Přejít na obsah

People

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Abych ukázal jak se mýlím a nemám pravdu, tak jsem vzal několik hodinek a udělal v uplynulém týdnu test, jak dlouho po odložení hodinky ještě strojek funguje, tedy změřil jsem rezervu automatického nátahu. Test začínal tím, že jsem do winderu dal hodinky se stojícím strojkem a pustil jeho první sekvenci, kde se hodinky 18x otočí o 360°. Následně jsem je nasadil a nosil přes den určitý počet hodin. Pak jsem hodinky položil na stůl a změřil, jak dlouho po položení ještě půjdou, no a tady je výsledek, ze které vyplývá to ce jsem tvrdil na začátku, že většina hodinek není schopná natáhnout strojek ani na 12 hodin, jedině nové Submarinery mohou rozumně fungovat s tím, že se o víkendu po pátečním odložení stejně zastaví buď v sobotu nebo nejpozději v neděli dopoledne. Tedy jen připomenu, že hodinky na začátku jsou nataženy 18 otočeními a nejdou tedy úplně z "nuly".

 

 

post-11110-0-35173200-1435483492_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dám zkušenost jen se 2824-2 standard a 7S36. Nikdy se mi nestalo, že by při denním nošení i týden v kanclu druhej den nešly. Subjektivně hůře (déle) dotahuje 2824-2, Seika jdou po odložení obvykle i obden rano. Nikdy jsem to však nějak "laboratorně" nebo modelově nezkoušel, ale zkusím, zajímá mě to. No a v autě - dálnice špatný, objíždění zácpy v Praze výborný :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Take bych se pridal se svou skromnou zkusenosti. Mam troje automaty a to Seiko Monstra 7s36, Eterna Kontiki Date Sellita 200 a Damasko 38 Eta 2836-2. Vsechny uvedene nosim stejne a pri stejne zatezi.

Rezervu po dnu noseni a to 12-14 hodin, muzu vsechny tri uplne v klidu odlozit na min.36 hodin, zadny vrtic nemam. K rezerve: Seiko 44,5 hodiny, Eterna 39,5 hodiny, Damasko jsem jeste plne nezkousel, ale uz lezely 37 hodiny a stale sly.

 

Edit: z me pracovni doby je 50% v kanclu a 50% v terenu a to docela litam.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je prostě úplná blbost, aby hodinky po celym dnu na ruce vydržely maximálně přes noc.

Já držim při životě vždycky tak troje najednou a nikdy se mi nestalo, že by některý nebyly dotažený na max. Podle mě musíš bejt lenochod. Nebo nevim. :D

 

Jinak úplně nejlepší zkušenost mám s Orient Star s ukazatelem rezervy. Dal jsem je ráno na ruku úplně mrtvý a než jsem se nasnídal a voblíknul, byly plně dotažený. Otázka minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera večer jsem po celým dni na kole sundal Primky a nasadil zastavený SKXka. Dvakrát jsem s nima zaklepal, aby šly. To bylo kolem osmý. Dojel jsem na kole 1,5 kiláku do hospody, kde sem seděl na zadku. O půlnoci zpátky. Hodinky se zastavily ve 14:30 Takže sem je za čtyři hodiny nulovýho provozu natáhl na víc než 14 hodin. Jinak SMP mi po celotýdenním nošení do kanclu vydržej odložený do pondělka do rána. Asi dělá Josef něco špatně :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Emef: Jak chceš natáhnout hodinky na plnou rezervu u snídaně, to je přece nesmysl. Běžné automaty potřebují k plnému natažení 500-700 plných otáček rotoru a většinou je mechanismus udělaný tak, že se nikdy nenatáhnout hodinky na plnou rezervu a kluzná spojka mechanizmu vypne natahování dříve.

 

Jak můžu dělat něco špatně? Prostě vezmu hodinky, jedu autem do práce - to se asi těžko mohou dotahovat. Pak sedím u počítače i několik hodin, takže se mají šanci natahovat za těch pár kroků, když si jdu pro vodu či kafe, pak oběd do restaurace, která je 100m daleko a pak nějaká schůzka, taky toho moc nenachodím a pak domů. Pokud někdo ujde tisíce kroků denně, je to jiná situace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim, ze v teto diskusi nikoho nepodporim :-) mel jsem OrientStary, ktere jsem natahl pomalu cestou do prace... Ale taky Seiko potapky, ktere mi horko tezko sl y druhy den rano... Pracuju 100 % u pocitace, do prace jezdim autem a hodinky odkladam, jak prijdu domu z prace, a winder nemam... Uplne nevhodna kombinace pro automaty...Az me to prave trochu otravilo, furt se "strachovat" o natazeni...

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se tím netrápím, je mi to celkem jedno. Hodinky nosím i podle oblečení, takže si některé vezmu jen na den, některé nosím týden, u některých ani neseřizuju datum, Prim Orlíky II nemají ani seřizování datumovky zvlášť - příšerný. Chápu že jsou hodinky, které mají lepší mechanismus a natahují se pouze kýváním rotoru a to z obou stran, jiné to prostě neumí. Pravda je, že mám hodinky s mechanickým nátahem a mnoho denní a ty mám raději, protože ukazují i rezervu nátahu. Celkově jsem jen chtěl ukázat, že to s nátahem není tak jednoznačné a není potřeba hned běžet do servisu.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem nad tim dneska premejslel a vymyslel jsem, ze to mozna muze bejt tim, ze treba ja nosim hodinky navolno, takze i kdyz se nikam nehejbu, porad hejbu rukou a prehazuju si hodinky na ruce sem a tam. Mozna proto lita rotor vic, nez u lidi, ktery je maj napevno.

Ale mozna to je blbost a mel jsem akorat vic piv. :) kdovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Tak 2824-2 standard (Certina DS-1):
8:40 stojící dávám na ruku, po chvíli, jak se rozběhnou (nijak s nimi netřesu a neotáčím, prostě chvilku na ruce), než odcházím z bytu, nařizuji,

8:44 v kanclu (mám to z domova 2 min. pěšky),
11:50 na oběd (cca 1 - 2 min. pěšky z kanclu) a oběd,
13:30 v kanclu,
17:40 domů,
17:45 z ruky,
8:25 následující den se zastavily.

Obvykle odcházím z domova dříve, něž po těch 8:40, lehce před osmou už sedívám u PC.

V kanclu klikání myší, sem tam klávesnice a sepisování drobné slohovky, občas cesta ke kopírce nebo tiskárně.

Takže kdybych chodil po každý až v 8:40, možná by mi ten nátah taky nestačil. Zkusím ještě někdy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je standard jak píšeš, lepší automaty mají nátah na delší dobu. Já jsem nosil celý týden ORISky, dokonce jsem je měl z úterý na středu pořád na ruce, včera jsem je sundal v 19.15 hodin a dnes se zastavily ve 13.30.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šmarjá to je debata - každej se snad hejbáme jinak, co jeden dotáhne i ve spánku druhej nenakejvá za celou šichtu - a příští den to klidně může být obráceně. Mě teda zatím Swiss žádný automaty ještě nikdy do druhýho dne po odložení nescíply, na rozdíl od blbejch Orientů s výše opěvovaným strojkem. Každopádně rezerva chodu 80 hodin je fajn - u PAM320 (což teda není ETA) si ji nemůžu vynachválit a mechaniky kde by byla kratší už kupovat nechci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...