Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN


Bushman

Doporučené příspěvky

Do Koscomu mají dorazit v druhý polovině září..., já mám chuť na ty se žlutým řemínkem  :smile_anim:

attachicon.gifCLDaPQfUYAAUC4m.jpg

jj žluté nebo all black budou super a hlavně mají ručky :notworthy:

no pokud bude cena taková jakou zde nastřelujete tak :frusty: doufám tak +- 15

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jen tak podle prvniho oka se mi displej zda stejny jako u GWN-1000B (Gulfmaster) a citelnost je dobra. Ano, je to maly displej,ale v te velikosti mi prijde stejne citelny za jakychkoliv podminek jako normalni displej. Navic, pokud bude opravdu stejny, neni slozeny ze segmentu,ale z kosticek (odhadem tak 0,4x0,6 mm). Ale je faktem, ze nekdo s horsim zrakem ucite zkratky funkci na displeji videt dobre nemusi.

 

Na to si přišel kde, že pozitvní displej je stejně čitelnej jako negativní? Nikdy opakuji NIKDY není negativní displej stejně čitelnej jako pozitivní a je jedno jestli je z kostiček nebo ne. O tom který z displejů je lépe čitelný nemusíme ani polemizovat... Nevím kolik si negativních měl já 2 mmj. a i jeden model géček s pozitvním a negativním, takže konkrétní porovnání totožného displeje neg i poz a s pozitivní se to nedá ani srovnávat... Jinak porovnávat viditelnost z fotek je trochu mimo mísu... (vlastní zkušenost)

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci porovnavat viditelnost z fotek, mel sem na mysli, ze mi z fotky prijde, ze pouzili stejny displej (mysleno typ - druh - vyrobni provedeni). Jak jsem jiz psal, takto to prijde (zcela subjektivne) mi osobne. Konkretni displej u Gulfmastru mi jde cist dobre. Pri jakychkoliv dobrych svetelnych podminkach ctu vzdy bez potizi (at uz prime slunce, zatazeno, ...). Pokud si uz musim na displej "posvitit" (rucicky jeste zretelne), pak je to vetsinou pri horsich podminkach. Ovsem znovu zduraznuji, je to muj subjektivni pocit, pri podobnych podminkach rozsvecuji i DB-34H nebo GW-2310...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele jako pozitvní a negativní displeje, je v tomhle vlákně moje parketa  :), takže útočnej tón beru zpět ;) .  Negativní displej bude bezproblémově čitelnej za jasných podmínek. Když se trochu sešeří, tak ho musíš luštit, když máš dobrej zrak a nebo neuvidíš nic, to je vyzkoušený a že vidím dobře a brejle nenosím. Samozřejmě kdo má rád negativní displej proč né, ale viditelnost bude dycky horší a já osobně jsem přesvědčenej, že o docela dost.  U toho modelu mudmasterů, ale má ten negativní displej logiku, aby nerušil kontrast při pohledu na ručičky, takže v tomhle případě to bude vhodnější forma displeje než klasickej pozitivní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam negativni displej poprve.ocekaval sem prave znacne nizsi citelnost - tak, ze to subjektivne poznam ve smyslu "aha, normalne bych to videl, na negativu uz ne". Urcite nemam s hodinkama ani setinovou zkusenost jajo Ty, jen sem se chtel podelit o osobni zkusenost s negativnim displejem, ktery mi z fotek prisel konstrukcne podobny jako u Gulfmasteru, ze mi to ve skutecnosti neprijde takovy problem, jaky bych ocekaval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec se neostýchej a jakýkoliv poznatky jsou vítány a od toho tu jsme abychom to prodiskutovali, takže né že se nasereš a nebudeš sem už nic psát v domnění, co když to vidí někdo jinak, tak to v žádným případě a koukej přispívat a nechtěl jsem tě jako nováčka vylekat. Bylo to myšleno ti to jako vysvětlit proč, co a jak a jak to vidím já a neboj i jiný mazáci to taky řešili a řekl bych, že to stejně nebude nikdy uzavřené téma. Pro zajímavost ty Casio G-Shock GA-100-1A1 co sem měl, tak ty jsem si právě koupil, že na fotce vypadaly dobře a čitelně... dotejdne šly z domu... , ale neboj jestli budeš aktivní člen, tak tě to taky čeká, unáhlený nákupy a rychlý prodeje a u některých kolegů jsou tyto nákupy a prodeje tak četný, že si budeš regulérně říkat, jestli by s tím už neměli zajít za nějakým odborníkem a hodináře nemyslím...  :)  

