Mike. Posted June 13, 2007 Report Posted June 13, 2007 Nevite, jestli maji automaticke strojky stejnou nebo podobnou "vydrz" jako natahovaci? Kdyz si vezmete, ze mame natahovaci hodinky treba 50 let stare nebo i vice a stale funguji, tak by me zajimalo, jestli to tak bude i u automatu. Diky
alt Posted June 13, 2007 Report Posted June 13, 2007 Rekl bych, ze to bude dost o tom, kdy se poskodi lozisko rotoru a natahovaci mechanismus automatu - casto to po case natahuje jen castecne, takze rezerva chodu je mala.
pp Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 Zdravím, mohli byste prosím někdo uvést reálné několikaleté zkušenosti s automaty. Po jak dlouhé době vyžadují hodinky údržbu - promazání apod. Má se údržba provádět pravidelně nebo pouze pokud se zpožďují? Díky moc
safi Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 Zdravím, mohli byste prosím někdo uvést reálné několikaleté zkušenosti s automaty. Po jak dlouhé době vyžadují hodinky údržbu - promazání apod. Má se údržba provádět pravidelně nebo pouze pokud se zpožďují? Díky moc Všechny mechanické hodinky by se měly každých 3-5 let nechat vyčistit a seřídit u hodináře.
X-Bob Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 "můj" hodinář říká, že nejpozději do 5 let na "servis". Ale minulý týden tam chlapík nesl Orienty, které v kuse nosil 22 let (manuální profese) a teprve teď začaly dělat problémy. Bude prý nutné vyčistit a znovu promazat a pak zase vesele poběží.
safi Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 "můj" hodinář říká, že nejpozději do 5 let na "servis". Ale minulý týden tam chlapík nesl Orienty, které v kuse nosil 22 let (manuální profese) a teprve teď začaly dělat problémy. Bude prý nutné vyčistit a znovu promazat a pak zase vesele poběží. Hodinky se běžným provozem neopotřebují (metalické části, ložiska atd..) ani za 100 let. K opotřebení a vzniku případných vůlí dojde v případě, že hodinky nejsou delší dobu vyčištěné a řádně promazané (zaschlý olej atd...)
sheepeck Posted June 16, 2007 Report Posted June 16, 2007 Jak videt, tak "delsi dobu" muze znamenat prave tech 22 let.
Chocholusik Posted April 11, 2012 Report Posted April 11, 2012 Mam tu jedne automaty v ktorych by mal byt strojcek OSCO 1064 ktoreho rok vyroby je +- 1960 - t.j. maju 50 rokov a idu v pohode... mam ich ale kratko a neviem ci boli nejak servisovane.
Hieronymus Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda automatům na ruce škodí rázy při střelbě z pistole 9 mm luger. Uvažuji o jejich koupi, ale mám obavu, abych je zbytečně brzy neodrovnal. Jde asi o 50 -80 ran 1x, max. 2x týdně. Díky.
Karlos Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Hodinkový strojek (a na způsobu nátahu nezáleží) je velice jemný a přesný mechanizmus, jeho součástky jsou velice malé a drobné a některé části nutné pro chod pouhým okem bez lupy skoro ani nejsou vidět. Co ty bys řekl, škodí jim takovéhle rázy, nebo neškodí?
bohus76 Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda automatům na ruce škodí rázy při střelbě z pistole 9 mm luger. Uvažuji o jejich koupi, ale mám obavu, abych je zbytečně brzy neodrovnal. Jde asi o 50 -80 ran 1x, max. 2x týdně. Díky.Pokud střílíš pravou a hodinky nosíš na levé,tak bych to neřešil.Pokud nosíš na pravé a střílíš pravou,tak bych si je sundával.
Quido Morava Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Pokud střílíš pravou a hodinky nosíš na levé,tak bych to neřešil.Pokud nosíš na pravé a střílíš pravou,tak bych si je sundával. přesně tak... je to jeden z více důvodů, proč se náramkové hodinky v počátcích začaly nosit na levé ruce a tento uzus (pochopitelně, až na individuální vyjímky) se ustálil... My leváci jsme úplně přehlíženi zase je tu nějaké menšině křivděno... ! to je svět
bohus76 Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 My leváci jsme úplně přehlíženi Ony jsou i nějaké hodinky speciálně pro leváky? Trochu sranduju.Je jen otázka kterou rukou střílíš a na které máš hodinky.Zkrátka střílet levou a hodinky nosit na levé nedoporučuju.
JKsro Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 vy pravaci jste rasisti a utlacujete mensiny levak :-D
Karlos Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Vždyť i já si dělám srandu.Většina leváků používá věci prostě opačně, tedy hodinky na pravé, střelba levou... A tak jako spousta jiných věcí, existují i hodinky pro leváky, s korunkou na opačné straně.Velký problém je ale třeba s motorovou pilou.
Karlos Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 vy pravaci jste rasisti a utlacujete mensiny levak :-DZa sebe musím říct, že praváci si vůbec neuvědomují jak podivný ten jejich svět je
Quido Morava Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Vždyť i já si dělám srandu.Většina leváků používá věci prostě opačně, tedy hodinky na pravé, střelba levou... A tak jako spousta jiných věcí, existují i hodinky pro leváky, s korunkou na opačné straně.Velký problém je ale třeba s motorovou pilou. co blbneš - většina hodinek je pro leváky a jen vyjímečně jsou pro praváky když jsem poprvé nasadil X-windy, tak jsem věru nechápal, o co kráčí... dodnes nevím, jak je to u nich opravdu myšleno
Chronař Posted November 1, 2012 Report Posted November 1, 2012 Pokud střílíš pravou a hodinky nosíš na levé,tak bych to neřešil.Pokud nosíš na pravé a střílíš pravou,tak bych si je sundával. Já myslím, že to musej v pohodě vydržet.Hodinky se přece jen mrcasej na kůži, protože všechno poberou klouby, svaly a šlachy.Nevěřím, že by se při střelbě vystavovaly nějakému extrémnímu zrychlení (na rozdíl od pádu na dlažbu).Stejně tak při jízdě na kole, i kdyby mimo zpevněné cesty atd.To bych s oblekovkama nesměl ani tleskat v dívadle
Recommended Posts