Přejít na obsah

Mechaniky, ruční nátah, průhledné dýnko


Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, po technické stránce snad již vím vše, prolezl jsem to tu horem i spodem, pročetl spousty témat, často koukám do Prodejního vlákna, koukám, co kdo má za nový přírůstek a tím pádem se mi zmocňuje zde poletující chronobundus :clap:  

 

A teď k mému požadavku, zatím jsem vlastník 2 quartz hodinek a jako asi každého z Vás mi strašně láká to tikání, usínat s tím, ve chvílích volna sundat z ruky a jen tak koukat do dýnka, jak to tam kmitá..a samozřejmě to hlavní, mít na ruce něco, "co má duši".

 

Nenašel jsem žádný obchod online, kde by by mi filtr dle názvu tématu vyhodil X hodinek, abych si mohl vybrat, ani zde na fóru prodej podobných hodinek jsem nezaznamenal, až na jedny, které jsou stále v prodeji a to tyto STRELY které asi nejlépe vystihují to, co bych chtěl a bral bych je hned, jenže nemám z čeho vybírat a nerad bych se unáhlil.

 

Momentálně jsou pro mě důležité finance, které potřebuji v jiných sférách a tak do toho nemohu a nechci do začátku moc investovat. Ale to hlavní, poraďte mi, prosím, dejte tipy, nasměrujte na e-shopy, kde najdu to, co hledám, ať mám z čeho vybírat - ty STRELY jsou asi na 99% vzor toho, co bych chtěl, chronograf být nemusí, stačí pouze ručky, vteřinovka, datumovka a pak už jen to, co je v názvu tématu, to je to hlavní.

 

Ještě pro info zde hodim foto toho, co nosím teď, obvod zápestí 18cm, tah jsem nikdy neměl, takže v tom taky nemám nějak možnost rozhodovat - spíše se mi líbí černá kůže se vzorem, jako na těch militarkách.

 

ms1-2.jpg

 

ms2-2.jpg

 

WP_20140811_10_58_44_Pro.jpg

 

díky díky za pomoc

Upraveno uživatelem tobolka.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kouknu na to, díky, budget bych nerad prekročil 10tis. tzn. radši bych použité než nové, kde jak koukám na chrono, se pod 10 nevlezu, ale jinak je to víceméně to, co bych chtěl, co tam nabízí, ale nezdá se mi, že by se v této ceně dělaly jen Steinharty, chronoshop se mi zdá je zaměřen na určité lepší značky a není na něm vše - třeba Seiko nedělá nic, co bych chtěl? To je podle mě určitě levnější než Steinhart, důležité je pro mě hlavně průhledné dýnko, ať je na co koukat..prozatím jsem si udělal radost s Orient automaty s průhledným dýnkem, čekám, až dorazí a pak je případně vyměním za něco lepšího s ručním nátahem. Koukal jsem i po military swiss a tam je také dost hodinek, co by vyhovovaly mým požadavkům, ale nenašel jsem nikde nějaký jednotný web s filtrem klidně i z těchto obchodů, kam jinak musím napřímo a pokud ho neznám, tak se o něm ani nedozvím..

 

ještě jednou díky za ochotu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v první řadě by sis měl udělat jasno jaký je rozdíl mezi hodinkami s ručním nátahem a automatickým nátahem

 

???

 

jaký je mezi nimi rozdíl vím, ale absolutně netuším, proč je to zmíněno - že jsem si pořídil jedny automaty na zkoušku? To bylo řečeno jen tak, byly levné, na vyzkoušení ideál, ale chci s ručním nátahem, kde bude vidět strojek téměř celý, jelikož na automatech mi vadí závaží, přes které není vidět prakticky nic většinou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

???

 

jaký je mezi nimi rozdíl vím, ale absolutně netuším, proč je to zmíněno - že jsem si pořídil jedny automaty na zkoušku? To bylo řečeno jen tak, byly levné, na vyzkoušení ideál, ale chci s ručním nátahem, kde bude vidět strojek téměř celý, jelikož na automatech mi vadí závaží, přes které není vidět prakticky nic většinou..

máš pravdu, byla to nemístná připomínka ..... zmátlo mě to seiko .... respektive mě zmátlo, že nejsi jako všichni dotazovatelé ochoten hledat, ale jenom pokládat otázky

