Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky


X-Bob

Doporučené příspěvky

I já si říkal, že prodavač a "hodinář" v jedné osobě o vyteklích bateriích určitě věděl. Navštívit ale hodinářství ve vzdálenosti asi 170 km od mého bydliště se mi nechtělo. Protože je k nim záruční list.. vůbec netuším jak by taková záruka dopadla. 

Co je ale hlavní... Určitě se vyplatí hodinářství při výletech navštěvovat a propátrat vitríny zda tam není zapomenutý, zaprášený "poklad". Přeji Všem pěkný den a dík za pochvalu 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já pro změnu zase jedny skoronovinky - Casio GBD-100. Jen rychlocvak, zrovna jsem je vybalil z krabičky, teď budu postupně zkoumat funkce 🙂 Pročetl jsem spoustu recenzí, vím, že mají svoje mouchy, ale mně se prostě líbily už na fotkách a naživo je to ještě o řád lepší... ten MIP displej je úžasnej.

DSCN4528.JPG.7a1ced88fae809c7d4e8bb497e88d0b6.JPG

Upraveno uživatelem pavel1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zajimavy. Osobne taky ne, mam dojem, ze to kdysi proletlo v necem jako ABC nebo VTM, a hodne mne to tenkrat zaujalo.
Nebyla to ovsem tato verze, ta je k videni na eBay i jako reklamni treba McDonald's nebo Budweiser.. 
A ta funkcnost po letech by mne taky zajimala. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. Bylo to v 80.letech v ABC a taky mě to tehdy zaujalo (ten článek už asi nenajdu).

Nedávno jsem na ně narazil na ebayi, tak jsem si říkal, že za těch 10$ to zkusím.

Zezadu jsou takové tři trubičky (asi elektrody měď - zinek), z boku vede do každé dírka, hodinky se dají na chvíli pod proud vody (přes ty dírky) a měly by jít.

Jestli to bude pravda se uvidí. Jak budu mít čas, tak to vyzkouším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak musím říct, že jsem byl sám překvapen, že to ještě po těch letech funguje.

Dal jsem je pod vodu a nic. Musel jsem je tam nechat dýl - cca půl minuty. Pak naskočily a šly bez problémů nastavit. Budu je pozorovat, jak dlouho vydrží jít. Pokud to bude nějaká rozumná doba, tak jsou to ty nejvíc eko-hodinky. Dle mého názoru i víc než solární, protože tam nemusí být žádný nabíjecí článek.

 

Wave_back.jpg

Wave_water.jpg

Wave_front.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za ukázku. To je dobrá zpráva, že jim funkčnost napájení vydržela takhle dlouho.
Zajímavé bude sledovat, za jak dlouho se "vybijí". 
Výkon tohohle typu napájení asi není dostačující pro nějaké další funkcionality, co mají větší spotřebu energie (co vlastně umí?).
Vtipné je, že hodinky mají voděodolnost do 3 ATM a zároveň se do nich musí lít voda. Jasně, jsou to dvě oddělené části. Ale stejně je to úsměvné.

Každopádně je to krásný technologický digi exemplář.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zatím jdou (cca po 4 hodinách).

Co se týče funkcí, tak jsou to standardní digi se 4 znaky. Jen hodiny a minuty, po stisku měsíc a den a po dalším stisku vteřiny. Toť vše. Světlo nebo budík by byly už asi moc energeticky náročné a voda by to neutáhla. 😄

Ta vodotěsnost je logická. Pokud hodinky strkám pod vodu, tak by se neměla dostat do strojku.

