Přejít na obsah

Tanovo toulani


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Diky, kousek je prehrada.:rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Géčka u Hladové zdi.

20200617_184751.jpg

20200616_205902.jpg

20200616_205503_copy_2038x2456.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby tomu tak bylo, já tam byl pracovně, se nervovat.:D

Díky kámo.:notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl včera něco vyzkoušet.

20200626_191529.jpg

20200626_191658.jpg

20200626_191828.jpg

20200626_191748.jpg

20200627_000900.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Citizeny mi přijdou už docela nepřehledný. Vem ty poslední Géčka. Já si někdy na podzim koupím tytéž v maskáčovém provedení. Měl jsem je před pár týdny na ruce, když jsem si byl pro nové Orienty a málem jsem s nima odešel :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkouším, hledám a snažím si udělat názor. Prátele, berte tyhle názory s rezervou. :D

 

Tak ja to vemu od největšího zklamání. 
A tím jsou, Casio G-Shock Gravitymaster GWR-B1000-1A1ER (číslo fotografie 4).
Zklamala mě recenzemi všude oslavovaná čitelnost. Nevím, jestli to je tím lehce klenutým safírem, ale žádná hitparáda to není. Každopádně ukazatel rezervy nabití je titěrný a působí utopeným dojmem. Datumovka je menší, také hluboko usazená. K tomu se přidavají nepříjemné odlesky safíru. Další věc je pásek, je tuhý a nepřesvědčil mě, že zrovna tyhle hodinky bych chtěl mít na ruce x hodin. Proporce velikosti ciferníku k délce nožek a výšce, to je další mínus. (za každou cenu udělat co nejmenší Gravitymaster, ale nemyslet na poměr velikost pouzdra vs výška a délka nožek).
Tak tímto jsem velkého favorita poslal k ledu. Škoda, určitě po technické stránce se jedná o zajímavý kousek. Ale jak mi to nesedí, nedá se svítit. Musím se přiznat, hodně jsem o tomto modelu uvažoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako druhé bych rád popsal tento kousek. Casio G-Shock Carbon Core Guard GA-2100-1AER. (číslo fotografie 5).
Tyto géčka si včera zakoupil kolega z roboty. Byl jsem moc rád, že jsem měl možnost si je vyzkoušet a ošahat. Mají řadu výhod a nevýhod. Můj názor je, že vzhledem k poměru cena x výkon osloví určitě velké množství lidí. Zkusím je popsat trochu jiným způsobem, než první, výše uvedený model. Důvod je zcela prostý, asi bych si je koupil i přes nedostatky, které je trápí. (můj subjektivní pocit).
Výhody:
- pěkný a velice pohodlný tvar pouzdra.
- i přes úplně základní tvar dýnka, dobře sedí na ruce.
- ručky mají výbornou čitelnost
- wr 200 a příznivá cena.
Nevýhody:
- pouze bateriový pohon, absence soláru a rc.
- nedostatečná délka řemínku, na mé ruce 18,5 cm-uchyceno na předposlední dirku, hrůza.
- první třetina pásku-od pouzdra, je hrozně neohebná, působí hodně nekomfortně.
- displej v dolní části ciferníku je k smíchu, nebo k pláči? Zrak mám ještě dobrý, ale odečet hodnot z tohoto displeje je možný pouze za slušného světla v kombinaci s kolmým natočením hodinek.
- málo funkcí (což ale chápu, jedná se o základní model).
Takže, jak by se to dalo vyřešit, kdybych je opravdu chtěl?
- prvně bych vyhodil ten páseček do popelnice a přikoupil plastový tah.
To bych dal, investice +2.500 Kč. Získal bych komfort za 2,5, to beru.
Jak ale odstranit zbytek mínusů? To už bohužel nelze. V současné době je moje priorita solar/min. rc.
O tom displeji už raději písat nebudu. Komu mnou výše uvedené mínusy nevadí, veřím že to bude hodně lidí, tak získá určitě dobré hodinky.
Pokud budou s pozitivním displejem, solar a rc, tak si klidně stoupnu do fronty a rád za ně zaplatím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od Citizenu jsem včera vyzkoušel tři modely. Cenově jsme výš, takže bych měl být i kritičtější. Ještě předtím, než se koukneme na jednotlivé modely, tak nahodím pár řádků.
Do dnešních dní jsem moc kousků od Citizen na ruce něměl, nějak mě tato firma míjela. Jeden z důvodu byla tzv. přeplácanost ciferníků, kterou je tato firma proslulá a tím pádem asi horší čitelnost. (do včerejška jsem byl o tom přesvědčen, chyba to byla).
Zase na rovinu, že by tom byl etalon čitelnosti, to zase ne. Ale vše je i přes prvotní dojem chaosu a přeplácanosti čitelné a opravdu dobře uspořádáné. Všechny tři modely byly dobře zpracované, žádné křivé indexy, vteřinová ručička licuje a materiál supertitania je přijemný, působí hodnotným dojmem.

