Přejít na obsah

V zájmu zachování duševního zdraví...


DadB

Doporučené příspěvky

...jsem je dnes odpoledne konečně objednal. Po třech měsících vysedávání u internetu, kdy jsem do dvou ráno sjížděl doslova desítky různých modelů a už mi z toho pomalu začínalo kapat na maják, bylo potřeba zachránit alespoň zbytek zdravého rozumu a už se konečně rozhodnout. Moje první Swiss made, v pondělí budou doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Omegy, Longines nebo úplně něco jinýho?

ale kdeže...

Těch čtyřicet mi (samozřejmě) neprošlo, takže dočasně je z toho o nulu míň a "nejlevnější ETA" hned z dalšího vlákna (jen v jiném designu). 

Ale jak píše saida, jasno jsem neměl ani trochu (stále nemám) a je to jen dočasné ukojení hladu (a taky touha jít jednou spát o něco dřív) :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chronozávislák, který si myslí, že vyléčí příznaky své nemoci tím, že si koupí hodinky, je stejně bláhový, jako alkoholik, kterzý myslí, že boj s alkoholem vyřeší tím, že exne flašku rumu! Jestli máš pud sebezáchovy, prchej z tohoto fóra, dokud to jde!

 

Ale pochopitelně užij si tu neuvěřitelnou radost, když pomalu rozbaluješ krabici a vytahuješ z ní své vysněné hodinky!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci...

 

Volba nakonec padla na http://www.tissot.ch/products/T0494101103201.html

 

Alza dnes překvapivě neprodává už jen počítače, ale i hodinky ze Švýcarska (i když v tomto případě z Itálie - Italské balení, Italská verze knížky historie Tissot, na hodinkách původní visačka 190?, záruční karta nevyplněná)

 

Což o to, hodinky jsou to asi pěkné, ale

- podmínkou byl kovový tah s plnými koncovými díky (OK), jenomže ono to i tak rachtá jak splašené chřestýší hádě. 

- nechtěl jsem černý ciferník, ale kombinace stříbrného se stříbrnými indexy i ručičkami je fatální a totálně splývající

- lumi je jiná na ručičkách (poměrně silná a laděná do modra) a jiná na indexech (slabá zelená), vypadá to divně, tady jsem záměr nepochopil

- pouzdro je kartáčované, jen luneta leštěná, ale tak minimalistická, že jako celek to působí značně nevyváženě

- co jsem nepobral a nepochopil je tenký matně bílý pásek silikonu (?), kterým zdá se, je po celém obvodu přilepeno safírové sklíčko k pouzdru. Byť je zpracování naprosto precizní a čisté, přiznat lepení tímhle způsobem působí neskutečně lacině.

- quartzový strojek je nepříjemně hlasitý, v naprostém tichu slyšitelný i s hodinkami na ruce - to jsem potkal kdysi dávno jen u nejlevnějších Swatch (oh wait...)

- zajímavé je lícování vteřinovky na indexy - chvílemi naprosto precizní, ale během půl hodiny rozjede o cca třetinu a během další půlhodiny se zase srovná

 

Přiznám se, že po přečtených recenzích a fotkách jsem čekal trochu víc. Většinou se píše, že hodinky v reálu vypadají lépe než na fotkách, ale tady se to úplně nepovedlo.


Alze slouží ke cti, že je vzali zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho, co popisuješ, asi neprohloupils, když ty hodinky vrátils zpět. Můj názor: než něco nového v této cenové hladině (a tedy i kvalitě) bych se raději poohlédl v prodejním vlákně po něčem z druhé ruky, případně změnil preferovanou značku. Seiko?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko?

 

No právě, většinu těch věcí jsem srovnával se Seiko, co mám teď na ruce (quartz chronograph) a s výjimkou toho safíru (protože Hardlex utrpěl opravdu ošklivý škrábanec) v podstatě Seiko ve všem vítězí. Je pravda, že po sedmi letech už se tah trochu rozpadá (praskají pružinkové stěžejky), ale zato nikde nerachotí. A taky zjišťuji, že jsem si nějak zvykl na konvexní sklíčko... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To splyvanie cifru a ruciciek bolo jasne od uplneho zaciatku pri zhliadnuti fotky. Samozrejme, je vela hodiniek s bielym, resp. svetlym cifrom a ruckami, kde je to celkom v pohode aj pri slabsich svetelnych podmienkach.

Ze si vratil spomenute hodinky sluzi k cti aj tebe. Prepac za rypnutie  :cheers: pisem to aj ako majitel jednych hodiniek Tissot (PRC200), ktore mi stale pridu celkom pohladne :-)

 

Sice nechces cierny cifernik, ale Sarb033 z predajneho vlakna? Cena je o trosku inde v porovnani s rozpoctom, ale...na tahu ich mozes pokojne vziat k sportovejsiemu obleceniu a na kozi sa zmenia na elegantny kusok. Ale tak ja som seikofil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...