Přejít na obsah

iPhone manie


  

177 hlasů

  1. 1. Tesite se na iPhone?

    • Ne, iPhone mne ubec nezajima.
      124
    • Zajimave zarizeni, pockam si na poradne recenze.
      37
    • Bezim si iPhone koupit hned jak bude u nas k dostani.
      14
    • Jsem tak nadrzeny, ze si ho koupim uz ted na ebay a klidne pockam, az ho hackeri unlocknou.
      2

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mam Apple rad. Pro jeho design, zpracovani, stylovost, vychytavky a castecne i pro tu drzost s jakou jim projdou nektere veci (priserne iTunes jako podminka pro pouziti Ipod atd.). Pouzivam iPod jako mp3 prehravac, mam k nemu od Applu i dokovaci stanici s bednama. Libi se mi i Macbooky, vypadaji bajecne, ALE - proste je pohodlnejsi mit Dell (skvely servis) s WIN OS, ktery tady pouziva vetsina populace a usetrit si tak problemy s kompatibilitou SW atd. Co se tyce mobilu, divam se na to podobne jako u notebooku - mobil je pro me pracovni nastroj, ne stylovka na predvadeni - tedy jasnou volbou (alespon pro me) je Nokia. Iphohe se mi libi, ale povazuji ho spise za stylovou hracku nez za pracovni telefon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iPhone je jen navoněná bída ... B) Nic od Apple mi nesmí domů ... Na trhu jsou rozhodně lepší alternativy, iPhone ještě neni vymakanej, stačí si přečíst pár objektivních recenzí ...

Drive nez jsem si poridil prvy iPod, mluvil jsem stejne jako ty - jasnou volbou v MP3 pro me byli iAudio, iRiver a mozna jeste Creative. Pak jsem dostal do ruky iPod - a mnohe jsem musel prehodnotit. Vzdycky najdes v NECEM vykonejsi, v necem o neco vice stylovejsi, vymakanejsi atd. pristroj nez je vyrobek od Apple (dobry priklad je treba mnou zminovany iPod) - problem je v tom, ze proste zatim u nikoho nenajdes vyrobek jez by byl tak v rovnovaze design, vykon, uzivatelska pristupnost, atd.

PS. kde se vzalo tve radikalni zavrzeni vyrobku Apple

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS. kde se vzalo tve radikalni zavrzeni vyrobku Apple
Pár věcí, který to způsobily, už jsi napsal sám předtim, přečetl si pár objektivních recenzí, porovnal s dalšíma kompetitivníma výrobkama na trhu a moje přesvědčení bylo na světě ... Nikomu ale neubíram, že když si například koupí od Apple notebook, že se bude odlišovat, což třeba může bejt jeden z hlavních důvodů koupě ... Parametrama a vlastnostma dostane nižší třídu Aceru v ceně našláplýho Lenova ... B) Je pravda, že ten iPod asi bude nejpovedenější jablkovej výrobek, ale to na tom nic nemění ...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rordo, krome recenzi, mas vlatni zkusenost ? ja treba uz jsem vyrostl z toho, abych veci hodnotil podle subjektivnich recenzi jinych. Nejsem Apple fanatikem (mam takoveho kamarada, ktery se me snazil presvedcit, ze iPod shuffle je bajecna vec - mel jsem motnost vyzkouset a podle me je to pitomost nejvetsi) ale na druhou stranu uplne odmitnuti by se alespon podle me melo zakladat spise na osobni zkusenosti (nejlepe s nekolika produkty) nez jen na cetbe recenzi. nepresvedcuju Te, jen se snazim rict, ze to neni cernobile :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastní zkušenost nemam, protože ji ani nechci mít ... ;)

Třeba mě ale někdo dokáže přesvědčit, že notebook od Apple za padesát tisíc je opravdu lepší než Acer za třicet se stejnejma parametrama ... B)

To už jsem ale odbočil od iPhone mánie, která je podle mýho chytře vyvolaná jabkařema ... No nic, nechci tady vyvolávat nějakou zbytečnou diskuzi, která by se zvrhla v něco o ničem ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastní zkušenost nemam, protože ji ani nechci mít ... ;)

Třeba mě ale někdo dokáže přesvědčit, že notebook od Apple za padesát tisíc je opravdu lepší než Acer za třicet se stejnejma parametrama ... B)

To už jsem ale odbočil od iPhone mánie, která je podle mýho chytře vyvolaná jabkařema ... No nic, nechci tady vyvolávat nějakou zbytečnou diskuzi, která by se zvrhla v něco o ničem ...

