Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Listuju katalogem a koukám, že tam nejsou Humberta s šedočervenými indexy. Docela jsem je sháněl a teď jakože nic??

Chybí tam nebo to byl bastl?

Myslíš tyhle?

post-5320-0-56386700-1418735298_thumb.jpg

A tyhle barevné variace znáš?

post-5320-0-54337900-1418735306_thumb.jpg

post-5320-0-10745300-1418735314_thumb.jpg

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ono to nevyzní - ale ty horní jsou čistě žlutozelené a mají ručky s modrou výplní, které jsem nikdy na sportech neviděl a ty druhé mají tu zelenou tak nějak vyblitou až skoro průhlednou - dle mého špatně namíchaná barva.

Odesláno

Tak může tak být - je je kupoval na dvakrát (na aukru). Jednou z toho fakt vypadly světležlutozelené a jednou ta žlutá je kýžená šedá.

Modré ručičky - to jsem si nevšiml, sorry, to už vůbec neřeším.

Ono to nevyzní - ale ty horní jsou čistě žlutozelené a mají ručky s modrou výplní, které jsem nikdy na sportech neviděl a ty druhé mají tu zelenou tak nějak vyblitou až skoro průhlednou - dle mého špatně namíchaná barva.

Odesláno

V předmluvě katalogu uvádím, že typové číslo hodinek zůstává zachované bez ohledu na provedení nápisu Prim. To samozřejmě platí i pro zahraniční loga (Globus, Ancre, ...) a nápisy Incabloc.

Odesláno

Tady mám jedny hodinky, co jsem v katalogu nenašel - varinata k 50 152 3 s novým logem:

attachicon.gifprim.jpg

Knihu mi schovala manželka pod stromeček, tak ještě nemohu porovnávat.  Nicméně tyto, pokud tam nejsou, jsou poměrně častý model.

post-3628-0-65227700-1418737492_thumb.jpg

Odesláno

Jojo, jde jen o to, že tyto primky se vyráběly v období změny loga, v knize jsou se starým bochánkovým logem a v terénu je vidíš častěji s novým tiskacím. Jako sběratel mám ambice mít kousky s oběma verzemi loga. A protože je kniha určena mimo jiné sběratelům, líbila by se mi u modelů, kterých se to týká, kratičká poznámka "obě verze loga" nebo něco na ten způsob.

Viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78793-primky-které-v-katalogu-hodinky-prim-nenajdete/?p=1308060

Odesláno

Co tato poměrně často se vyskytující kombinace? Neumím ji v katalogu najít. Jen variantu s hladkým ciferníkem 50 043 1, ale u ní není poznámka o variantě s celoplošným rastrem.

post-967-0-16602800-1418746772_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Taky jsem je nenašel. V jiném vlákn? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68240-drobné-odlišnosti-ciferníků-primek/?p=1070260 jsme řešili relevanci vypouklých a vtišt?ných srdíček v textuře cifru a ono ouha, dle katalogu nejsou relevantní ani jedny šupináče s výjimkou pavouků s lomenými indexy a šupináčů se sudými čísly a lumi.

Edit: ale v tomhle případě jsem přesvědčen, že se jedná jen o nedopatření, a že do katalogu patří. Jsem napjatý, co na to Accutron.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Jojo, jde jen o to, že tyto primky se vyráběly v období změny loga, v knize jsou se starým bochánkovým logem a v terénu je vidíš častěji s novým tiskacím. Jako sběratel mám ambice mít kousky s oběma verzemi loga. A protože je kniha určena mimo jiné sběratelům, líbila by se mi u modelů, kterých se to týká, kratičká poznámka "obě verze loga" nebo něco na ten způsob.

Viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78793-primky-které-v-katalogu-hodinky-prim-nenajdete/?p=1308060

No...tak si ji napiš do té druhé co máš k vpisování poznámek...ne?

Odesláno

Už to tam je. Já myslel, že vlákno má sloužit k prodiskutování návrhů pro případné druhé vydání. Něco nejvyšší autority smetou ze stolu, něco třeba ne.. :-)

Odesláno

Knihou zatím převážně listuji, takže předmluvu jsem nečetl.

Změna loga (stejné hodinky se dvěmi logy) by mohla být další proměnná, kterou by katalog mohl nějak reflektovat. (+ ev. i vysvětlit důvod změny a věci okolo).

V předmluvě katalogu uvádím, že typové číslo hodinek zůstává zachované bez ohledu na provedení nápisu Prim. To samozřejmě platí i pro zahraniční loga (Globus, Ancre, ...) a nápisy Incabloc.

