Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?


People

Doporučené příspěvky

To je origo fejk lolex, vytuňený na feiko.

 

 

Když je to ten fejk, ty lolexu, jakej model Seika to teda fejkuje, když seš tak chytrej?

 

Hoši, trochu soudnosti... je to skládačka jako každá jiná, jen si fachman pohrál s cifrem.

Nic víc, ani míň. Netřeba kvůli tomu dělat takový hallooo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Maxel napsal:

 

Když je to ten fejk, ty lolexu, jakej model Seika to teda fejkuje, když seš tak chytrej? emoji23.png

 

Hoši, trochu soudnosti... je to skládačka jako každá jiná, jen si fachman pohrál s cifrem.

Nic víc, ani míň. Netřeba kvůli tomu dělat takový hallooo emoji41.png

Klidně skládej třeba Lego.

Ten nápis na cifru na tom bastlu prostě nemá co dělat.

Trocha soudnosti by to opravdu chtělo. ;)

edit:

Ať ti tam fachman hodí slovo Rolex , to bude jiný fičák, tedle je jen Seiko že jo...

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spousta keců o fejku a přitom byste je chtěl mít každý na ruce. Jen kdyby se za desítku objevily v inzerci, to by byl fičák. 😅

Jsou krásný, věřím, že ten cifr je na živo pecka. Nenech si kazit radost z povedeného módu.

To, že PH udělalo hrůznozlatou limitku nikomu nevadilo a přitom Seiko nikdy takové hodinky taky nevyrobilo..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to vidim tak, že jako svět není černo-bílý, ani “pouhé” použití loga (jedno jakého výrobce) není jednoznačně špatně — je potřeba posoudit to min. v kontextu záměru. Fanouškovský mod o jednom kusu není to samé jako nabídka padělků nejmenovaných e-shopů.

Taktéž dle mého má význam to, zda se jedná o parazitování na existujícím modelu — to je pro mne definice fejku, ne toto.

 

V obecném světě je s logy nakládáno všelijak a je to jak společností tolerováno, tak ani samotní výrobci nezvou dotyčné “viníky” k soudu.

 

Třeba... oktávka s logem Ferrari. Logo Apple na Dell laptopu. Atd. Atd.

 

b048d5c146deabf6f6a6cb29f1279a83.jpg

 

dc37eb44ed2d218e7434cf84a5ebb30d.jpg

 

 

Disclaimer: ačkoliv je to irelevantní, hodinky nejsou dílem mé hlavy... jen se mi počin líbil a proto jsem jej koupil. Zcela upřímně nás (mě, ani člena, který je původně objednal) nenapadlo, že vzbudí takové vášně.

 

Každopádně není mým cílem se tu s někym hádat. Myslel jsem naopak, že to bude místní seiko-komunitou přivítáno jako povedený mod.

Nestalo se tak očividně, více sem s nimi tudíž přispívat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mód je když to poskládáš z origo dílů. že jim třeba uděláš jinou povrchovku, tvůj boj. 

Asi jako Jeronimo se Saint Martin hodinkama a nalepeným SEIKO logem, taky schytal.

Jako mi to je ve výsledku jedno, jen bych to nedával do Seiko vlákna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi pripomina jak snad Instant nebo kdo chtel udelat fanouskovske ksiltovky s logem Seiko a mozna logem chmagu a mistni kktsti pitchusove zacali picovat o logech, fejkach a jinych srackach, az z toho nakonec nic nebylo. Karma musi zustat cista!

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, dobře dobře.

Omlouvám se všem fanouškům tunguzského ciferníku a to že sem si dovolil otřít o ten bastl.  @lub - Vůbec o žádnou karmu nejde, z té bublinky už sem dávno venku.

Jen nechápu proč na tu slátaninu Rolex style někdo prskl nápis Seiko, to fandovství máme posunuté opravdu každý někam jinam.

Já měl za to že  mod  je upravený real model, cifr nebo ručky, vložka, luneta atd, homage je kopírka bez názvu. Opravdu jsem přesvědčen že kdyby někdo vzal nějaké pouzdro do toho hodil cifr z meteóru a napsal tam Rolex že by letěl jak namydlený blesk... - no možná z fóra zahrádkářů ne.

To není o tom že si doma přelepím lenovo nakouslým jabkem.

No a že se sem chodí ggrand občas vyzvracet tak na to už sem si taky zvykl, toto byla asi ta nejhlubší myšlenka co z něho vypadla :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja tady pamatuju dobu, kdy se i za "homage" na Panerai v podobe ruznejch Marina Militare klepalo pres prsty. To, ze se tady fotej a prodavaj vselijaky napodobeniny Rolexu, MM300, Seiko tuna atp. a jeste se tomu pomalu tleska, je trochu smutny. Tenhle hnuj imho na forum, kam lezou milovnici hodinariny, vubec nepatri. At si kazdej nosi a prodava co chce, pak by se ale nemel pohorsovat nad reakcema tech, kterejm to prijde pres caru. 

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, villain83 napsal:

Ja tady pamatuju dobu, 

ja pamatuju dobu, kdy bylo spoustu levnych a dobre udelanych seiko5, par ikonickych dostupnych potapek, kdy Instant prisel s nadhernym promakanym clankem o mm300, kdy tu byl people a Chumpus.. pak se to nejak zacalo rozplizavat, seiko zacalo chrlit barvy a kvalita sla dolu a ceny nahoru, do toho mikrobrandy kopirujici seiko ikony, u kterych mi prijde, ze pomalu vypadaj lip jak original. nikdy jsem tomu moc nerozumnel, nejsem zadnej znalec a netrapi me to, spis me mrzi, ze jsem tady na foru seikem zacal a postupne se od nej odvracim. takze tohle bylo jen blby popichnuti na ty zbesily reakce...sam bych si zadnou "inspiraci" nekoupil, ani zadnou zplacaninu..spis to beru tak, ze to nekdo udela natruc nebo z prdele, i treba vzhledem k prisernostem, kterych se seiko samo dopousti. tak to cely jako laik subjektivne vnimam a mozna se uplne mylim. ..nicmene se domnivam, ze ggrand je z toho zpruzlej obdobne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lubosi, promin, ale tohle forum je pomerne mlady. Seiko ruzny barevny kreace na padesat zpusobu valilo podle me vzdycky, staci se mrknout na nejaky stary katalogy. To, ze se sem JDM modely, jako MM300, MM1000 atp. dostaly sto let po tom, co vylezly v Japonsku, je vec druha. Taky nejsem fanda toho, ze treba novodoby zelvy uz maj asi 1054 variant, ale tak to proste je. Ja mam dvoje lepsi Seika, par strarsich, nikterak cennych. Uz nekolikrat jsem psal, ze me novodoby Seiko az tolik nezajima,  ani u GS. To bych si mnohem radsi vybral u vintage modelu, ty novy modely mi povetsinou proste nic nerikaj. 

K ty narazce na Meteoritmaster, nebo co to je. Kdyby tam byl napis Breitling/Rolex/Panerai, byl by Maxel kamenovanej, verim, ze i novackama, za to, co to sem postnul za sracku. Takhle tam je Seiko. No, co na to rict... 

Jak jsem psal, at si kazdej nosi, co chce, ale tohle je slatanina (v mejch ocich) do nebe volajici. Nikdy jsem nebyl fanda modifikaci. Proti microbrandum nemam nic, pokud vokate nekopirujou cizi praci. Ale tohle ma kazdej jinak, taky se nepotrebuju a nechci hadat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...