Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky


X-Bob

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...

Tak dneska dorazily: Casio FS 02 modul 2128. Potěšilo made in Japan. Potěšily animace.

xIMG_20200616_105049.jpg.e0f12058052dbbdffe1858154bd6bb46.jpg

xIMG_20200616_105119.jpg.63961da3acf52b299b36a3d342c41843.jpg

xIMG_20200616_105338.jpg.fdfe7dfd5e6202b83fc7ef44302ef001.jpg

Potěšilo provedení řemínku, takové 3D provedení.

xIMG_20200616_105516.jpg.e65d86b5a0113b7ae42ba3762fd7fe7f.jpg

Potěšilo, že hodinky jsou celkem zachovalé. Systém uchycení pásku je stejný jako u FS 00. Jen se nasune zleva a je to.

yIMG_20200616_105318.jpg.7c57d8fe5bb658c29958613f2875ef1a.jpg

Taky se ke mě při čekání dostal prospekt s těmito hodinkami. 

img309yy.jpg.9bcb440d8492d66a2fe6b026e237bbf0.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konecne se ke mne dostaly zasilky nemeckeho ebaye...

Mezi prvnimi jsem ozivoval(bez problemu) AX-1 , byly zastrcene v konvolutu jinych. Par lidi si asi taky vsimlo, ale cena byla presto fajn.
ETC, dalsi co dorazily jsou modulove stejne s jiz zde uvedenymi Orient. U tech neumim zmenit 12/24 rezim a dle vlevo dole napisu to umi?
Dorazilo toho vic, tak si postupne budu hrat a fotiti...(i ten modul od Casio 118 si zaslouzi vice). Neporadi nekdo se zmenou toho rezimu?

12_24.jpg.5a65639018ece67640922c5584fbd91e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj i tuto fintu znam a zkusil , ruzne dvojkombinace, delsi pridrzeni a vubec co mne napadlo i se svetlem(taky nekde funguje) 
Toto mne uz nejde delsi dobu, ted to znovu zkousim, na netu jsou obrazky tohoto modelu kde neni videt ikona am/pm a mam dojem ze sem videl i 13,14...
S casiotronem jsme v minulosti tento typ i trochu na foto porovnavali s jinymi MA. Fakt mne stve ten napis, bez nej bych se potom nepidil...

Orisek byl trochu i u techto: -nastaveni analogu je trojhmat bez svetla, nastaveni digi: svetlo + 2x prava strana. Pritom nastavit budik je klasika.
Tyto taky nyni rozchozene -no vice mene jen modul ven a poradna lazen s kartackem. Puvodni stav byl hrozny. Znamejsi asi vice bez solaru.

solandi.jpg.545894eddff29965e3befda5cab680fc.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Orienty s podobným modulem a tam se přepíná 12/24 režim tak, že se vleze do nastavení, přepne se na nastavování hodin (aby blikaly hodiny) a tlačítkem SET (levé spodní) se nastavují hodiny a tlačítkem MODE/SELECT (pravé spodní) se přepíná A/P nebo 24h.

Zkus to. Třeba to taky tak půjde.

 

Orient.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky ti dekuji stejne jako siwimu za snahu. No bohuzel taky nic. I toto jsem zkusil ted pro jistotu jeste jednou(na obou totez), pokud jsem v tomto
rezimu tak spodni p nastavovaci rezim ukonci beze zmeny(zkusil jsem i drzet dal a nedbat ukonceni), spodni l samozrejme ty hodiny meni, svetlo nic.

casiotron mi pred casem pomohl s nastavenim starych Casio kde se musel dodrzet "casovy" mackaci postup, tak jestli to i u tohoto vymysleli podobne tak bez neci podpory to asi bude bez sance...
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Nechce se mi věřit, že by tenhle model na fóru ještě nebyl. Pokud opravdu ne, tak tady je krátké info k těm mým.

Casio GE-2000 "Pinifarina" z roku 1999 zařazené do série G-COOL.
Musel jsem je mít. Zde konkrétně jedna z celkových pěti barevných variant – GE-2000B-7 v převážně šedobílé kombinaci.
Jsou tak podivné, že člověk neodolá.

Navržené slavným italským designérem Pininfarinou, nebo spíš možná jeho designérskou společností. Je to taková ukázka, jak udělat jednoduché věci složitějšími, leč zajímavějšími.
Proč dělat pásek z jednoho materiálu, když můžeme použít ocelová lanka, plastové bužírky, textil a navrh ještě syntetickou kůži.
Proč použít klasické zavěšení pásku k tělu stěžejkami, když můžeme provlíkat lanka přímo do pouzdra těla skrze příčný nosník.
A proč použít na bezel jen jeden materiál v jednom kuse, když můžeme použít tři materiály a ještě to celé poskládat z několika dílů.

