Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prosím místní znalce o pomoc s identifikací primek s černým číselníkem. Nedávno jsem je na blešáku koupil spolu s jinými hodinkami ( kvůli tomu krásnému číselníku ) s tím, že je to obyčejný kalibr 50. Doma jsem ale zjistil, že pozdro má jiný tvar než ostatní padesátky co doma mám, dírky pro osičky jsou vrtané "turch" a i dýnko má trochu jiný tvar.

Číslo na dýnku je relativně nízké - 28 353, kalibr je značen TYP 010. Na osičkách jsou jakési návleky (asi home made).

Že by to byl spartak ?

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Ke Spartakům jim chybí např. nápis Spartak na ciferníku.

Posted (edited)
Ke Spartakům jim chybí např. nápis Spartak na ciferníku.

Někde jsem četl, že do posledních "spartakoidních" pouzder se osazoval číselník s bochánkovým logem Prim.

Možná se ptám blbě, ale nikdy jsem spartaky v ruce neměl a když jsem tady hledal jejich fotky abych to mohl porovnat, moc jsem jich nenašel, protože se v novém fóru nezobrazují.

Edited by vaurien
Posted (edited)

jedná se o hodinky po Spartaku. Co se mi zatím podařilo zjistit tak nejdříve byl prototyp spartaku černý číselník a zlaté indexy 4ks. Potom ověřovací série také černozlatá kombinace ciferníku cca 100ks a do výroby šly spartaky v počtu 6000 ks bílý ciferník, modré indexy, psací nebo tiskací logo Spartak , listové ručky. Později nahradili logo Spartak bochánkem PRIM, opět bílý ciferník, modré indexy, listové ručky.

Tvé hodinky mají podobný tvar pouzdra, ale není to pouzdro Spartak, liší se délkou nožek. Pokud by jsi je dal k sobě tak rozdíl uvidíš. Ručky jsou ze Spartaků.

Edited by Luk
Posted (edited)

Díky za fotky a rady :)

Ty hodinky jsem koupil kvůli čselníků a ručkám, protože jsou v opravdu NOS stavu. Na fotkách to trochu zkreslilo poškrábané sklíčko. Chtěl jsem to přehodit do NOS pouzdra, které má pro změnu v háji číselník a ručky. Ale když jsem to doma začal zkoumat, náhle jsem si nebyl jistý, jestli by to třeba nebyla škoda...

Edited by vaurien