 

tak ti tedy napovím místo kibicování .... ruční nátah řekněme do 10t korun hledej u ruských značek, nebo hledej něco se strojkem Unitas (6497, 6498), kde toho najdeš asi nejvíc .... prostě si zadej do gůglu  typ strojku http://www.eta.ch/index.php?id=196&L=2&tx_kesearch_pi1%5Bsword%5D=Search+phrase+or+product+number&tx_kesearch_pi1%5Bpage%5D=1&tx_kesearch_pi1%5BresetFilters%5D=0&tx_kesearch_pi1%5BsortByField%5D=&tx_kesearch_pi1%5BsortByDir%5D=&tx_kesearch_pi1%5Bfilter%5D%5B31%5D=&tx_kesearch_pi1%5Bfilter%5D%5B14%5D=&tx_kesearch_pi1%5Bfilter%5D%5B25%5D=&tx_kesearch_pi1%5Bfilter%5D%5B20%5D=handaufzug  s ručním nátahem a něco ti vypadne ..... a pak hledej ceny ..... noa až to najdeš, tak se zeptej jestli se nám to líbí ;)

 

dále počítej s tím, že v této cenové relaci nejsou strojky moc, spíše vůbec dekorované, pro to se u hodinek nedělá průhled, páč to není vůbec pěkný pohled

 

jo a u seiko v této cenovce nic není

 

*takže ten chronoshop není vůbec špatná rada

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

YPO> díky za vyčerpávající odpověď ;) tak já doteď žil v omylu, že ruční nátah je jednodušší a tím pádem levnější než automat, na druhou stranu chápu, že je prestižnější pro fajnšmekry, tak to vypadá, že ty STRELy viz. výše budou asi ideální volba, ale uvidím, zkusím najít něco podle těch strojků - taky užitečná informace, až něco najdu, zajdu se poradit ;) ještě jednou dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár kousků s ručním nátahem má v limitované edici i Atlantic, u nás prodávaný přes Planeo QuickTime, ale asi se nedá přes ně objednat konkrétní kus, pouze to co mají zrovna na skladě.

Nicméně v Polsku je to velmi oblíbená značka a přes jejich e-shopy seženeš takřka cokoliv, ovšem v běžné ceně se tyto manuály taky pohybují od 15 tis. výš. Nedávno proběhla nějaká výprodejová akce v Planeo a některé modely byly pod 10 tis.

 

Bylo tady k tomu i vlákno.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/75257-n%C3%A1zor-na-mechanick%C3%A9-atlantic-526534165s/?hl=atlantic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych netvrdil. Jó, kde jsou ty časy, když byly za 10.

 

EDIT: Nebo moje za 6.

 

jo tak to je přesně ono, co bych rád, za tu 6ku by to byla super cena i se mi moc líbí, jen škoda, že jsem ještě nenarazil na žádný e-shop, kde by byl komplet seznam všech hodinek, kde bych si jednoduše filtroval..takhle musím znát každou stránku zvlášť každého výrobce a navíc na stránkách výrobce jsou většinou uvedeny jen kontakty na kamenné obchody v Praze a bez cen hodinek.. každopádně díky za inspiraci, ty swiss militarky se mi moc líbí, cena super, pro mě zatím ideální  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně toho strojku, který jsi postoval v hodinkách Strela, mě napadly ještě možnosti s tím samým strojkem. Jenže je tu chybička.. nejsou do 10 tis. a již se hůře shánějí.  Nevadí, aspoň si rozšíříš obzory - :)

Junkers 6110 serie Spitzbergen F13

Zeppelin 7602 LZ127

- oboje v několika barevných variacích ceferníku

 

Jinak nejlaciněji / tedy myslím / by se asi dalo s průhledem sehnat něco se strojkem Molnija 3602/3603. ( napadají mě nyní Avia Classic, nebo spíš Buran  ). Mám dojem, že i Zeppelin a Junkers vyráběly se strojkem Molnija, ale...

post-12296-0-46801200-1415040337_thumb.jpg

post-12296-0-32324700-1415040353_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta cena je trochu problém. Ingersoll, Seagull zkus. Wenger taky dělával s Etou 2801, Davosa Classic s 2801. Zeno Watch Basel. Nebo si kup nějakou skládačku z www.nejpanskehodinky.cz, 41 mm pouzdra se safírem tam mají, cpou do toho UNITAS a kopie nějakých cifrů již zaniklých swiss značek. Některé kousky stojí zato.

 

Mně se celkem líbí tento model. Asi už bych ho asi měl, ale mám hodně hubenou ruku, takže by pro mě nebyly pohodlné.

 

http://www.nejpanskehodinky.cz/products/oscar-luxusni-letecke-hodinky-mineralni-sklicko-strojek-6497-1-swiss-made-skladem-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...