 

Jinak abych to rozštípnul co sem měl celou dobu na mysli, že i když bude negativní displej dobře čitelnej, tak klasickej je prostě líp čitelnější   :) .

 

Takže to ber v klidu, je to taky můj subjektivní názor  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po mé dlouhodobé zkušenosti s negativním displejem musím říct, že dobrovolně už nikdy. Kontrast pozitivního displeje je úplně o něčem jiném a na rangemanech odečítám čas bez problému i za šera bez nutnosti si přisvítit. Navíc se mi negativní displej ani nelíbí. Používal jsem ho asi dva roky na Géčkách, které měly rafiky, tak mi to tak moc nevadilo, ale dobrovolně už bych ho nechtěl. Leda by byl na hodinkách, které bych tak moc chtěl a nebyla verze s pozitivním, to bych ho asi snesl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatim se snazim chronobundu vyvarovat, ale kdo vi? :-). Nektere zkusenosti jsou draze nabyte ;-). Prave odlisnost nazoru, vzhledem ke vkusu kazdeho soudruha mne na diskuzich bavi ;-). Mas urcite pravdu v tom, ze pri srovnani shodnych displeju inverzni typ bude hure citelny pri horsich podminkach, coz (vratim-li se konkretne ke Gulfmasterum) neni takova komplikace, protoze zbyvaji rucicky coby ukazatel casu. Priklanim se k Tvemu poznatku, ze by "normalni" displej u tech hodinek vypadal divne, takze tentokrat asi sli cestou kompromisu vzhledem k rucickam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

... , ale neboj jestli budeš aktivní člen, tak tě to taky čeká, unáhlený nákupy a rychlý prodeje a u některých kolegů jsou tyto nákupy a prodeje tak četný, že si budeš regulérně říkat, jestli by s tím už neměli zajít za nějakým odborníkem a hodináře nemyslím...  :)  

 

 

Ještěže se mi tohle nestalo a v pohodě si vystačím s jedněma hodinkama týdně :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My tě děsíme? Co teprv velký WIZ? 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78074-wizard-ov-aneb-v%C3%BDvoj-chronoh%C5%88upa/

Má to sice aktuálně už 39 stran, ale stojí to za přečtení :) Navíc některé Wizardovy hlášky (z hlavy mě napadá "svítí jak brambory z Pripjati" a "gumu jsem hned sundal, přece si věříme...") by bylo třeba zachovat pro příští generace :lol2:

 

Včera jsem bral kocuřisko na brusle a blíží se víkend, bude doufám vodně / sportovní - jako asi u většiny z nás. Což mě přivádí na myšlenku...pánové, nevyhlásíme v tomhle směru víkendovou soutěž "o nejlepší křivku"? Chápu, že se to zvrhne, ale podmínka je, aby na fotce byl kocour. Pokud v některém nářečí znamená kocour i něco jiného, já myslím Rangemany! :angel:

Upraveno uživatelem DaveG17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jop, to sem procetl a skoro je to jako scenar k americke komedii :-).

Ono, ja misto investice do skla a nerezove oceli (- hodinek), se spise priklanim k oceli a olovu, coz jsou lety proverene komodity :-).

A timto koncim pleveleni vlakna a za vyse uvedeny plevel se omlouvam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... železo dobrý, křivky taky dobrý, ale co ukázat i jiné "kocouří zážitky a dovednosti" - kam až se potopily, kam až vylezly apod. ...   :flex:

 

(přikládám jednu rychlou nepovedenou lehce inspirační mobilovku "kocouři na lovu"   :lol2: )

 

 

 

post-35270-0-19064400-1438977342_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...