Odesláno (upraveno)

Podobně je na tom tento model, taky poměrně často vídaný.  Hladký ciferník nemá ani jeden model v katalogu (ani v jiném pouzdru). Mám tři kusy:

pouzdro č. 1096676   strojek TYP 014

pouzdro č. 1964503   strojek TYP 0143

pouzdro č. 1965598   strojek TYP 55

post-967-0-28786700-1418759761_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Luk
Odesláno

Podobně je na tom tento model, taky poměrně často vídaný.  Hladký ciferník nemá ani jeden model v katalogu (ani v jiném pouzdru). Mám tři kusy:

attachicon.gif16.jpg

Ten se mi doma fláká taky.

Návštěvník eloga
Odesláno

cigi

to si to docela dobře narýsoval, bodíky a centíky, jen je potřeba vysečkat, až se uklidní ta celá mela všech překvapených a jinak postižených sběratelů, aby byl klid na práci...ok. :cheers:

**

Odesláno

A k tomu všemu se právě moc hodí ty 2 katalogy. Jeden je čistý a druhý pracovní už je plný poznámek o různých variantách co jsem podomu našel :)

Takže např. v katalogu u hladké 50-ky 50.043.1 mám napsáno

v1 hladký viz katalog

v2 šupinatý

A u šupinaté 55.065.1 se to stalo obráceně:

v1 šupinatý viz katalog

v2 hladký

Je zřejmé, že v primu při částečné změně číselníku neřešili katalogové číslo, takže následné varianty mají stejné označení:

logo bochánek/tiskací font

číselník hladký/šupinatý (někdy)

číselník vteřinovky zahloubený/hladký

číselník vteřinovky odlišně indexovaný

typy ruček

Naopak jiný typ pouzdra řešili vždy novým katalogovým číslem, stejně také odlišnou barvu indexů číselníku s příslušnými ručkami, tedy alespoň v prvopočátku. Pozdější barevné variace číselníků kal.50 už ale řešeny nejsou....

Takže to dopadlo jak mělo - výtečný katalog nám moc pomohl, ale stále je nad čím bádat a diskutovat :rolleyes:

Odesláno

Co tato poměrně často se vyskytující kombinace? Neumím ji v katalogu najít. Jen variantu s hladkým ciferníkem 50 043 1, ale u ní není poznámka o variantě s celoplošným rastrem.

attachicon.gifDSCN5118.JPG

Cha, tak to je dorá shoda náhod, je to můj dnešní úlovek z bazárku a teď je hledám marně v knize :D

Odesláno

A k tomu všemu se právě moc hodí ty 2 katalogy. Jeden je čistý a druhý pracovní už je plný poznámek o různých variantách co jsem podomu našel :)

Takže např. v katalogu u hladké 50-ky 50.043.1 mám napsáno

v1 hladký viz katalog

v2 šupinatý

A u šupinaté 55.065.1 se to stalo obráceně:

v1 šupinatý viz katalog

v2 hladký

Je zřejmé, že v primu při částečné změně číselníku neřešili katalogové číslo, takže následné varianty mají stejné označení:

logo bochánek/tiskací font

číselník hladký/šupinatý (někdy)

číselník vteřinovky zahloubený/hladký

číselník vteřinovky odlišně indexovaný

typy ruček

Naopak jiný typ pouzdra řešili vždy novým katalogovým číslem, stejně také odlišnou barvu indexů číselníku s příslušnými ručkami, tedy alespoň v prvopočátku. Pozdější barevné variace číselníků kal.50 už ale řešeny nejsou....

Takže to dopadlo jak mělo - výtečný katalog nám moc pomohl, ale stále je nad čím bádat a diskutovat :rolleyes:

Shrnul jsi to perfektně, lip bych to nenapsal (spíš hůř :-) ).... Ze vzorku poznámek, které jsi předvedl jako ochutnávku, mám pocit, že by stačilo před druhým vydáním půjčit accutronovi tu Tvou opoznámkovanou knihu :-D

Odesláno (upraveno)

attachicon.gif16.jpg

Prosím doplnit typové číslo těchto hodinek, aby to nebylo potřeba hledat v katalogu. Děkuji.

Tato prosba platí obecně pro všechny přispěvatele do tohoto vlákna.

Pokud máte nějakou variantu hodinek z katalogu, která se odlišuje od nafoceného exempláře, dávejte sem obrázek vč. typového čísla.

Upraveno uživatelem accutron

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...