Přejít na obsah

Preco si vlastne kupujeme hodinky?


ivan_989

Doporučené příspěvky

Premejslim, do ktery kategorie patri "doma mi to moc nefunguje, tak si aspon koupim novy hodinky"...... Asi pod petku.. Hobby, co nas drzi nad vodou... Z tohodle pohledu jsem vlastne rad, ze jsem se dostal z maximalnich sedmi kousku na momentalni dva :-) .. Ted si z toho delam legraci, ale kdyz se ohlednu zpatky, tak nektery neprijemny udalosti docela odpovidaji tomu vrcholu v poctu drzenych hodinek.... Ale vetsinou cloveka pohani nekolik duvodu dohromady, i vcetne te na prvni pohled zatracovane prislusnosti a pripodobnovani se nejake skupine.. Kdo by nechtel byt potapecem, vysadkarem, atd... :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě je to prostě zvyk (neplést s nostalgií), hodinky nosím od mala a jsem na ně zvyklej, na čas na hodinkách se dívám mimoděk klidně i padesátkrát za den. Na čas v mobilu jsem si nikdy nezvykl a to nosím mobil od dřevních dob Dancallů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1, 2 a asi i 5.

 

velmi dobrý postřeh

--------------------------------------------

u mně to byl jednoznačně bod 2 ....... ovšem když jsem zjistil, že technologicky nikam neporostu, páč ten růst stojí prostředky, tak sem začal kupovat hodinky z nudy a rozmaru ..... prostě takový ty různý krámy do sto tisíc, v duchu vyzkouším a uvidím 

 

s odstupem času vlastně žádnej zážitek .... všechno je to stejný, akorát v jiným obalu

 

Naštěstí jsem na začátku, takže mám co objevovat... :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A "Predlzuju ftaka" mas kde? Jak keby si nikdy nemal Seika..

neuvedomil som si, ze tuto kategoriu treba explicitne pomenovat, kulantne som ju zahrnul do c.1, 2. alebo 4, ale je pravda ze taketo zahrnutie moze byt neopodstatnene............

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mna je to ta zvyklost mat hodinky na ruke, a vseobecne chlap by mal mat hodinky, cize c.7. A k mechanikam som sa dostal cez kvalitny quartz, ked som si uz povedal ze uz som na to dost stary :)

A teda je to vacsia zabava sledovat mechaniky ako quartz, takze aj c.2. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Když jsem jako kluk dostal primky a digitálky (už si nepamatuju, co z toho dřív a co později), tak ani jeden z výše uvedených důvodů. Digitálky se po čase rozpadly, primky z nějakého důvodu přestaly jít, takže jsem to zabalil. (Hlavně jsem tehdy neměl prachy na to, abych je opravoval či si koupil nové.)

 

O pár let později jsem neodolal pokušení mít mobilní telefon (přestože jsem odolával poměrně dlouho) a koupil si Twist sadu se Sagemem a hodinkami od Swatch jako dárkem. Jenže ty hodinky byly taková plastová divočina, že jsem je snad měl na ruce jen pár minut doma.

 

O dalších pár (desítek?) let později jsem si uvědomil, že mi na ruce něco chybí. Nejprve jsem hledal nějaký šperk, náramek vykládaný šutry. Jenže nikde nesehnal ten pravý ořechový. A pak mě osvítilo: To, co mi chybí, jsou hodinky, které budou plnit funkci šperku! Vybíral jsem kurevsky dlouho, abych se nakonec zamiloval do hodinek Diesel, co mám v podpisu. (Jo, jasně, je to sračka; ale nějak jsem prostě začít musel.)

 

Pak se zase dva roky nic nedělo, ovšem v mezičase jsem začal navštěvovat diskusi o hodinkách v rámci jiného diskusního fóra. A tehdy jsem "objevil" Ameriku tím, že mimo quartzu jsou tu i mechanické hodinky. Rozhodl jsem se, že si nějaké pořídím a začal se vyptávat. A hlavně se furt setkával s odkazy na jakýsi tajemný a záhadný Chronomag. Nakonec mi to nedalo a zaregistroval jsem se. No, a dál už to nejspíš všichni znáte...

 

Takže za mě jednoznačně bod 1, později pak také 2 a 7. Jestli se z toho stane i 5, toť otázkou.

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Sperk / okrasa
Hodinky nosim cely zivot, vzdy to boli Casio, potreba zacat skusat nieco ine, lepsie, ma doviedla na toto forum. Skoda, ze tesne predtym som si kupil Jacques Lemans, to by som uz teraz nespravil, ale vlastne to nemusim lutovat, lebo vtedy som z nich mal radost a ked som ich predaval, vela som neprerobil.

Hodinky su pre svojim sposobom sperk.

2. Technologicky obdiv

Preto som si zacal kupovat automaty :) Milujem ten zvuk a plynuly pohyb rucicky.

3. Potreba priradenia sa k skupine

vid. bod 1

4. Demonstracia spolocenskeho statusu

V ziadnom pripade, aspon v mojej pozicii mi to pride smiesne. Hodinky mam rad, pod stromcekom ma cakaju svajciarske automaty, ale nemal som problem si medzitym objednat z Cistopolu Amphibie za 55 dolarov :clap:  tie uz su na ceste. Ide o radost z hodiniek. Momentalne su moje dreamwatch celkom obycajne Hydroconquesty, ale chcem sa k nim dopracovat postupne. Ked ich budem mat, zacnem sa urcite obzerat "vyssie".

5. Konicek / hobby

Mam rad hodinky a uz som oficialne chronomagor :)


6. Kseft

To ma nikdy nenapadlo

7. Konzervativnost

Ciastocne suhlasim, vid. bod 1.

Upraveno uživatelem tr0t3l
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...