Přejít na obsah

Suunto


Pepino65

Doporučené příspěvky

Přidávám pár nestrukturovaných postřehů.

 

Suunta používám již více jak pět let. Jako první jsem Advizory s outdoorovými funkcemi + měření tepové frekvence. Krátkou chvíli jsem měl Observery, ale tam mi nevyhovovala funkce zamykání módu buď na režim "nadmorská výška" nebo na režim "atmosférický tlak" zapomínal jsem to vždy přepnout..... Vlastním SUUNTO T3 které jsem upřednostil před T1 hlavně z důvodů: jdou připojit "pody" chystám se na GPS pod, ale především si pořídím software umožňující zpracovávat data v počítači (zatím na to mám tabulky v excelu), dále má oproti T1 kódovaný přenos signálu mezi hrudním pásem a přístrojem a T3 má trošku bohatší nabídku funkcí o nichž ze zkušenosti vím, že je využiji a využívám je. Popis funkcí obou přístrojů je na českých stránkách fy Suunto. Z vlastní zkušenosti vím, že není problém k hodinkám cokoli sehnat od řemínků až po krytku a těsnění uživatelsky vyměnitelné baterie (možnost vyměnit si baterii kdykoli a kdekoli považuji za velkou výhodu). Po dobu cca pěti let používání u Advizorů byl plastový řemínek jako nový, nejevil známky opotřebení. S řemínky u hodinek Casio mám daleko horší zkušenost. Díly lze objednat prostřednictvím prodejen Hudysport nebo to asi jde i přes ústředí firmy telefonicky. Pokud jste hodinky koupil nebo objednal v ČR neměl by být prostě problém se servisem, jak je to s případnou umezinárodní zárukou v ČR, nevím. Na uvedení hodinek na trh jsem se těšil. Když jsem je viděl poprvé naživo byl jsem trochu zklamán. Výrobu těchto modelů firma přesunula do číny. Oproti modelům vyráběným ve Finsku vypadají laciněji, plastověji. Na obrázcích dle mého soudu vypadají lépe naž ve skutečnosti. Hodinky požívám i při hardcore nordic walkingu, kdy jdu krajinou rovně napříč. Pokud prší a po goretexové bundě stéká voda nepřenáší se optimálně signál do hodinek. Jinak musím konstatovat, že takového tréninkového asistenta jsem si vždy přál.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to : tomcat.mira

 

Díky ti za vyčerpávající podání tvých postřehů. Ta vodotěsnost sedí, ale nevím, jestli si mám troufnout do vody, hlavně s hrudním pásem. Je pravda, že signál trochu kolísá, jestliže se hodinky nenachází v přímém směru k hrudnímu pásu (ruka za zády), jinak jsem s tím spokojený. Ještě jednou díky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S hrudním pásem dodávaným k T3 jsem plaval jenom jednou. Před tím to bylo hlavně s pásem od POLARu k Advizorum a ten neměl možnost výměny baterie. Jinak když dosportuji, vlezu s pásem a T3 do vany a omyju je houbou se sprchovým gelem v němž koupu také sebe. Odstraním tak výpotky a tím (přepokládám) oddaluji stárnutí materiálu. Z popruhu k pásu potom jemně vymačkám vodu. Neždímám jej abych v něm nezpřetrhal gumová vlákna a popruh se tak nevytahal a zachoval si pružnost (někteří ždímali - až doždímali a vytahali). Teď mě napadá, že jsem neřešil otázku kolik stojí náhradní popruh..... Samotný hrudní pás co nejdříve po použití otřu dosucha, to proto že když je vlhký neustále vysílá a tím se zkracuje živostnost baterie (alespoň u POLARu tomu tak určitě bylo). Jinak mám trochu neracionální obavu jestli se do pásu nedostane voda těsnícím víčkem baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chodím na squash a jezdím na kole. Když je ale hnusně a není parťák, tak prostě cvičím doma. Nevím, jestli je to úmysl Suunta nebo je to opravdu postupným zrychlením tepové frekvence, ale kalorie začnou přibývat rychleji až po několika minutách. Prostě a jednoduše, aby to bylo k něčemu, tak to pod půl hodiny jakékoliv činnosti nemá cenu. No ona by asi ani liposukce netrvala kratší dobu, ale s tím nemám zkušenosti.

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je nosil a dal pryč, z důvodů shora uvedených a to ještě ani neměly odpočítávání, což mi někdy citelně chybělo. Designově se mi líbí... TISSOT T-TOUCH, považuji za hodinky pro outdoor nevhodné - u těch co jsem vlastnil nebylo po nějaké chvíli možno odečíst čas ve tmě, jsou bez možnosti umělého podsvícení; vodotěsnost 30m; ručičky se hezky točily, ale v rukavicích se roztočit nedaly.....

