Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky


X-Bob

Doporučené příspěvky

@HarweyTakové symboly tam nejsou. Pro každou z funkcí je v tom kruhovém ukazateli jen jeden statický. Takže ať už je předpověď jakákoliv obrázek zůstane stejný (teda aspoň myslím. Mám je jeden den). 

No a s tím chozením je to zajímavé. Člověka to opravdu trochu nutí splnit denní cíl :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně. Kroky jako bota, vzdálenost jako špendlík (v mapě), tep jako srdce (při měření bliká), spálené kalorie jako plamen, baterka jako baterka, nerušit jako měsíček, budík jako zvoneček, stopky jako stopky, časy ve světě jako zeměkoule a při nabíjení se objeví symbol - tuším - blesku. Symboly nejsou animované.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, siwi napsal:

Počasí si hodinky berou z telefonu. Zobrazují jen hodnoty minimální a maximální denní teploty v daném místě. V telefonu si lze buď natvrdo určit místo nebo zobrazovat teplotu v místě, kde se telefon nachází:

Vypadají koncepčně inspirované modelem Garmin Instinct. Což není na škodu. Instincty stojí násobně více, ale mají propracovanější funkcionality i hardware (GPS, další senzory, plně grafický displej atd.) a těží z Garminí aplikace na synchronizaci, sběr a vyhodnocování dat. Vlastně se moc srovnávat nedají, jen ten monochrom. displej a plastové tělo.

Ovšem tyto se mi líbí. A ocenil bych i jejich plastové tělo, kvůli nízké hmotnosti. Většině lidí by asi mohly jejich základní funkce stačit. Bohužel jsem dříve u různých čínských modelů značek Amazfit apod. viděl problémy s odpojováním od telefonu po určité době nošení. Nebo z telefonu zmizely a nedaly se najít apod. Případně začaly po pár měsících špatně měřit. Ale třeba už se zlepšili.

Já mám na hlavní ruce vždy nějaké vykopávky ze sbírky a na druhé už nějaký rok pidi náramek od Garminu, hlavně kvůli telefonu. Ale mít ještě třetí ruku, možná bych si je normálně pořídil...

K tomu PAI indexu, podle výrobce:

"PAI skóre, což je inovativní systém hodnocení zdraví, který převádí složitá data v jediný intuitivní ukazatel pro pochopení vašeho fyzického stavu na první pohled. Tento ukazatel můžete použít kdykoli, kdekoli a při jakékoli formě cvičení během vašeho běžného života."

Takže asi nějaký souhrnný index vypočítaný z více naměřených hodnot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to jsem se taky dočetl, ale stejně z toho moc mouderý nejsem :) Jinak tyhle hodinky se zatím odtelefonu svévolně ani jednou neodpojily. Ba právě naopak. Když jsem jednou omylem vypnul BlueTooth a pak znovu zapnul, hodinky se okamžitě připojily. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 3. 2021 v 9:20, siwi napsal:

Ano. A tady je živý důkaz 😀 Moderní hodinky v retro stylu. Musím uznat, že tenhle nápad Amazfitu mě docela baví. 

Díky siwi za tip!, tohle řešení vypadá velmi zajímavě, něco takového by se mi hodilo na to moje rekreační běhání. Popravdě jsem o téhle kategorii vůbec nevěděl. Levné plasťáčky projené s telefonem, žádné dotykové displeje a nesmysly navíc, super cena, sympatický vzhled. Jen se zeptám, pokud už jsi to nějak vykoumal - vzdálenost to ukazuje přes gps v telefonu? Něco jako ta levná smartgéčka? Chytrým hodinkám za nesmyslnou cenu se vyhýbám, normálně (jako trvale přes den) to nosit nikdy nebudu, ale na ten běh bych tyto digošky rád zkusil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje nová divočina z řady Casio Futurist. Model LA-2001-1ADF z roku 2006. Modul 2999.
Za pár peněz a taková legrace...

Přehlednost informací na displeji: 4/10
Čitelnost na slunci: 4/10
Čitelnost v šeru bez podsvícení displeje: 1/10
Čitelnost ve tmě s podsvícením displeje: 9/10
Funkcionalita: 8/10
Index efektu bláznivého infantilního nositele: 9/10
Index magického svítícího nočního oka: 9/10

Já je v té dálně východní aukci zase nemohl nechat ležet. Jsem nepoučitelný.

Tělo: kombinace nerez a hliník. Vzadu zaklapávací víčko.
Origo gumový řemen už nemám, ale byl podobný, ovšem zcela hladký.
Podsvícení displeje je přímo magické – modrozelenkavofialkové. Baterie mi asi dlouho nevydrží, pořád je musím rozsvěcet, abych se pokochal. Its magic...

Kupodivu docela bohatá funkcionalita:
stopky s 1/100 vteřiny na 24 h, 12/24 h formát času, kalendář do r. 2099, vypínatelný pípák při stisku tlačítek, timer do 24 h, elektrolumin. podsvícení se stmíváním, hodinový signál, světový čas (48 měst), DST, 5x budík (4x standard, 1x snooze), voděodolnost: "water resistant"

slabá udávaná přesnost do +-30 vteřin za měsíc
Malé (šířka těla 31 mm), tenké (8,5 mm), lehké
Hodně, hodně hlasitý pípák. Tím byste možná vzbudili i sousedy.

Vyráběno v několika barevných variacích. CRAZY.

Mají jednu zajímavou vlastnost. Nesdělí Vám, kolik je hodin, jen tak zadarmo. Jakmile nejsou ideální světelné podmínky, nebo je snad přímo šero, bez aktivace podsvícení si musíte čas pěkně zasloužit důkladným studováním displeje. Ale zase pak máte pocit, že jste si ho odmakali.

Naopak za tmy s podsvícením, se čtou báječně a zbytečně neoslňují. 
Asi si z nich udělám noční diginy na strašení nebo možná přivolávání duchů. Ještě si to musím rozmyslet a vyzkoušet. 👻

 

 


 

Casio-LA-2001-1-day-lo.jpg

Casio-LA-2001-3-back-lo.jpg

Casio-LA-2001-2-day-lo.jpg

Casio-LA-2001-4-night-lo.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 3. 2021 v 21:23, Harwey napsal:

Jaj tak, som myslel, ze sa menia symboly podla pocasia. Cize to je symbol ze sa ukazuje pocasie. Ok, a dalsie symboly su ako znazornene?

Tak jsem právě dnes zjistil, že symboly počasí se skutečně v závislovsti na předpovědi mění. Omlouvám se tímto za to, že jsem tě uvedl v omyl. Ale v omylu jsem žil až dodnes i já. V návodu totiž o tom není ani zmínka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...