Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")


Rodkopf

Doporučené příspěvky

Pokial viem tak islo o megaq a nie o ladicky. Ina frekvencia a chod sekundovky je u nich ako u klasickych quartz hodiniek..

 

Včera se na Aukro prodaly slušný Omegy, že by mě přehodil někdo místní?

http://aukro.cz/omega-seamaster-megaquartz-32khz-unikat-70-leta-i4668621238.html

Upraveno uživatelem palmone1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si troufale tvrdit, že ceny na aukru mohou být ovlivněny také cenami na ebay. Když nekdo vidí, že na ebay se prodávají takové hodinky za 400 a více liber (neberu v potaz, že jsou třeba za tuto cenu neprodejné), tak si řekne, že dát za ně přes 8 tis. Kč (220 liber) je vlastně výhra :)

A souhlasím, že chronomag "pomáhá" růstu cen nejen vintážních hodinek.

 

Edit: gramatika :)

Upraveno uživatelem Dzos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už asi vím, jak se cítí člověk, který si šňupne kokain... Hodinky mi přivezl pošťák asi před hodinou. Od té doby nirvána... Prostě nádhera, ten pocit se nedá popsat. Hodinky jsou jak nové. Ani škrábanec, ťukanec nebo jakákoliv vada na kráse včetně 100% sklíčka, které má jen miniaturní ťukanec na obvodu na pěti hodinách (nemůže to být safír?). Pouze jakási krupice na ciferníku, která je vidět při odlesku. Nevím, co to je, ale na prach to nevypadá. Fotka to dost zvýrazňuje. Ve skutečnosti je to vidět jen nepatrně. Ručičky svítí jak na prvního máje, ciferník vůbec. Svítil někdy? Úžasný tah v původní délce, takže pro mě dost velký. Ale pořád lepší než malý. Spona má sice zapínání jak nějaké laciné fejky, ale i to jsou 70té roky. Nejvíc jsem se těšil na zvuk strojku a chod ručiček. Nezklamaly. Je to krása a přece jen něco jiného proti 4Hz Etě. Datum překlápí tak, jak má (teda nezkoušel jsem celý datový věnec, tak všechno ukáže čas). Trochu mi trvalo, než jsem pochopil systém nastavení data - při točení korunkou v příslušné poloze "dopředu" se překlápí datum nazpět a dny v týdnu dopředu, při točení korunkou ve stejné poloze "zpět" se překlápí datum dopředu a dny zůstávají v klidu. Hodinky jsou masivní a přitom krásné a elegantní. Oproti stejně velkým seamasterům jsou jako pírko. Pomalu mi přijde, že na ruce nic nemám. Trochu překvapením pro mě byla minutovka chrona (na deváté hodině), která neskáče po celých minutách, ale běži plynule s vteřinovkou.

 

Ale abych jen nechválil, pár mínusů jsem našel. Obecně, prvních pár článků tahu není moc ohebných, tak mou tenkou ruku hodinky neobepínají tak, jak bych si představoval. Ale nic hrozného. Další vada bude asi horší, ale řešitelná - sekundovka nenuluje na 12, ale o cca 1,5 minuty vpravo. Subciferníky pak nulují spolehlivě. No a pak mě překvapuje to, že když zapnu nebo vypnu chrono, občas se při tom lupnutí posune vteřinová nebo minutová ručička hodin (tzn. na hlavním ciferníku a subciferníku na dvanácté). Někdy se minutovka pohne o celou minutu. Je ale pravda, že pak stojí a pohne se, až uplyne čas, o který se posunula, takže vzájemné nastavení ručiček zůstává zachované. I tak mi to ale normální nepřipadá. Je to chyba? Ručičky jsou celkem úzké a krátké a mají stejnou barvu jako ciferník. Mám dobré oči, tak s tím problém nemám, ale mít horší oči, neuvidím na cifru asi vůbec nic...

 

Závěrem mé minirecenze? Nikdy by mě po onemocnění chronobundem nenapadlo, že si pořídím hodinky na baterku. Tohle je ale jiná liga...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Foto je o dva příspěvky výš.. Bohužel, než jsem to postl, "vklínil" se tam financ. Lepší fotky dám později. Třepe se mi ruka a nejde to vyfotit:)

jj, už jsem si všiml, díky. Třasu rukou se ani v nejmenším nedivím a chápu jej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...