 

..... k tepové frekvenci a kaloriím využitelnost přístroje vzrůstá a zefektivňuje se, pokud se postoupí lékařské vyšetření umožňující určit v jakém tepovém pásmu dochází nejoptimálněji ke zvyšování fyzické kondice a v jakém se nejefektivněji spalují třeba tělesné tuky. Je to něco jako určení optimálních otáček u motoru, ne vždy platí, že nejvyšší otáčky=tepová frekvence jsou ty nejlepší O specializovaném pracovišti by mohl podat informace praktický lékař. Za vyšetření se platí, kolik je to dnes - nevím. V některé dostupné literatuře popularizují měření tepové frekvence se lze dočíst, že nejoptimálnější minimální doba aerobního výkonu je právě oněch cca 25 - 30 minut, záleží samozřejmě na dalších faktorech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si trochu ohreju polivcicku, byt uz nejsem objektivní, páč ma druhý Suunta, ale Suunto je moje krevní skupina pro kterou jsem odložil všechno s ručičkama a strojkem ...

 

Supr materiál, supr zpracování, "svůj" look, funkčnost, držáky, kvalitní servis kde tě neposílaj do pr..., neznám suchozemské modely ale myslím že to držej i u těch tvých

 

Prostě takový kastovní cibule, kdy kdo má stejné hobby mrkne na ruku a "ví".

Suunto obecně trochu hřeší na cenu za výměnu baterek, ale nějaké negativum musí být

 

A ty T1, pásek (to jemný vroubkování) , spona, zapracování tlačítek prostě nádhera...

 

At dlouho sloužej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

rozhoduji se mezi SUUNTO T1c Black Pattern a SUUNTO T3c Black polished

 

http://www.ehodinarstvi.cz/img/goods/default/2222.jpg

 

http://www.ehodinarstvi.cz/img/goods/default/2228.jpg

 

desingove vitezi T3c, ale funkce by mi stacili jako u T1c, tak ted nevim :)

 

jinak nevite nekdo, jaky je rozdil mezi T1 a T1c nikde jsem nic nenasel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Dneska se mi zbláznily moje Verticaly... Nejdřív se bez zjevné příčiny snížil kontrast téměř na nulu, v reverzním zobrazení ale ne, pak začal klesat výškoměr a v řádu minut načetl -518m. Najednou jakoby se nechumelilo, vše OK. Pak tý elektronice věřte ....

post-5779-0-12343800-1547840883_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska se mi zbláznily moje Verticaly... Nejdřív se bez zjevné příčiny snížil kontrast téměř na nulu, v reverzním zobrazení ale ne, pak začal klesat výškoměr a v řádu minut načetl -518m. Najednou jakoby se nechumelilo, vše OK. Pak tý elektronice věřte ....

Pomohl opakovaný restart.... tak uvidíme... dávám jim rok, maximálně dva....

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před týdnem jsem pořídil své již třetí Suunta v řadě. První jsem koupil Suunto Core All Black a již 3 roky jsem spokojený uživatel Ambit 3 Sapphire. Teď jsem k nim přidal Spartany Ultra.

 

Využívám hlavně outdoorové funkce a ze sportů běh, badminton, plavání. U nových Spartanů jsem vyzkoušel mód pro sjezdové lyžování a zatím maximální spokojenost.

 

U Spartanů jsem se trochu bál dotykového displaye, ale není to tak hrozné, navíc se dá v menu pohybovat i pomocí tlačítek, takže kdo nechce, nemusí dotykový display používat. Oproti Ambitům, které mi při běžném používání i po 3 letech provozu vydržely 14 dní, budou Spartany náročnější na spotřebu. Zatím to vidím tak na týden, ještě si s nimi hodně hraju, takže se vybíjejí rychleji. Navíc s nimi sleduji i spánek, Ambity jsem na noc odkládal, mohli se tak přepnout do úsporného režimu.

 

Se Suuntem mám zatím pozitivní zkušenosti. Suunto Core jsem koupil po záruce z druhé ruky. Poté co mi do nich natekla voda když je vzal poprvé do bazénu, mi je servis ve Finsku obratem vyměnil za nové (znovu upozorňuji, že po záruce).

Jako velkou výhodu vitím i snadnou servisovatelnost, kdy není problém nechat vyměnit lunetu, sklo, akumulátor, senzor tlaku vzdzchu, atd.

Upraveno uživatelem Miro2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suunta jsou fajn a hlavne vydrzi strasne moc. Ja mam sve Advisory asi tak 13-14 let. Kdo me zna, dovede si predstavit jak asi vypadaji. Baterky jsem si menil vzdy sam, zasadne bez vymeny tesneni a toho vicka. Pouzdro ma nejakou prasklinu a dodnes jsou 100% vodotesne. Dovedu si predstavit, ze dnesni topmodely budou krapet min odolne, nevim, ale Suunto ma mou duveru a nad novejma premyslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...