Delam v IT a trochu se v tom vyznam (tedy asi trochu vice) a tohle neni otazka - tohle je konstatovani "Apple za padesát tisíc je opravdu lepší než Acer za třicet se stejnejma parametrama". Ostatne s notebooky Acer bych nic neporovnaval, pomineme-li UMAX a podobne uplne shity, je to to opravdu uplne absolutni low end s desnymi sasi, mizernym servisem atd....Anyway myslim ze Te nikdo presvedcovat nebude, ale vzdycky se podivuji nad tim, kdyz si nekdo neco precte, nebo neco slysi, zkusenost s tim zadna a uz je to pro nej automaticky "pitomost, mrtvola, nesmysl, hloupost, zbytecne drahe atd."....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě toho že se mi APPLE libi vzhledově a filozoficky, taksemsi dal tu praci a nechal si ho předvést. MACBOOK PRO

Jejich krása je v malých hovadinách : adapter je magneticky, takze kdyz ho vykopnes nebo neco tak tak se neposkodi jen proste vypadne, pracicky co drzi obrazovku zavrenou a co se tak kurva casto lamou jsou taky magneticke a schovane (minimalni pravdepodobnost to zlomit) nabihani asi o 90 % rychlejsi nez WINDOWS a mel jsem strach z kompatibility souboru. CHA CHA ten chlap se mi vysmal, u volne siritelneho softweru na MAC muzes ukladat do formatu ktere pozival Office 95, 200 2007 a ty Vistove, nemas nejmensi problem.

Hnedle jak budou love bezim si ho koupit, chci patrit do jejich rodiny, chci chodit s hlavou vztycenou a nemuset se stydet za muj popraskay plastovyy laptop za 60 tacu ktery vrci a chrchla jak kdyby mel bouchnout

Nikomu nenutim, ja jsem rozhodnut

Upraveno uživatelem Valachus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná už tady podobný argument padl, ale nejlépe je koupit to co se ti líbí, protože za týden už je z jakéhokoli počítače stejně archeologická vykopávka, parametry jsou asi tak to poslední, u applu je akorát servis nakokos (a lokalizace je naprosto nepoužitelná), mám teď dell ale příští notebook bude macbook ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz niekolko rokov pouzivam notebooky a pda od HP a som spokojny. Ale pred casom som mal moznost vyskusat MacBook pro a tak ako Kubson som rozhodnuty, ze novy laptop bude od Apple. Ono to nie je len dizajnom, ale ide o celkove zladenie HW a OS, cim predbieha aj "nadupane" stroje s Microsoftom (vistu som mal az tyzden), ci Linuxom.

Co sa tyka iPhone - uvazujem o nom, a ked bude oficialne v distribucii u nas, tak si ho kupim. Ked som ho poronal s LG Prada, ci Samsung Armani, tak jednoznacne vedie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ten Acer jsem dal do srovnání s tim Apple notebookem záměrně, protože vim, že to neni zrovna žádný terno ... ;)

 

 

Co to tu prosim tě plácáš! Co chceš srovnávat? Jaký parametry? Má ten tvůj Acer výšku 2,5 cm, podsvícenou klávesnici, LED display, dálkový ovládání... a hlávně má Mac OS?

