Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN


Bushman

Doporučené příspěvky

Jenom tak pro zajímavost, ať to tady trochu oživíme. Několik dní se bavím tím, že namátkově porovnávám tlak, naměřený senzorem v hodinkách, s tlakem, který uvádí pro příslušnou stanici ČHMÚ. Až mě překvapilo, jak to pokaždé sedí prakticky s odchylkou max. +/- 1 hPa. Samozřejmě je třeba koukat na tlak, který není přepočtený na hladinu moře. Nikdy jsem to nijak nekalibroval. Pro změření tlaku, resp. jeho změny je ten senzor naprosto přesný a použitelný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale to musí hodinky ležet na jednom místě. To pak jo, křivka je jak víno. Jak se člověk přemisťuje, tlak se změní s nadmořskou výškou - mně stačí sjet 17 km do práce, výškový rozdíl tam je a křivka se posune úplně mimo. Ale jako meteostanice na jednom místě to funguje perfektně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nemam je ted u sebe, ale co jsem mel na Protrecich, tak jsem proste prisel do zakladniho stanoviste, srovnal si nadmorskou vysku dle referencniho bodu a pak uz kdyz jsem sel trek, tak nadmorska vyska souhlasila dle tlaku. Rangemany nemam dlouho, ale predpokladam, ze postup bude stejny.

Jinymi slovy ve vychozim bode je treba na rozcestniku vyska 1050m, ale na hodinkach mam 1090. Tak to manualne srovnam na 1050 a cajk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele a jakou máte přesnost teploměru? Mně to momentálně ukazuje 17 stupňů v místnosti, kde sedím v kratasech a triku. Takže buď mám hypertenzi, nebo mám senzor z noční směny. Odhaduju to tak 5 stupňů mimo.

 

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud bude rozdil konstantni, tak jsi v poho. Vzdycky pricti pet stupnu a cajk

Ja jsem asi divnej, ale od te doby, co nosim mechaniky, tak je mi presnost vseho tak nejak fuk, takze jsem to netestoval. Ale jinak je jasne, ze je musis mit nejakou dobu z ruky a v tom danem prostredi, aby ten senzor nemel zkreslena mereni.

Jinak ale treba protreky jsem uspesne pouzival i jako osobni teplomer kdyz jsem mel horecku. A ta presnost tam odpovidala...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to by me taky vytacelo. Moje rangemany merej teplotu dost presne (v porovnani s jinymi teplomery vcetne jednoho kalibrovaneho). Tudiz si myslim ze tvych 5° mimo je fakt chyba... Kazdopadne jistota, ze budou merit v ramci moznosti dobre, je nechat hodinky alespon 20min v klidu mimo ruku, ve vode je to podstatne rychlejsi, a uvidis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdepak, tím to nebylo. :) Původní majitel měřil na ruce a zkalibroval si to schválně o pět stupňů dolů. 

 

To mě na začátku nenapadlo. Pak jsem si je zkalibroval a měří jak fík. (Stejně tak bylo potřeba zkalibrovat kompas a tlak. Co se týče výšky, tak s tou pořád bojuju)

 

Což mi připomíná, že se omlouvám za původní příspěvky. Byl jsem zoufalý. Pak sem kouknul do návodu) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Já jsem nakonec našel obchod v británii, kde tyhle věci prodávají.  Bohužel, než jsem se rozhoupal k objednávce, byla černá pryč. Takže zase musím čekat.

Nicméně dávám sem, určitě se to někomu může hodit, kdyby si chtěl modifikovat rangemany:

https://www.tiktox.com/rangeman-spares.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...