Přejít na obsah

Celkový servis Fortis B-42 Marinemaster


PavelBr

Doporučené příspěvky

Mám v plánu servis u svých MM B-42 (začali se nepravidelně předbíhat nebo zpožďovat)  a jsem trochu zděšen jestli je vůbec někam dávat. Jak to teda je? Podle toho co tu čtu tak asi nejlíp vychází to Carollinum. T.j. asi p. Městka, ale ten je prý zase podle nálady. Kam by jste je teda v Praze dali? Jde mě o vyčištění, promazání apod. plus samozřejmě přetěsnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bych byl z Prahy, tak bych dal na radu Ypa ... koukám na bé40dvojky na zápěstí a zjišťuju, že jsem celkem nervózní, jestli to ti kluci v NESTu dali vůbec všechno do pořádku, co se strojku týče ... avizované vyčištění, promazání, výměna nějakých ND a korunky, které mám doma v sáčku ... teď mi došlo, že jsem se v Dealu nezeptal, jestli je na provedený celkový servis mechanických hodinek nějaká záruka ... dám jim pár dnů na vydýchání toho druhého poštovného  a zastavím se tam zeptat ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Ja byl v nestu dvakrat a vim ze bych si tam nenechal servisovat ani ruhly.

 

...mi hodinar rekl ze ty srouby praskaji a nechce s tim mit nic spolecneho. Takze mi dal sroubovak, posadil k jeho stolu a ja montoval.

 

To já byl v NESTu 23.12. minulý rok. Volal jsem zda někdo je na servise a byl otevřen právě jen ten. Měl jsem problém se strhnutým štoubkem na B42 u stěžejky. Přijel jsem, během pár minut mě pan servisman obsloužil a s přáním pěkných svátku jsem jel domů se zdarma opravenými hodinkami. 

 

za me +1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Nevím jak se mi to podařilo ... chtěl jsem si včera na B-42 nahodit tah místo řemenu, který tam je cca půl roku, ale nejde mi vyšroubovat u jedné stěžejky šroubek zajišťující ji proti vypadnutí ... Jak vyndat stěžejku, když je v ní stále šroubek? A napadá mě samozřejmě, jestli se musí demontovat řemen při servisu? Dělal jsem tuto operaci nesčetněkrát a nikdy nic ... Díky za reakce. P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chapem tomu spravne, ze ti nejde odsrobovat srobik zo stezejky? ak je to tak, tak remen dole nedas. potrebujes odsrobovat ten srobik, inac nic nespravis.

ak to chces koli servisu, tak to nechaj tak, oni si s tym uz nejako poradia ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak ... šroubek nechce ze stěžejky "vyjet" ... To že řemen nesundám dokud je stěžejka na svém místě je mi jasné ;-) Budu se muset znova obrátit na hodinářství ... Na nutnost sundávání řemenu při servisu se ptám spíše z toho důvodu, že byly nedávno na celkovém servisu ... já jsem si řemeny vyměňoval za tah a naopak na B-42 skoro jako ponožky a nikdy nic ... takže mi vrtá hlavou, jestli nemohlo ke stržení závitu dojít při servisu ... To ale stejně nikomu nedokážu ...

Upraveno uživatelem PavelBr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem po dlouhé době dělal očistu svých FORTISů a zjistil jsem, že mám nalomenou sponu na tahu. Tak jsem zašel rovnou za p. Městkou do Pařížské. Tam mi řekli, že i kdybych řešil opravu přes NEST, tak NEST nakonec stejně pošle hodinky k nim. Tak teoreticky cestou napřímo by měl člověk ušetřit nějaký čas a hlavně, když se jedná o nevážnou závadu, může hodinky dál nosit a nemusí je nikam posílat. S jejich přístupem jsem zatím taky spokojený, objednají mi novou sponu a pak mi ji na počkání vymění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Fortisky jsou zpět doma :) Včera jsem si je přinesl z Carollina. Trvalo to necelý měsíc. Cena za servis byla 4800,- a rok záruka.

post-7078-0-85068200-1418206884_thumb.jpg

Vypadá to zatím O.K. Jsem zvědavej na přesnost. Udělaly asi 5s do mínusu za 24 hod. Myslíte, že po servisu se to může ještě změnit jako u nových nezaběhnutých hodinek?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cus Pablo, gratuluji k navratu Fortis:)), tu presnost netusim, bohuzel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pavle super! A co bordel, odtlacky atd v ciferniku? Vsetko v poriadku? Ako hodnotis stare tesnenia? Su zatvrdnute? A co tie suciastky? Co povedal servis ze co im bolo?

to je otazok... :) dik ;)

 

Me odpovedi na tyto otazky taky zajimaji... hlavne priciny toho vykyvu predbihani a zpozdovani. 4,8 za servis je docela dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...