A navrch přidáme do displeje budíky, dvě barvy odkladu displeje, částečně puntíkatý displej a závoďácký animace.
A tlačítka taky rozmístíme jinak, ať je nějaká švanda. Takže tři vlevo a jedno vpravo.
Ještě trošku pochromovat kovové díly a je to.

Původní cena byla 21 000 Jenů, tedy nad středem běžných cen u podobných modelů.

Nejzajímavější je asi ten řemen. Bohužel je to s odstupem času taky jejich největší slabina. Syntetická kůže zpuchří, textil taky nemládne a navíc je to sešité stehy nití. Jen ta ocelová lanka drží. Takže sehnat tenhle model s dokonalým původním řemenem už prakticky nejde.

Funkcionalita je poplatná modelům řady G-Cool v téhle době před více než dvaceti lety. Takže je celkem obsažná, ale bez dnešních funkcí typu soláru nebo rádiové synchronizace. 

Perlička na závěr:
Koluje taková legenda, že ta lanka jsou z brzd od Ferrari, která Pininfarina taky designoval.
Je to samozřejmě nesmysl. Navíc ta lanka tělem ani neprocházejí, jsou to dva nepropojené kusy.

Casio-GE-2000-3-lo.jpg

Casio-GE-2000-2-lo.jpg

Casio-GE-2000-1-lo.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám vrak, potřeboval bych na to prakticky všechno nové. Ten pásek se dal ještě nedávno koupit na ebay, ale asi za 30 Eur + poštovné, myslím. Bezel nový jsem ještě nepotkal. Ale jinak opravdu velmi zajímavé.

P.S. Drátky pásku končí kousek za ústím objímek na pouzdru.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jo, tady na YT je video, jak je maník rozebírá.

No, díly už se asi moc objevovat nebudou, zvláště nové. To už spíš potkáš někde zachovalé celé. Ty moje jsou až na koženku na pásku v celkem dobrém stavu.
Ale v nouzi se dá nechat ten pásek ušít. Jen se obávám, že minimálně ekvivalent 30 euro to nakonec bude stát stejně.

Jakou máš barevnou variantu?
Já věděl, že je tu někdo musí mít...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tato verze. Jeden z pásků, co mají na ebay, mi přijde právě k těmto, ale zatím se mi do toho nechce investovat, když není jistota, že kdy seženu bezel. Kdyby se objevil alespoň na jinou verzi, tak budu vědět, že se sehnat dají, ale nikdy jsem žádný nepotkal, tak nechci zatím vyhodit skoro litr za pásek.

P1013460.thumb.JPG.6edb6888fe2d36f278d936b1a8c40906.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, casiotron napsal:

Je to tato verze. Jeden z pásků, co mají na ebay, mi přijde právě k těmto, ale zatím se mi do toho nechce investovat, když není jistota, že kdy seženu bezel. Kdyby se objevil alespoň na jinou verzi, tak budu vědět, že se sehnat dají, ale nikdy jsem žádný nepotkal, tak nechci zatím vyhodit skoro litr za pásek.

Tak to vypadá na verzi GE-2000-8JF. On ten tvůj bezel zase není v tak špatném stavu, jen má ošoupaný lak. To už by možná bylo schůdnější ho renovovat novým nastříkáním.
Asi už by to nebyl ten správný odstín.  Ale že by se někde vyskytl v NOS stavu a nestál hodně přes sto eur, v to bych nevěřil. Leda by se stal zázrak. Občas se stávají...

Teď jsou třeba dvoje ve slušném stavu a s pěkným páskem na ebay. Verze 1JF za 181$.

Nebo verze B-1JF za 249$

Ale to už jsou pro mě příliš vysoké ceny za takový model. Navíc já NOS stav zase tak moc nevyžaduju.

Upraveno uživatelem jendazhor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak už jsou tady.

