Přejít na obsah

Rozhovor s majiteľom spoločnosti Epos


Kasper

Doporučené příspěvky

Super, pekne poctenicko. Zajima vize, takovym fandim a vubec mi nevadi, ze pan majitel je z Tibetu resp. z Ciny. Jako nekterym, ze? Drzim palce.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My dekujeme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Eposy mám hodně rád, líbí se mi, že si nehrají na něco co nejsou a jejich cena + - odpovídá skutečné hodnotě. Trochu mi u této značky chybí nějaký typický identifikátor, originální detail, který by se nenápadně prolínal celou produkcí a jednoznačně značku identifikoval a odlišoval od záplavy fasion produkce, se kterou jsou některé modely dost podobné (vzhledem, ne kvalitou).

Taky se mi zdá, že s tím množstvím modelů a variant už to trochu přehánějí, někdy méně znamená více, ale to je věc názoru. Vnitřek je skoro vždy stejný a vzhled ciferníku nebo barva zase nedá moc práce změnit.

Každopádně palec nahoru pro p. Chonga, že si jde za svým cílem a svými vizemi a nepodlehl mámení připojit se k některé velké hodinářské skupině, kde by ztratil samostatnost a kontrolu nad svým rodinným podnikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Epos sa naozaj posúva v posledných rokoch dosť vysoko a podarilo sa im naozaj zabodovať. Na tomto fóre ide neraz o podceňovanú značku, ale u mňa osobne sú to super hodinky za výbornú cenu. Ja osobne ich radím dokonca vyššie ako napríklad Tagy či Longiny, ale je to veľmi subjektívne, uznávam. Dostať sa ale s niektorým modelom napríklad do takéhoto rebríčka už o čomsi vypovedá:

 

http://www.wearyourlifestyle.com/blog-Top-16-Minute-Repeaters-in-the-World---Part-2.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten článok je reklama, nič to ale nemení na fakte, že Epos sú špičkové hodinky. Vyrábajú sa fakticky od roku 1925, akurát sa nevolali Epos, to až od roku 1983, ak sa nemýlim. Je to rodinná firma a rodina zakladateľa z roku 1925 je dodnes vo vedení firmy, aj keď sa samozrejme mnohé zmenilo, nový investor atď., to platí ale o úplne každej značke. Na tomto fóre máš veľa značiek, ktoré ľudia uznávajú ďaleko viac ako Epos a pritom sú hodinársky ďaleko nižšie. Je to spôsobené tým, že Epos dáva minimum na marketing a investuje skôr do hodín. Nepotrebuje objednávky v tisícoch, vyrobia cca 70 hodiniek denne, takže ak si nejaké objednáš, vyrobia ten model konkrétne pre Teba. Predstav si, že napríklad Rolex vyrobí denne okolo 4000 kusov, to je úplne iná masovka a aj keď sú mnohí z nich na mraky, tam už sa stráca duša. Skús si to fyzicky predstaviť, denne 4000, ako to asi prebieha (samozrejme, aj ja hodnotím napriek tomu Rolex oveľa vyššie ako Epos), nehovoriac o značkách ako Longines, Tissot, TH... Fakt je, že Epos nemá inhouse, ale nie je to klasický obaľovač ETY. Skladajú to po súčiastkach a každý strojček kalibrujú plus vyrábajú vlastné komplikácie. Máš mnohé firmy, ktoré jednoducho ETU dostanú od dodávateľa a bachnú do púzdra a predávajú za oveľa väčšie peniaze. Samozrejme, Epos nie je žiadna HH, ale za tú cenu dostávaš naozaj kvalitné hodinky, takže ak sa bavíme o hodinkách v hodnote plus mínus 1000 eur, určite dobrá voľba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

epos by se mel predevsim jasne definovat vzhledove. to bych bral jako stratovaci bod. od vzhledoveho vymezeni produktu je to jen kousek k vymezeni idealni cilovky.  oboje mi u eposu nejak chybi...

Upraveno uživatelem Kid_A
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...