Citizen Promaster Sky JY8100-80L.
(číslo fotografie 1).
Po tomto kousku jsem koukal už dlouho. Byl jsem moc zvědavý, jak mi bude sedět na ruce. Modrá na ciferníků je veselá a věřím, že dokáže majiteli hodinek vykouzlit usměv. Z druhé strany to není žádný cirkusový odstín. Luneta je kovová, to beru jako výhodu. (nedojde k poškození vložky lunety).
Vlastně tyto hodinky jsou skoro ideální, až na..
- s čím bych se musel popasovat, je tvar pouzdra. Nikdy jsem nebyl zastáncem dlouhých nožek, na které je tzv. nasazené pouzdro. Třeba je to mylný úsudek a byl bych spokojený. Každopádně hodinky působí vyšším dojmem.
- a poslední muška na kráse jsou indexy na 6, ty nejsou až tak tolik čitelné.
Pokud bych se smířil s tvarem pouzdra, jeho subjektivní výškou a pouze rc, tak ideál.

Citizen Promaster Satellite Wave CC9008-84E
(číslo fotografie 2).
Tak tady se konalo veliké překvapení. Parádně sedí na ruce, výška pouzdra je úměrná velikosti pouzdra. Skosené hrany od pouzdra jsou lahodící oku a působí okázale. Čitelnost je slušná, bez výkyvů a to po celé ploše ciferníku. Tvar tlačítek, který je dosti neobvyklý, neruší-nevadí. To samé se dá říct o korunce. Luminiscence bude slabší, to je jasné. Skeletonové ručky, které až tak nemusím, zde kupodivu nevadí. Tento kousek se mi hodně libil. Jediná vada na kráse tohoto modelu je, že si ho nedovedu představit, až na něm přibudou šrámy a záseky.

A poslední kousek.😃
Tento model se mi líbil jak na fotkách, tak parametrama. Ale ty rozměry, ty mě děsily.
Skutečnost je taková, že 47 mm v reálu působí, jak 44-45 mm. Výhodou u tohodle kousku je, přehlednost, vyšší wr a pohodlnost. Spona i přes materiál supertitánia je na úrovni Seiko Sumo, neurazí-nepotěší.
Ale najít koule a koupit hodinky 47 mm, nevím.
Ještě je dost hodinek, co musím vidět v reálu, takže uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám panáček řádil. A Frogmany jsi už na ruce měl? :) to jen takové pošťouchnutí, ale real ukáže víc než teorie. Plusy a mínusy budou mít všechny hodinky. A je to ještě horší díky funkcím a velmi omezené nabídce. To vybrat si v mechanice to je sranda. Alespoň pro nás. Takže nezůstává nic jiného, než nějaké chyby akceptovat. Určitě jdeš správným směrem...čitelnost, pohodlnost a alespoň pár funkcí a konstrukčních prvků, které využiješ.

Citizeny zase potvrdily, že jsou to nesmyslně přeplácaný hodinky. Přitom jsou kvalitní a vteřinka jim dokáže hopsat hezky po indexech.  Škoda.

Kdybys neměl na ruce nic jinýho než mechaniku, vybíralo by se Ti líp než teď. Nedávno sis koupil hranatý Géčka a jsi s nima  spokojenej. K tomu máš ty toulavky a dokonce s rádiem, což se dnes už často nevidí. A oboje jsou jako udělaný do tvoji roboty i soukromé aktivity.

Já taky čekám a bude to sakra dlouhé čekání. Cekám na to, až někdo a je mi jedno kdo, udělá něco jako Garmin Tactix včetně navi, ponorů, seskoků a všech možnejch ostatních funkcí, které už v životě nevyužiju, ale mít je je pro nás hodinkomaniaky prostě dobrej pocit. Ale to všechno musí bejt z těch nej materiálů a full solárka, žádný gorily ani dokrmování. Takže Casio makej, jsi mi daleko sympatičtější než nějakej Garmin a tím co mám na ruce jsi tomu daleko blíž. Ještě stále totiž děláš hodinky, hodinky do pohody i nepohody a KURVA nepohody. Hodinky který se umí líbit na první pohled. A ne jen hroudu elektroniky nacpanou do sterilní placky, kterou si pridelam na ruku. Ale jestli to budou právě tyhle placky, jdu do nich. A to ještě, že máme Tano alespoň trochu pazouru. Velikostně jsou to všechno chlapácký hodinky.