Takovou hrůzu jako u těchto jsem NIKDY nezažil. Jejich cesta, než se dostali do mých rukou, byla zcela obtížná. Zcela odlišná od klasické mafiánské poštovně celnické mafie. Nadával jsem na ně, ale oproti tomuto to byla dětská hra. Tady nastoupilo DHL ! Děs běš, pro klienta pohroma. Jestli chceš tvůj balíček je u nás ve skladu. Ale nedáme ti ho. Máš jen tři dni, pak si budem účtovat skladné jako při parkování 747 na Ruzyni. Aby jsme ti ho mohli dát musí nám to dovolit celníci. Celníci mi tvrdili ústy ústředí, že aby mohli zboží proclít potřebují ho ode mě fyzicky předložit k prozkoumání. Ale DHL mi ho nevidá. Chtěl jsem si tedy vyřídit proclení sám, vždyť jsem zkušený. Mýma rukama prošly už desítky takovýchto zásilek. Ha zrada. Tady jsem narazil. Je to jiný vesmír tady voda oheň nehasí a benzín tu nehoří. Tady je vše jinak. Chtěli po mě něco co jsem neznal a nikdy neviděl. Jakýsi bájný formulář. Nedá se prý sehnat. Nedá se vytisknout z netu, nesmí se vyplnit rukou. Je na to třeba "stroj" bájný jak jednorožec. Vono se řekne vyplnit, haha. Na to je návod na cca 5-6 stran hustě popsaných. Myslím, že stavět fůzní reaktor je lehčí práce. Prostě mafie to má obšláplé dokonale a svoje korýtko mají zabezpečené. Na otázku proč je toto celní řízení jiné než všechny doposud se mi dostalo jen odpovědi že prý je to jiná firma, že oni to mají takle. Chvíli jsem do toho koukal jak husa do flašky a pak poznal, že je to udělané neprůstřelně jako smlouva na vodu v Praze. Kapitulace a souhlas s oškubáním.... 

Konec v nedohlednu

Aby mě mohlo DHL podojit potřebují vyplnit nějaké další tabulky v aplikaci. Mentálně vyčerpán zjišťuji, že požadují jakési číslo, které mi musí přidělit druhý hráč, celníci. Bohužel celníci se nehodlají bavit s mým počítačem. Jejich chatrnou automatickou výmluvou je jakási odpověď že požadují od počítače cosi co nemám. Achjo. Nastupuje poslední možnost a já zkouším oblbnout celníky mobilem. Pokus zoufalý, poslední. Jo! Zapoměl jsem dodat perličku. Kdyby jsem balíček nechal u DHL nějak dlouho (počet dní jsem radši zapoměl, ale tahle varianta není pro mě průchodná) tak balíček za účasti celníků zničí! Príma. Hned se mi dýchá líp. No nic, návrat k mobilu. Světe div se, ale můj mobil celníkům nevadil a svěřili mu ten tajemný kód. Hurá, připadám si jako illuminát kombinovaný s Jamesem Bondem. Mám tajný "daVinciho kód". Tak ho ťukám do DHL tabulky. Fajn za 983 kč mi ho prý propustí. Ale dnes ne, kvóty jsou vyčerpány. Zítra. Můj příběh bude mýt dobrý konec.

Dobrý konec

no, ale jo když vám ve válce mina utrhne nohu je to dobrý konec. Kamarád co šel vedle je mrtev, vám to "jen" utrhlo nohu. Ale přežil jste, tak se radujte. Taková už je vojna.

Hodinky vypadají pěkně, za tu hromadu peněz jsem čekal i o trochu víc. Místy se mají lehké vlásečnice. Ale jen s lupou. Jinak jsou hezké. Tak DW 7600 výtejte do sbírky.

zIMG_20200814_101530_1.thumb.jpg.dc4481df721bdd00ef4e8423ab3d6114.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodnota každých hodinek stoupá s jejich příběhem. Většinu těch příběhů u hodinek, kupovaných jako použité, neznáme.
Ale tys jim dal příběh nový! Takže minimálně pro tebe stouply v ceně. Jak píšeš s tou válkou, musíš to brát vždycky z té lepší stránky.
A už jsi zjistil, co je to za model motorky na té visačce?


Já taky nikdy nezapomenu, jak celní deklarant České pošty u mé zásilky zaměnil hodnotu v japonských jenech za hodnotu v amerických dolarech (přestože že to na všech dokladech byla jasně uvedeno) a druhý den mi stála před dveřma pošťačka a chtěla přes 100 000 Kč namísto něco přes tisícovku, co chtít měla. Ale to by nebyl takový problém, ten nastal, až když jsem to České poště sdělil. Stálo mě to mnoho telefonátů a emailů. V jeden čas už mi dokonce řekli, že balíček je na cestě zpět do Japonska. Což naštěstí nebyla úplně pravda. Balíček si zacestoval po skladech a pár týdnů mi trvalo, ho z nich dostat.
Pikantní tečka na závěr byla, že když mi ho nakonec Česká pošta přivezla, řekli: "Raději si všechny papíry schovejte, kdyby po vás někdo v budoucnu chtěl těch víc něž 100 000 Kč". To si člověk hned udělá představu, jaký je v tom systému České pošty a asi i celnici pořádek.

U DHL jsem doposud měl naivní dojem, že jim sice zaplatím víc, ale oni komplet zařídí proclení, já se nebudu muset o nic starat, a oni mi balík rovnou přivezou. Jo, asi ne vždy.

Odkud tvůj balík cestoval? A proč ti ho neproclili sami na základě dokladů o prodeji a zaplacení? Se ptám jen tak pro jistotu do budoucna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...