vareka Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Jsem na křižovatce životního rozhodnutí na minimálně nejbližšího 1/2 roku :-) Maurice Lacroix LES CLASSIQUES CHRONOGRAPHE PHASES DE LUNE, kalibr ML 154 strojek Valjoux 7751velikost 41mm LC6078-SS001-131 bílá LC6078-SS001-331 šedá na ruce jsem měl světlou verzi a moc si mi líbí. na fotkách se mi víc líbí tmavá verze. To je skutečné dilema. NEBO Longines Master Collection L2.673.4.78.3, kalibr L678 - strojek ETA Valjoux 7751velikost 40 Poznámky:Neměl jsem ani jednu ze značek.Mám špatné zkušenosti s vnějším antireflexem(nikde jsem nenašel, které hodinky mají jaký AR).Nevím, jak je to se servisem-cena,doba,kvalita.Když si hodinky koupím, už je asi prodat nedokážu. I kdybych si pořizoval nové.U ML slouží tlačítko vlevo nahoře k nastavení dne v týdnu. Jde relativně snadno zmáčknout. Nebude se mi samovolně přenastavovat?Rozhodnutí bych chtěl učinit do vánoc.Ideální verze by byla Zenith El Primero, ale to je cenově úplně jinde cca 3x: děkuji všem předem za koment, jsem otevřený všem názorům až rozhodnutí učiním, rád se podělím o vlastní názor Link to comment Share on other sites More sharing options...
sery.vlk Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Já měl dost dlouho ty londžíny, po čase je prodal tady na fóru.Zvnějšku není co vytknout, kvalitní, pěkné. Tu 7751 do nich dávají v top grade, pěkně zdobenou, velmi dobře poladěnou (na plný nátah max. rozdíl denní odchylky mezi 6 polohami: 7 sec), akorát potřebovala líp zregulovat. Design je klasicky jednoduchý. Ale moje slábnoucí oko (po padesátce se zrak nablízko zhoršuje, a je to zcela fyziologický proces) mělo bez brýlí problém rozeznat pořádně všecky ty ručky (plete se tam ještě ukazatel data), navíc ručky jsou sice krásně modřené, ale všecky stejné... I z tohoto praktického důvodu, kvůli čitelnosti, jsem se s nimi nakonec rozloučil. U těch ML bych se bál, že se jejich design dřív nebo později okouká. Celkově bych už dnes kombinaci chrono + měsíční fáze nebral, je tam zkrátka příliš mnoho infomací na malé ploše: chce to se rozhodnou buď pro chrono nebo pro měsíček. Pokud Ti jde o měsíční fázi, krásné jsou ML Masterpiece Phases de Lune, ref. MP6607-SS001-112 nebo Junghans Meister Calendar, ref. 027/4200.00. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vareka Posted October 28, 2014 Author Report Share Posted October 28, 2014 mám taky lehkou obavu, že je tam až moc věcí, ale na druhou stranu si říkám, proč nemít jedny hodinky, kde je to našlapáno nepotřebnými komplikacemi. Ještě rezerva chodu a jsem nadšen :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAO Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 (edited) Měl jsem dlouho podobné dilema. Nakonec, když jsem viděl hodinky naživo, jsem se rozhodl pro méně komplikací a pořídil LONGINES model L2.693.4.78.3. Zatím, tedy po dvou týdnech naprostá spokojenost. Denní odchylka 5 vteřin. Edited November 2, 2014 by NAO Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandicoot Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Pro mě je značka ML daleko výš než L. ML šlape do vývoje, mají krásnou řadu Masterpiece, L. je masovka.Takže bych volil i s tímto vědomím ML přesto, že zrovna tyto L. se mi líbí taky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funthom95 Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 čistě esteticky pro mě ML - a souhlasím s tím, co píše nahoře bandicoot - L. mají super tradici, kterou ML nemá, ale pokud srovnáš to co umí (stačí projít jejich nejvyšší řadu, roue careéé, seconde mysterieuese apod.,) s tím, co nyní nabízí L., tak je ML daleko výše. (i když se to samozřejmě netýká Tvého výběru). Za mě ML, jednoznačně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts