Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

google: eta technical drawing

eta.ch - fabrikatinformation, technical drawings, nebo tak nějak, ale obávám se, že se bude muset jít do hloubky, případně si založit účet, myslím, že půdorysy ciferníků v poslední době stáhli. Někde jsem to vyštrachal, mám to v jednom výjresu, případně můžeme vzít ekvivalent od seagullu, sellity atd.... o moc se nespletem :)  Klidně bych se zeptal u Davosy. Jestli najdu ten přesný výkres, dám vědět. Třeba přesný výkres unitasů jsem našel na jiný stránce, kde ještě měli starý výkresy z webu ety, než je stáhli, nebo dali do té přihlašovací sekce. Teď jen provizorní rychlovka:

ST-2130_zps84214583.jpg

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

to oba:

datumové okno je věcí číselníku, nikoli kalibru. nutné je jen dodržet střed umístění vzhledem k datumovému věnci.

Specifikace kalibru si, vzhledem k jinému projektu, ve kterém jsem zainteresován, troufám tvrdit mám nastudovanou celkem podrobně.

proto buďte, prosím, tak hodní a nedávejte mi rady, kam se mám podívat, ale uveďte zde zdroj (název knihy, autor, vydání, ISBN, strana, popřípadě, článek, web link), ve kterém bude dohledatelná informace o právě techto rozměrech datumového okénka.

Díky moc!

Odesláno

ok, dík!

je mi to fušál, vomaluju vám to, jak vy chcete.

jen mě zaujalo, že rozměry jsou právě takové. na cifru z ofreie jsme naměřili 1,8x2,5, na čínským pro napodobeninu ETY 2824 1,8-1,9x2,5-2,6 (to bylo křivý snad všude).

nauticfishe měly 2,0x2,3, ...

nezaznamel jsem tedy nikde nějakej standard, tak proto jsem se tak ptal...

Odesláno

Jo, jo mě taky na stavbě NIKDY nevyjdou projektované rozměry :D Já si nejsem jistej, ale mám za to, že beztak má davosa dávno nalisovaný standart cifry na skladě ( okno a díry na kolíčky je myslím ta první věc, co se dělá), takže jde stejně jen o výkres. Jinak zřejmě jde opravdu o maximální rozměry při standartním eta potisku. Zvětšit by se okno dalo asi jen, kdyby bylo konické. Pozor - na 6 je standartní výška 2,5 mm, dohaduju se, že kvůli proporci písma, který eta tiskne, aby nebylo tak převýšené.

Jinak super grafická práce, Sedine, díky !!

Odesláno

Zájem o datumovku je minimální, ještě to tu chvilku nechám a pak demokraticky rozhodnu.

Takhle by vypadalo datumový okno na 42mm pouzdru, okno je přesně v rozměru 2x2,7. Moc pěkný to není

post-13546-0-03727400-1418062024_thumb.jpg

Odesláno

Na hornim obrázku jsou ctvrtove indexy bílou barvou, ostatní prvky jsou sede. Má to simulovat luminiscenci,  na  normálním ciferníku bude vse bílou barvou a bude to působit jinak. 

Oproti předchozím návrhům jsou ctvrtove indexy o něco málo uzsi. Chtěl bych ještě dopřát lehkou dietu číslům,  čára fontu písma je tlusta. 

Aj mne, ale nieco mi tam nesmakuje. Indexy na 3, 6, 9,12 su velmi mohutne najme proporcne k ciselnym indexom a najviac to vidno na 12tke. Ten trojuholnik je velmi maly a v kombinacii s hodinovym indexom to vyzera ako nejaky totem, alebo postavicka, pripadne evokuje to aj pokazenu sipku.

Suhlas s People. Indexy treba trocha zuzit. Datumovka mi nepripada az taka tragicka, ale bez nej to bude krajsie. Uznavam.

Odesláno

Na hornim obrázku jsou ctvrtove indexy bílou barvou, ostatní prvky jsou sede. Má to simulovat luminiscenci, na normálním ciferníku bude vse bílou barvou a bude to působit jinak.

Oproti předchozím návrhům jsou ctvrtove indexy o něco málo uzsi. Chtěl bych ještě dopřát lehkou dietu číslům, čára fontu písma je tlusta.

Mne sa zdaju hrube aj na farebnom obrazku.
Odesláno

Všem vyhovět nejde a zájemci o verzi s  datem jsou zatím v menšině.  

super prace, ale s tim datumem je to mozna jen subjektivni pocit. Nech hlasovat at je ten vysledek zrejmy pls

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...