Teď mi zas v těch vedrech začly blbnout velikosti obvodu zápěstí. Rozdíl 3cm je fakt masakr a nic jiného než řemen a nebo posuvná spona to neustojí. A to musím mít v jejím případě hodinky v klidovém stavu hodně na volno. S řemenem pohoda. Tímto zdravím všechny OWG borce ;) je to super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak k Frogman. Bohužel je neměli skladem. Mladý pan prodavač říkal, že už se nebudou vyrábět. Jestli je to pravda nevím, každopadně mě to rozladilo.
K mechanickým hodinkám. Už mě to pustilo, další nechci, naopak budu po létě postupně prodávat.
K Citizen. Ta přeplácanost mi nevadí, dokažu se v tom velice rychle orientovat. Otázka je, jestli by mi to po čase nevadilo? Přece jenom jsem byl doposud fanda: čitelnosti, odolnosti, střídmosti. Teď čistě hypoteticky: ta tzv. přeplácanost mi nebude v budoucnu vadit, nějak se s tím vyrovnám. Ale, bude mi 45, zatím žádné brýle nenosím, nepotřebuji je (dle očního lékaře, ale v horizontu cca 2 let, budu muset mít slabé brýle na čtení). Tak, co teď? Uvidím na ty subciferníky a všemožné přeplácané vymoženosti? Jasně, že na tohle je jednoduchá odpoveď ve stylu - stejně je do té doby prodáš, atd. Proč by mi ten Citizen vyhovoval? Ne jenom proto, že je to totalní bezúdržbovka, ale že se to neprodá za slušné peníze a padá to rychle na ceně. Prostě po x letech životnosti je hodíš do popelnice a koupíš jiné. Ale situace, že si musím nasadit brýle, abych viděl na jednotlivé fičury-subciferníky, se mi nezamlouvá..
Samozřejmě, že by to šlo vyřešit tříručkovou variantou Citizen Satellite. Bohužel, ale u této varianty mi ciferník přijde trochu prázdný a je více vidět nedostatečná délka hodinové ručky.
Ten zrakový deficit v budoucnu by se dal vyřešit nákupem tzv. chytrých hodinek. U těch se dají nastavit velké číslice v digitálním formátu, jejíž čitelnost je podpořena nasvěcováním displeje. Po dlouhosáhlém studování jednotlivých modelů a značek jsem došel k závěru, že pokud se rozhodnu pro tento typ hodinek, tak to budou Garmin Tactix Delta PRO Sapphire.
U tzv. chytrých hodinek mám ale jiný problém. A tím je délka záruky a jejich životnost. Počítám, že životnost bude 2-3 roky a to není moc. Pokud tu životnost a délkou záruky porovnám s Citizen, je to bída.
Kazdopádně mám v záloze ještě nějaké varianty, tak budu zkoušet.
Zatím je to souboj Garmin vs Citizen.
Ale jsem i nakloněný variantě nějakých top digitálek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toť otázka. Jak moc jsou chytré hodinky závislé na aktualizacích a jak rychle se s nima přeplácají. Ten efekt vidíme na mobilech s menší pamětí. A bude hardware schopen stíhat stále náročnější vlastnosti aplikací? Stačí u chytrých hodinek prostě neaktualizovat? Určitě ne, třeba v apce Pay si bez nich ani neškrtnou. Z Citizenů, když nepočítám mechaniky, jsem měl Skyhawky. Takže to co máš na první fotce. Jen místo kovové lunety byla plastová. A bez aretace. Nesmysl. Jinak absolutní spokojenost a kdyby nebyly miliony hodinek, klidně bych je bral znovu. V jejich top verzi, titan a safír. Citizen u nich titan fakt umí a to ho pro něj včetně náramku vyrábí Čína. Žádnej problém, když si umí objednat tu správnou kvalitu a to umí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taková aktualizace dokáže potrápit, to jasné.:D Zase z druhé strany, té paměti bych se nebál. Tohle je už hodně slušný kousek, žádný basic. Já už hodně dlouho kupuji jen vlajkové lodě v mobilech a nikdy žádný problém. 

Ty Citizen s tou kovovou lunetou jsou v pohodě, nebýt toho nohatého pouzdra.:bangin:

Uvidíme, ještě musím vyzkoušet pár kousků a na podzim se rozhodnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvědav co koupíš. Já jsem si s těma svejma i přes jejich nedostatky sed na první pohled a když jsem je dal na ruku byl jsem z nich vykulenej, jak už z mechanik dlouho ne. Pohled na ně mě stále baví, stejně tak jako mít je na ruce. Takže neřeším vůbec nic a je to pohoda. Ale ony choutky přijdou, na světě jsme jen jednou a když to jde, proč si ho nezpříjemnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pozor, ty tvoje jsem ještě nezkoušel.:rolleyes:

A kam tve choutky smeruji?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím žádné nejsou. Vlastně jedny přetrvávají už nějakou dobu. Nostalgická vintage vlna, taková ta doba Prim Sportů, Orlíků a td. V tom se ale vůbec nevyznám, je to všechno více či méně udržovanej šrot a nebo je to zas za nesmyslnou cenu. Takže z toho stejně nic nebude. Jinej zájem mimo toho a těch co mám na ruce aktuálně nemám. A asi jen tak nebude. Mne fakt kurva bavěj :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

20200703_140539.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...