Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...


Doporučené příspěvky

Minulý rok na podzim jsem si pořídil tyto quatzky od Citizenu. Osobně si myslím, že Citizen je asi nejdále (možná se Seikem). Odolnost, EcoDrive v titanu, RC - ty mám také, ale chtěl jsem něco ne zcela obvyklého k obleku (nejen). Padly mi do oka Citizeny s kalibrem 6750, řada Intellectus et fortitudo. Mají 2 countdown (timer), jeden po ukončení startuje stopky a stopky s přesností desetiny sec, max doba 4 h.
Velmi se mi libí den v měsíci, je to velmi názorné -  2h 5., 4h 10.,atd. Názorně vidím, kolik z měsíce uplynulo (dobré na hlídání termínů). Podobně měsíce v roce a i hodiny ve dni.

 

post-22139-0-36763400-1429618099_thumb.jpg

post-22139-0-45164200-1429618110_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje první pořádné quartzky. V okruhu lidí co znám na fóru jsem nenašel pochopení (všichni ortodoxní tikalové), tak snad tady :-)

Vzhledem k tomu, ze mam k tikajicim strojum averzi a zatim jsem k nim nedospel, tak ti je muzu jen pochvalit. Nadherne ana-digi!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Moje první pořádné quartzky. V okruhu lidí co znám na fóru jsem nenašel pochopení (všichni ortodoxní tikalové), tak snad tady :-)

 

Ma je jack gyllenhaal  v filmu zdrojový kod. Pořád s nima stopuje :-) to jsou parádní vojenské hodinky viktorinox. Jeden čas jsem je moc chtěl.

Upraveno uživatelem Napoleon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Seiko SGG715P1, zatím jen vybaleno + zkrácen tah, ocelové pouzdro a tah, safírové sklo

Hezký, střízlivý a myslím, že i do budoucna spolehlivý kousek. Tak ať ti dobře slouží!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak tohle jsou nádhery! Kdyby Tě omrzely... :-D

 

Zdárek všem,

 

dovolím si sem taky přidat můj přírůstek, pro většinu tady asi spotřebka/low-end, ale pro mě akorát. Chtěl jsem hodinky v první řadě praktický, spolehlivý, na každodenní nošení a aby se mi líbily. Jsou to moje první "drahý" hodinky a volba padla na Seiko SNDD95P2.

 

Co rozhodlo:

- rozhodně Quartz, nejsem nadšenec, nýbrž praktik, co se nechce starat o seřizování a přesto mít pořád relativně přesnej čas

 

- podobná barevná kombinace s mýma předchozíma hodinkama

 

- syntetickej řemínek (měl jsem jednou hodinky s kovovým tahem, ale prostě ten pocit, že se mi pořád hýbou na zápěstí nebyl můj šálek kávy, potřebuju mít pevně na ruce a kůži nechci)

 

- 12h chronograf (kalibr 7T92 - konečně nemusím lovit pořád mobil z kapsy nebo skříně v práci)

 

- otočná luneta (osobně by se mi víc hodila "odpočítavací", myšleno indexy v obráceném směru, ale to je detail, účel plní stejnej. Na počítání piv jsem ji zatím netestoval :) )

 

- dle popisů různě na netu dobrá lumi (moje první "svítivky") a teď už i podle vlastní zkušenosti fakt super

 

- ve značkách se vyznám asi jako běžnej člověk nepoznamenanej tímhle fórem, takže výběr byl spíš i ze sympatie k Japonským technologiím a navíc Seiko se mi zdá i v nížších třídách/spotřebkách jako dobrá volba, ikdyž by mi nejspíš stačili i nějaký lepší Casio

 

Co bych chtěl:

- perpetual calendar, ovšem v mojí cenový hranici nesmysl :)

- jak už jsem psal výše, odpočítávací lunetu, ale to je spíš jen o pohodlnosti, takhle při nastavování alespoň na něco zapojím na chvíli mozek :)

 

Zatím naprostá spokojenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...