 

Apple není výrobcem/prodejcem hardware - nekoupíš si samotný stroj - Apple prodává kompletní řešení. Stroj + operační systém nadupaný aplikacema (iLife) a celé dohromady to funguje!!! ... a ještě hezky vypadá.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od apple je super X OS s parallers. Kdyz se postesti, da se to nainstalovat i na jine notase, aby se clovek vyhnul tomu jejich ohavneho designu (s prominutim:). Iphone zaujme leda tim, jak je in, a ipod nepotrebuji, vsude jezdim autem. Akorat nechapu, jak se nekdo muze smirit s Itunes, zrejme jde ale jen o silu zvyku ... pacz se mi, co se ovladani takovychto prehravacu tyce, zda nejjednodusi to tam zkopnout pres mass storage ...

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že se vám do toho pletu, ale mám iPhone a mám už šestý notebook od Applu, takže o tom něco vím. O sladění HW a SW tady už psal někdo přede mnou, je to jednoznačně tak, jak uvedl. Nepadá to. Design pomíjím, to je věc osobního vkusu, objektivně neposouditelná. Cena je částečně ovlivněna debilní finanční politikou Applu $ 1= EUR 1, je třeba si ale uvědomit, že člověk dostane stroj a k němu systém + kompletní software v podstatě na všechno pro běžného uživatele. Ano, na PC se dá sehnat milion různých pajclých programů, já je v podstatě nepotřebuji, na internet, mail, fotky, video, muziku včetně možnosti nahrávání vlastní, DVD atd. A vše bez problému funguje. Co se týká profesionální práce, dělám na obou platformách, tam je to v podstatě jedno co běží na pozadí, macy nepadají :thumbsup_anim: . Ale pro běžné používání, včetně "kancelářské" práce hlavně díky systému jednoznačně přívětivější a spolehlivější. Další věc je výdrž. Momentálně máme doma 4 ntb a i ten služebně nejstarší ibook, taková ta průhledná hajzldeska, krásně slouží ( a na nic se mně neptají ;-))). Ukažte mi PC notebook z roku 99, který funguje bez problémů a jediným zásahem byla koupě nové baterie po pěti letech. Cena se poté jeví příznivěji. To, že jsem právě od roku vpodstatě nonstop online a neměl jsem nikdy žádný problém s viry je další plus. Nekompatibilita je dávno historie, občas se musí přehodit font. Na hry mám konzoli ( Wii) a teď mám něco na Windows, protože mám na MacBookPro i Windows. Letecký simulátor a Test Drive Unlimited, toť vše. Apple bez problému doporučím nejlepšímu kamarádovi, není mnoho takových produktů na trhu.

iPhone mám, protože jsem ho chtěl vyzkoušet. Mám ho cca měsíc. Lákadlem pro mně byla synchronizace s velkým strojem, což funguje dokonale včetně bookmarků v browseru, adresáře, diáře atd. Takže teď tam mám všechny fotky, muziku a dva filmy a ještě 4 giga místa. To není špatné. Internet jede bez problémů jak na Wi-Fi tak edge. To se týká i mailu. Telefon telefonuje, SMS chodí, přímý přístup na You Tube je super. Displej je skvělý, systém a ovládání taky. Má samozřejmě své vady ale o těch jsem věděl, když jsem ho kupoval. Neumí třeba přijímat ani odesílat vizitky. Neumí přeposlat SMS. Debilní. Zjistil jsem, že to moc nepotřebuju. Občas, třeba jednou za pět dní vytuhne. Restart. Fotí v podstatě na hovno. Ale na focení je foťák. Klady pro mně převažují nad zápory, jsem však dalek tvrzení, že je dokonalý. Ale těším se na další generace, protože tohle je pro mně ideální cesta.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já si taky přisadím ;-)

 

Apple laptopy jsou hardwarově špička, se dvěma výjimkami - LCD mají pořád menší rozlišení, než jaké se vidí u některých PC laptopů. A někteří PC výrobci, zejména Dell, mají výrazně lepší support. S těmi displayi by se to mohlo změnit teď, co je venku OS X 10.5 s resolution independent GUI. S podporou se to lepší pomalu a dosažení kvality Dellu bude asi chvíli trvat. Jinak je Apple minimálně stejně kvalitní, spíš kvalitnější než Dell, HP, Lenovo atd. (o srágorách typu Asus se snad nebudeme bavit). Ať už jde o hmotnost, velikost, kvalitu provedení (například chybí miliony větracích děr na všech stranách, klávesnice se na rozdíl od Dellu při psaní neprohýbá, magnetický napájecí konektor a packy na držení displaye tu už někdo zmiňoval atd.) nebo takové blbosti jako že síťový adaptér má proti Dellu poloviční hmotnost a velikost.

