Honza.manta Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Já o koupil s klasickým automatovým dýnkem, ale prý se tam dávalo i to ploché. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Já o koupil s klasickým automatovým dýnkem, ale prý se tam dávalo i to ploché. Super, díky oběma za rychlé objasnění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Moje pouzdro je chromované a dýnko stejné jako u sport automatů s kal.69. Jen je divné, že armovák s indexy je vložen do pouzdra bez zářezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Prim Sport 2 Automatic, kalibr 72(miyota) vyrobené po roce 2000 vypadaly takhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Prim Sport 2 Automatic, kalibr 72(miyota) vyrobené po roce 2000 vypadaly takhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jůůů- já tam mám jiné ručky- bílé ploché jako z Humbert, možná malilinko užší, ale svítí...ty tam patří? Nebo na myiotu pasují letecké? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Taky jsem je tam viděl, takže nemohu říct, třeba tam dávali oboje. A ne letecké, ale automatové - ony jsou defacto stejné, jen letecké mají tmavě zelenou výplň a automatové světlou hráškově zelenou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 Taky jsem je tam viděl, takže nemohu říct, třeba tam dávali oboje. A ne letecké, ale automatové - ony jsou defacto stejné, jen letecké mají tmavě zelenou výplň a automatové světlou hráškově zelenou. Asi je tam nechám- hodí se k nim krásně a svítí, myslím že tam asi patří. Nojo- automatové se špičkou, jsem měl napsat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 23. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2012 (upraveno) Hlásím se jako majitel dalšího kousku se záručním listem, paragonem a původním páskem. Ručičky hrášková zelená bez špiček. 1. Jeňa 2. chaver 3. cali 4. ZI 5. Pege1012 6. jjjj 7. JARDA2 8. stanley 9. PigyCZ10. HIFI ...... 2x11. Watch12. pecizek13. cheyen14. Radimk15. chasy16. lubono17. peters18. Gilius19. mischa20. Honza.manta21. guca22. Alonso Upraveno 23. října 2012 uživatelem Alonso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanzi Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2013 Dobrý den,mám také jedny s Myiotou, nevím zda jsou ale origo jelikož mají mosazné pouzdro, jsou v bídném stavu (zatím), dýnko bylo pěkně přirostlé a luneta je taky pěkně zarostlá, takže pouzdro nepředělával nikdo zrovna "minulý týden.." Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2013 No každopádně tenhle ciferník na ten strojek patří. Jinak je zde všeobecně bráno, že patří do novodobého nerezového pouzdra. Ale kdo ví? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 26. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2013 No každopádně tenhle ciferník na ten strojek patří. Jinak je zde všeobecně bráno, že patří do novodobého nerezového pouzdra. Ale kdo ví?Mám je doma taky- humberta, novější letecké a taky ty s vrtulníkem dostanu se s něčím z toho na seznam? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Tohle vlákno se kdysi založilo na spočítání těch nerezových humbert vyrobených v letech 2002 - 2005. Viz začátek tohohle vlákna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Já chci taky ty s vrtulníkem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Jde to objednat v rámci renovace PS2 v Eltonu. Jen se obávám, že když jim nepošleš. letecké, tak to bude bez čísla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Jde to objednat v rámci renovace PS2 v Eltonu. Jen se obávám, že když jim nepošleš. letecké, tak to bude bez čísla. Nebude, číslo není problém. Jen nebude razene, ale vyryte.Udělají ti tam i datum narození. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Dobrý den,mám také jedny s Myiotou, nevím zda jsou ale origo jelikož mají mosazné pouzdro, ...No každopádně tenhle ciferník na ten strojek patří. Jinak je zde všeobecně bráno, že patří do novodobého nerezového pouzdra. Ale kdo ví?Já bych asi věděl. Podle nedávno publikovaného katalogu PRIM z cca roku 1998, se vyráběli PRIM SPORT 3, zelené ?Humberto automatic? s mosazným pochromovaným pouzdrem a strojkem PRIM kal. 72 / Miyota 8215. Typové číslo tohoto modelu je 72-399-1-6-4-3. Znalcům jistě neuniklo, že číslo 399 identifikuje zelená ?Humberta? bez ohledu na typ strojku ? s kalibrem 68 by typové číslo 68 399 1, s kalibrem 64 pak 64 399 1 a s kalibrem 72 je to 72-399-1-xxx. Lze předpokládat, že podobné to bylo i u dalších typů strojků (čínské ZJS ? jak verze s manuálním tak i automatickým nátahem). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Tohle vlákno se kdysi založilo na spočítání těch nerezových humbert vyrobených v letech 2002 - 2005. Viz začátek tohohle vlákna.Honzo, skutečně je tu mezi experty shoda na tom, že nerezová verze "Humberto automat" vznikla jen v 200 kusech? Nevíš, kdo je autorem této infromace? Stejně jako kdo je autorem letopočtů, jednou je to v tomto vlákně 2000-2005, pak zase 2002-2005? Když koukám na ten starý katalog PRIM, který pochází z doby před čínským importem "primek" firmou MPM-QUALITY, kdy v Novém Městě nad Metují ještě vyráběli velké tisícové série českých primek, tak mi tu opravdu něco nehraje. Automaty s PRIM kalibrem 72 / Miyota 8215 se to tam jen hemží (včetně různých číselníkových verzí vycházejících přímo z klasických PRIM SPORT II se soudkovými pouzdry a plastovou otočnou lunetou), takže importovaných japonských strojků tady muselo být na tisíce. Soudkové poudro pro PS2 z nerezu začal Elton dělat později, ale protože je dělá dodnes, tak to také nemůže být limitující pro celkové počty. Opravdu vzniklo pouhých 200 kusů? Dokonce jsem v tomto vlákně objevil jeden starý příspěvěk, který také číslo 200 kusů o hodně zpochybnil. Bohužel nikdo nereagoval a tak to usnulo: Mam informaci od jedny Pani ktera dělala v Eltonu 25.let,do roku 2007, že se jich vyrobilo určite vice než 2000 kusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 To jsou všechno jen spekulace. Jedině snad kdyby Accutron zapátral v Elton historii. A co se týče toho katalogu, obávám se, že to bylo "přání otcem myšlenky" a že to sice je v katalogu, ale do výroby de to nedostalo. Jinak ny muselo být mezi lidmi a i na trhu spousta miyot. Já bych věřil těm nerezovým a velmi malému počtu, neboť ve své době byly nekonkurence schopné a téměř neprodejné. Vždyť poslední kusy se válely na krámech ještě před cca třemi lety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 Jde to objednat v rámci renovace PS2 v Eltonu. Jen se obávám, že když jim nepošleš. letecké, tak to bude bez čísla. Nebude, číslo není problém. Jen nebude razene, ale vyryte.Udělají ti tam i datum narození. Netušil jsem, že je to až tak snadné, diky za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraThon Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2013 (upraveno) Já mám tyhle s myiotou, ale o těch se řeč nevede... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. ledna 2013 uživatelem Marek Khyr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se