Já jsem je vlastně koupil jen kvůli tomu typu napájení. Říkal jsem si, že je to svým způsobem taková raritka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznam se, ze do teto sekce jsem snad nikdy nezavital.. Nedavno jsem si ale udelal radost a z nostalgie poridil svoje digitalky z detstvi.. Podarilo se mi sehnat velmi zachovaly kousek z devadesatych let, navic plne funkcni. Dneska dorazila origo guma, zitra za lepsiho svetla prihodim nejaky foto na ruce.. :) Konecne nemusim hledat ovladac od TV :D

casioCMD40.jpg?ver=0

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo jako raritka je to pekne. Asi to poslape po dobu co se neodpari/nevyschne ? veskerea voda? 
A vyrobili to pravdepodobne robustne ze to stale slape i po letech.

Ja prispeju dalsimi na slunicko... D080 byvaly celkem malo a na to provedeni drahe. Mmnt se s nima nejak roztrhl pytel... No zkusil sem udelat nabidku pro mne jeste za ten plast akceptovatelnou a kupodivu na to bez smlouvani kyvl. 
Neda se k tomuto modelu moc info dohledat -jedno video by bylo, ale  manual nikde a dotycny se do nich taky nedostal -je to cele slepene... Tak asi stejne jako on az prestanou jit je nasilim otevru. Mne tedy hlavne zajima jakemu zdroji napeti ten solar.clanek energii predava. Pokud accu tak by to mohlo nejakou dibu vydrzet. Jestli ale jen vypomaha obyc batt. tak to casem samozrejme neprezije, jeste to mohli opatrit kondem pak by to mohlo bezet dost dlouho ale muselo by se casteji nabijet. 
No uvidime mam je treti den -jednu noc byly na nejake 1-2W led zarovce pak bylo pres den videt i slunce tak to stravily taky a ted tedy druhy den po nabijeni drzi. Uvidim jak dal...
Sem tak nejak doufal, ze se manual bude dat odsud stahnout bohuzel tento typ jim chybi.(pro stahovani je treba pred odkaz dodat www nejak jim to udajne ze stranek vypadlo...)
Bylo by bezva kdyby nekdo vedel vic ... (Uz sem je, mam dojem, tady nekde videl... -pokud si to s necim nepletu...)

1.jpg.57bfcf4fed3073a8ae3ee3615d5c66e0.jpg

2.jpg.78f89859d9b0aa59e76e18f19f3712ec.jpg

3.jpg.9768b1b055fb43209c2289e2f2fa4ea9.jpg

4.jpg.fa899efdaeb60159ff1b8914d648618e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Líbí se mi ta jejich jednoduchost. Prostě spotřebka.
Manuál na ovládání asi nebude potřeba, spodní čelní tlačítko na datum a boční na nastavení času a data přes spodní tlačítko.
Ale tys asi myslel spíš technický manuál ohledně vnitřku. Máš pravdu, všechny odkazy vedou na stejné místo a tam příslušná stránka chybí.

Konkrétně tenhle model neznám, a na Citizeny nejsem zrovna odborník. Ale jak jsou slepené, skoro bych tipoval, že tam možná bude nějaký kondenzátor tehdy nazývaný "capacitor". Jen můj slepý odhad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to videl na kapacitu, uz jen proto, ze mam dojem, ze tenkrat moc na vyber accu nebyly.
Tloustka /tenkost 1,4-4.9mm / techto taky vylucuje neco takoveho co v te dobe do solaru davali. Ale co mneli tenkrat placateho dostupneho samozrejme nevim.
Pokud u tech mych ted koupenych plati plus minus rok co je uveden vyse tak batt. by byla davno KO a nabijeci clanek bez slunecni pravidelnosti asi taky.
A nazivo se to jevi malem az jako nejaka poutova/reklamni cetka. Jen se divim, ze ten plast je ve stavu v jakem je, zadne stopy tereni (tuktuktuk) . 
Jak tak premyslim, tak servis manual asi k tomu nebude, tezko by to nekdo nejak servisoval , spis je skoda, ze to nekdo uz neotevrel a nezverejnil.
Ony by mne sedely na konci tech 80" nekam na plaz na slunicko pro mistni nactilete boys. Mozna budou nekde v katalogu i s tenkrat cenou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...