 

OS X je velmi dobrý OS, navzdory tomu, co píšou někteří, kteří o něm mnoho nevědí. Třeba řešení přechodu na 64bitovou architekturu je podstatně elegantnější a méně problémové, než to, co udělal Microsoft s Windows - a to jak z pohledu systému, tak z pohledu aplikací. Systémové služby jako třeba důsledná podpora Drag & Drop, Services, Spotlight, QuickLook také nemají na Windows obdoby.

 

Co se týče vývoje aplikací, tak nový .NET framework a C# ve Windows jsou krokem správným směrem, nicméně bude chvíli trvat, než budou srovnatelné s Cocoa/Objective C. Psát na Macovi *dobré* aplikace je naprosto triviální, práci dá spíš něco vymršit. Například teď tu mám aplikaci na odchytávání videa, napsanou pouze s použitím systémových frameworků. Mého kódu je tam asi 40 řádků, z toho polovina je obsluha poměrně specifického GUI.

 

Pro OS X sice neexistují statisíce programů, jenže přiznejme si zcela otevřeně, že u Windows tvoří asi tak 99% dostupných aplikací nepoužitelné amatérské vybastleniny. Takže počet použitelných aplikací je plus minus stejný. A některé naprosto geniální aplikace, jako třeba OmniGraffle či OmniOutliner prostě pro Windows neexistují vůbec. Určitě budou existovat aplikace, u kterých je to mu naopak, jenže já si na Macu mohu spustit Win aplikaci, budu-li to potřebovat - dokonce aniž bych musel opustit OS X.

 

I OS X má samozřejmě své mouchy, jenže v porovnání s ostatními systémy většina z těchto much spadá do kategorie "ptákoviny" - třeba přetrvávající částečná nejednotnost vzhledu GUI (i když to se v 10.5 výrazně zlepšilo), problematičnost koncepce jednoho jediného menu při práci s více monitory (základ koncepce je OK, ale velmi chybí tear-off menus z NeXT Stepu), RemoteDesktop je na pomalejších linkách o dost horší než u Windows RDP.

 

Ad nadávání na iTunes. Má-li někdo ve sbírce fajlů bordel, je líný používat metadata a vrcholem organisovanosti je pojmenování souborů a složek, iTunes opravdu není nic pro něj. Pokud má ovšem člověk v souborech alespoň trochu pořádek, je hierarchický přístup ke knihovně na základě metadat výrazně rychlejší a pohodlnější. To samé ostatně platí o katalozích fotografií a jiných dat - pročpak asi profesionální aplikace (Aperture, Lightroom, iView Media...) pracují primárně s organisací podle metadat, zatímco pro amatérské bastly je alfou a omegou zobrazení adresářové struktury ve které jsou fotky uloženy?

 

iPhone mám. Pořád mu chybí některé funkce k tomu, abych zahodil E61i a udělal z něj primární telefon. Nicméně na sledování filmů v letadle nebo čtení mailů a eBooků to není špatné a hlavně *je to první mobil, na kterém zvládnou e-mail či web běžně používat i moji rodiče*. Netuším moc proč, podle mne to není nijak těžké ani na těch Nokiích nebo SE Px apod. ale je to prostě tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jabkarum se zas neco povedlo. Uz sem stacil vystridat nekolik generaci iPod a nikdy sem nemel zadnej problem. iPhone se mi libi, ale urcite si ho nekoupim, jelikoz sem si uz udelal radost minulej rok:D SE P990i

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...