně spadly a je to. To ale zjistíš, až ti přijdou. Pokud je cena opravdu dobrá, tak to za to riziko může stát.

 

Jak psal financ, samotný strojek je ještě sehnatelný v NOS stavu (i když ne přímo omega, ale strojky jsou jednoduše zaměnitelné od kohokoliv - eterna,certina, zenith, iwc, longines, nebo i neoznačený noname ...). Dá se sehnat kolem 3-4 tis. Kč.

K chrono nástavbě mají něco na https://www.cousinsuk.com nebo i na ebay.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...