Přejít na obsah

Ideální hodinky pro policistu do 6.000?


Doporučené příspěvky

Ty Monstra bych raději nebral - vypadají robustně, otázka je co by se s nimi stalo po jednom veselém odpoledni na střelnici

Nestalo by se jim nic. Kamarád u PČR je má již šestým rokem a bez závad. Má tu černou variantu, neboť jeho další kolega měl v té době prý tu oranžovou, tak aby se neopičil.... Jinak si myslím, že občas je dobré hodinky sundat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Co jsem koukal po hodinkách u Policie ČR, tak ve výkonu zcela převládá zn. Casio ( buď plastáky nebo ana digi ) a dopravní inženýři preferují JL či Longines v baterce. MP má v oblibě něco blejskavého ( Casia na tahu, Bentime, Q a Q ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páni, díky za tolik tipů.

 

No jako policista budu teprve začínat.  Co zatím vím je, že budu sloužit na obvodním oddělení v Brně. Nástup na kurz zbraně mám mít v prosinci, tak si chci udělat radost pod stromeček. :) 

 

Líbí se mi vojenský i sportovní styl hodinek, klidně i s luminiscencí. Řemínek bych chtěl  gumový, případně nylon. 

 

O G-Shockách jsem uvažoval, ty oranžové GW4000 i černá varianta jsou nádherné.

 

Našel jsem třeba tyhle: http://www.hodinkytraser.cz/traser-outdoor-pioneer/ Nevím jestli se ovšem vyrovnají i dražším modelům hodinek Traser, co se odolnosti týče. 

 

Otec měl Luminoxy, které si kupoval asi 6-7 let zpět a jediné co na nich měnil, byl jen gumový řemínek (praskl) a baterku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Gecek se nizsi odolnosti bat nemusis... Trasery se mi vic libi vzhledove, ale nosit to budes ty ;) Pokud se ti to stylem zamlouva, neni co resit... Jinak je jeste moznost koupit za litr otloukanky, nake obyc Gecka, nebo neco, a pak neco elegantnejsiho na mimopracovni aktivity...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to i o preferencich jestli ti jde aby hodinky mely budik a dalsi funkce. Pokud je mas jen na zjisteni casu i Trasery z odkazu udelaji svoji sluzbu. Vyber co se ti libi.

 

Ja ke svym gw 4000 dokupoval gumovy remen z fast.cz za cca 600 Kc jinak jsou v zakladu na kovovem tahu. Jinak ostatni barevne vatianty jsou na gume.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych se vyhnul hodinkám, na který se nedá nacpat nato strap (kterej je už z podstaty nejbezpečnější možný uchycení - ani při prasknutí jedný stěžejky hodinky nespadnou). Už tahle podmínka vylučuje všechny géčka...
 
Ony nějaký normální ocelový quartzový hodinky toho nevydržej o moc míň než géčka, a v mnoha ohledech se na nich zátěž bude podepisovat míň...zde bych ocitoval příspěvek místního casio guru t2:

 

...Géčka jsou za určitých (ale bohužel nesplněných) podmínek dost dobré a odolné hodinky. Jenže v tom to je. V praxi je to hrozné. K pláči je to když se bojíte géčka nosit, aby se vám neponičil, neodřel, neroztrhl a neopoužíval bezel. Právě tahle první linie, kde svádí hodinky každodenní boj o život jsou z materiálu který je měkký a potenciálně nevýdržný - z gumy. A náhradní nejde koupit. Tedy na většinu modelů, hlavně ty starší kde už to hrozí, nebo hůř-kde se to už stalo. Mám géčka MOC rád, ale co jsou dneska? Čínské plastikové hodinky pokryté gumou za nepřiměřeně vysoké ceny, zaměřené na teenagery kteří chtějí vypadat cool. A bez podpory náhradních dílů, které jsou v první linii. Ach jo proto asi nosím géčka čím dál míň. Doufám, že jsem na vás nepřehodil svoje chmury.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Traser Outdoor Pioneer odolné jsou a lidi jsou s nima spokojení. U Traseru je ale samozřejmě možné dostat i vyšší odolnost (dvojité pouzdro, ocel, titan, safírové sklíčko, apod). Tohle je základní model, který dobře vypadá, je lehký a voděodolný (200m).

Navíc tritium je něco, na co si zvykneš a nebudeš chtít jinak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na OOP Brno, jestli spravne predpokladam, tak budes urcite zpocatku na hlidkove, ze? Jde o to, ze se tam budes cas od casu tahat s pasikama, tomu se nevyhnes. Vetsina hodinek Tebou, nebo kolegama vybranych vydrzi strelnici a prubeh dalsich zatezi, 1 problem muze byt problem pri zakrocich proti pachatelum - urvane stezejky pri tahanicich, ne strelnice, dest a podobne rekneme mene narocne veci. Pokud budes na stale-zesilu,spisech, tak muzes v podstate cokoliv. Hlavne at to ma WR 100, ohledne deste, snezeni atd.

Sam dobre vis, ze vetsina a to 90% poldu nema hodinky jako vojaci v Afganistanu, je to zbytecne a recicky prodejcu.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze si vyber dle Tveho vkusu a moznosti. Te strelnice se neboj, stejne nestrilite nejakou brutalni IPS, pokud nebudes na PMJ, tak nejsi nejak omezen a nemusis resit az tak narazuvzdornost. Stejne po case pujdes vys z hlidkove, tak by jsi mel zbytecne hodinky, ktere se nebudou hodit do kancelare :))) vem nejake automaty od Seika a budes spokojen a budes za hvezdu, jestli se mejlim:))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pionýry od Traser mohu doporučit. Mám je jako pracovní hodinky a naprostá spokojenost.Nejsem sice polda,ale pracuji řekněme manuálně, takže už zažily i poněkud hrubší zacházení:-). Krom toho co bylo popsáno výše, bych dodal ještě dobrou čitelnost cifru ve dne i v noci (tritium).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...