Přejít na obsah

Hodinky k obleku/casual do 20.000


Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

jsem tu nový, prolezl jsem tu několik fór s radami pro začátečníky, ale stejně v tom mám guláš  :) Tak se prosím nezlobte, že zakládám nové téma. 

 

Moje představa hodinek je následující - manual, (spíše) světlý ciferník, (spíše hnědý) kožený řemínek, co nejjednoduší ciferník bez fazí měsíce atd. (max. datum). Chtěl bych se vejít do 20.000. A take aby byly dostupné v ČR, rád bych si je před koupí vyzkoušel na ruce. Budu je nosit do práce k formálnímu oblečení, ale rád bych, aby se daly nosit i k méně formálním kalhotám a košili.

 

Z toho, na co jsem koukal, se mi zatím nejvíc líbí Tissot Visodate Automatic T019.430.16.031.01, ale rád si nechám vyvrátit, případně poradit něco v podobném stylu (co jsem tu tak pochytil, tak se tu většina lidí na Tissoty moc netváří).

 

Předem moc děkuji!

Upraveno uživatelem sydo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s Visodaty neuděláš chybu, navíc je lze koupit celkem hluboko pod tvým limitem... jako alternativy můžou být např.

 

Oris Classic (01 733 7594 4031-07 5 20 12)

 

25972_01-733-7594-4031-07-5-20-12_4.jpg

 

Hamilton Viewmatic (H32515555)

 

hamilton3.jpg

 

případně s tmavým cifrem Certina DS Powermatic 80, limitka (C026.407.16.057.10)

 

35230_c0264071605710_7.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako zastánce modřených ručiček musím doporučit Steinhart Marine nebo Gerlach m/s Batory, případně Archimede. Se všemi se bohatě vejdeš do limitu a pásek si případně opatřit podle chuti a výběru. Jinak s Visondate chybu určitě neuděláš, jen třebas mě osobně se moc nelíbí to vypouklé sklíčko...

Upraveno uživatelem Locky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a máš, co jsi chtěl. Já bych měl velký problém si tady z těch doporučení vybrat, protože se mi líbí skoro všechno. Mými favority by byly Hamilton, Frederuque Constant, Stowa a Oris.

Ale abych ti to ještě trochu zkomplikoval a neplácal tu jen tak do větru, přidám

Limes Pharo

http://www.chronoshop.cz/pharo/limes-pharo-3-zeiger-datum

post-32939-0-24137100-1411670412_thumb.jpg

a Archimede Klassik

http://www.chronoshop.cz/archimede-klassik-42/archimede-klassik-42-stribrna-modra

post-32939-0-71059300-1411670427_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Marcus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli za tu cenu seženeš ORIS, co by se ti líbily, tak to je nejvyšší značka v týhle cenový hladině, jistota, nejvíc hodinek za tu cenu - už nanejvýš hodinářská firma. Tím nemyslím jenom kvalitu, ale prostě postavení značky. Když chceš jít níž, tak Hamilton a Frederick Constant jsou ještě hodinky, Tissot a dál už spíš zboží.

Ale vybrat si musíš, co se ti líbí, jen si dej pozor na napodobeniny, ať si netrhneš vostudu.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zena o Tissotech prohlasila, ze jsou "pro staryho dedka" :) Z tech zde navrzenych modelu se mi opravdu nejvice libi Oris, Limes a ty Navy Pioneery. Bohuzel jsem v CR ty Orisy pod 20k nevidel, zkusim zahranici. Nad tech 20 jit nemuzu, znam se a dostal bych se nekam, kam nechci :)

Upraveno uživatelem sydo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosel jsem nabidku Oris, jelikoz me po vasich tipech opravdu zaujaly jak vzhledem, tak i tim, ze jsem o nich nikdy predtim neslysel a jevi se jako sympaticka znacka. Vypada to, ze posoupnu svuj limit, moji favorite jsou zatim Oris Big Crown Pointer Date. Pripadne zvazuji, ze koupim nejake potapky od Oris a pasek nahradim nejakym peknym kozenym (predpokladam, ze pasky lze bez problem vymenit). Tim bych mel hodinky nejen k obleku, ale i na kazdodenni noseni. Klasicky tah mi nesedi, nemam uplne siroke zapesti.

 

Pokud mohu mit jeste dotaz - kdyz koupim hodinky pres Chrono24 (od prodejce z EU), budu mit zaruku v autorizovanem servisu i u nas?

 

P.S. Ja vedel, ze u puvodniho limitu nezustane :(

Upraveno uživatelem sydo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém u těch Oris potápek je právě to, že ten řemen je uchycenej nestandardně, takže s tím měněním řemínků nevím nevím. Ale ona se kůže na takovýhle divery stejně moc nehodí. A vzhledem k tomu, jak jsou masivní, z nich oblekovky neudělá vůbec nic:).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsprávněji si kup obojí !!

 

big crown pointer date je universální ikona ke všemu, jeden z nejdéle vyráběných modelů hodinářského světa, vzal bych nejklasičtější original model s plastovým sklem, nejen proto, že je nejlevnější.

 

potápky jsou nutné ke krátkým rukávům, takže doporučuju se vodvázat - divers regulátor je výrazně originální a dneska vlastně už i klasickej ( tuším čtvrtá generace modelu) , aby vyhovoval. U mne boduje třeba i limitka maledivy s mimostředkou na na 9 a datumkou na 6 - mám moc rád tohle uspořádání ciferníku - její barevnost je rovněž povedená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...