Přejít na obsah

Dublin - co vidět? (hodinky, památky, atd.)


Doporučené příspěvky

Jakubisko: Kdyz je hezky tak je dobre nasednout na mistni vlak 'DART' a jet cca pul hodky na konecnou 'Howth' http://en.wikipedia.org/wiki/Howth

tam se projit kolem majaku a pak tam molo, kde je xxx restauraci jedna vedle druhy, kde se kuchar pro rybu jenom natahne z okna do more a sup s ni na kamna.

 

Jameson muzeum mi prislo hodne trapny, je to cely jenom jako kulisy z filmu, lepsi je navstivit nejakou palirnu, ktera je v provozu, napr. Locke's nebo Bushmills, ale to uz je z ruky.

 

Co se tyka hospod, tak v sobotu nejde Temple barem ani projit, kdyz je nekde min lidi, tak jen z duvodu, ze je tam nablito nebo rozbity sklo. Natoz nacpat se do nektery z hospod, ktery jsou tam stejne vsechny stejny.

 

Me prislo docela dobry tohle: http://www.thechurch.ie/ To byl driv kostel, dokonce tam starej pan Guinness jeste mel svatbu, ale pak to tak nejak jako po irsku rozhodli, ze do kostela stejne nikdo nechodi, tak z toho udelaj hospodu, ze to bude lepsi :-) 

 

No a pak z tech normalnich hospod mi prisla dobra tahle: http://www.oneillsbar.com/ ktera, ac ma takovej proflaklej nazev, je proste uplne v pohode, je to uz kousek stranou od Temple Baru, takze tam nejsou ty davy co prijedou rovnou z letiste, naopak jsou tam i mistni lidi, ale zas to neni pajzl. Slusne tam varej a maj tam asi milion piv. A whisky.

Upraveno uživatelem Pirx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dublin je jedna velká vesnice, moc tam toho není (ve srovnání s Prahou třeba). Projdi si centrum, Post Office na O´Connell street  (vyhlášení samostatnosti), Half Penny Bridge. Přes víkend bohužel nejezdí autobus č 44b do Glencullenu, budeš odkázán na taxík (nejstarší hospoda  v Irsku Johny Fox' Pub stojí ale opravdu za návštěvu,  skvělé jídlo, hudba a atmosféra https://www.jfp.ie/). DART dráhou z města na jih do Dun Laoghaire, Killaney či Bray pro přímořskou atmosféru a klid. Případně navštívit Croke Park - velikánský stadion pro keltské sporty jako hurling - je tam i muzeum keltských sportů.

Ve Weirs na Grafton Street mají dost slušný výběr hodinek Patek, Rolex, JLC etc...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...