Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...


Doporučené příspěvky

Díky. Takže je to u tohoto strojku normální jev a nemá cenu trvat na dalším řešení? To jsem celkem zklamán. Hodinky se mi jinak líbí.

zcela standardní jev u Rondy, i u vyšších řad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. No nepotěšilo mě to. Alespoň to tedy není chyba jen mého kusu.

Není, je to chyba všech značek, které instalují Rondu. Bohužel, je jich celkem hodně a není to první případ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás,

nechci zakládat nové téma, tak se zkusím zeptat na radu zde.

Dostal jsem k narozeninám hodinky Swiss Military Hanowa 5161.7.13.007 (Flagship) a hned druhý den jsem si všiml, že minutová ručka má jistou vůli - např. při naklopení hodinek. Ta vůle, kdy se ručka pohybuje zcela volně, je cca v rozsahu čtvrt minuty. Nejprve jsem vznesl dotaz na prodejce (Helveti), kde mi bylo sděleno, že v hodinkách je strojek Ronda 505, který údajně pro svou zvýšenou otřesuvzdornost má skutečně jistou větší vůli v soukolí. No nevydržel jsem to a dal hodinky k reklamaci a když jsem si je dnes vyzvedl, tak přestože byly rozebrány, seřízeny atd., tak vůle minutovky je naprosto stejná. Opravdu je tato vůle u tohoto strojku běžná ? Nějak se s tím nechci smířit.

Děkuji

Houby otřesuvzdornost, to jsou kecy. Měl jsem je taky a šly do háje, protože se na to nedalo koukat. Pak jsem měl trasery a to samý. Vteřinovka nelícuje, vůle v ručičkách. Hnus, nemohl jsem to zkousnout. Už nechci nic s rondou, isou a podobným šmejdem. I ty nejlevnější Casia, 10 let starý, který jsem před týdnem vyhrabal z šuplíku a z nostalgie oživil, tímhle netrpí. Tuhle jsem se šel podívat na Wenger Sea Force a co myslíš. Vteřinovka úplně mimo...

 

Podívej se na ručičkový géčka - tam je otřesuvzdornost v popisu práce a nemusí kvůli tomu lítat rafiky sem a tam. Vzal jsem si z toho ponaučení - když quartz, tak od Japonců. A přitom je to škoda, ty flagshipy jsou fakt moc pěkný. Jenže jak jsem si tenkrát nahledal na netu, v těch s modrým ciferníkem je strojek ISA, což je šmejd za pár euro, navíc montovaný v Číně - na netu najdeš technickou specifikaci a je přímo uvedeno Far East assembly. Ronda je v těch s černým cifrem, což mi není jasné, čím se to řídí, ale uvádí se to v různých pramenech. Ruku do ohně za to ale nedám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výše popisované pouze ukazuje na nevyváženost kvality u Rondy, swiss made strojky s kameny jsou na tom poněkud lépe (jsou osazovány ovšem méně často), Swiss parts strojky s maximálně 1 kamenem made in Eastern Asia (těch je bohužel převážná část) to v podstatě dělají všechny. Mé zkušenosti vycházejí z hodinek několika firem s oběma typy strojků - Adriatica, Wenger, Hanowa, Lüm Tec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, utrpěl jsem podobnou zkušenost.

 

Teď pokukuju po certinách z řady precidrive, tam to snad nebude tak hrozné.

Na ty jsem zatím slyšel pouze pozitivní ohlasy, je tam asi 8 kamenová ETA originál, takže pravděpodobně ok.

 

Viz: http://www.eta.ch/index.php?id=180&L=2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si neco od Bulovy s vysokofrekvencnim kvarzem a mas pokoj. Rucicka

, tak nemuze byt vedle :)

Což je také dobry tip. Já mám takový pocit, že i Miyota kalibr, 0 jewels unadjusted v Q+Q za pár stovek je podstatně lepší než Ronda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem se dival do archivu, jestli jsem mel nekdy neco se strojkem Ronda. Mel, ale jenom Zodiac V-Wolf. Tam byla nejspis Ronda Quartz se 7 kameny... nevim, jestli se to da srovnavat s tim strojkem u Hanowy... V-Wolf ma tedy hodne jemne indexy a vterinovka licovala naprosto presne, pokud si pamatuji. Hodinky za par supu, vodotesne do 300m, safirove sklo... byly super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky jsou to pěkný, ale na tohle se raději někde podívej naživo. Já už už jsem je málem objednal z eshopu, ale zašel jsem se podívat do hodinářství, kde je měli skladem. A to, co jsem viděl, mě vyléčilo. Nevím, jestli jsem trefil špatný kus, ale vteřinovka byla někde v půlce mezi indexy, vypadalo to strašně. Nehodlal jsem riskovat, že mi přijde něco podobného. Ale třeba na to nebudeš tak citlivý a pak službu udělají. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, měl jsem v plánu je taky objednat z eshopu. Ale zajdu se na to určitě podívat na živo.. Docela mě tady na fóru ale v jiném tématu dostala debata o životnosti. Někdo tam psal tuším nějakých 5 - 7 let. To snad ne. Mám tady např. Casio Edifice, mám je cca 8 let a šlapou úplně na pohodu. Jediné co, tak v nich byla měněna baterka a byly přetěsněné.. Že by swiss made Ronda nedala to stejné, či víc?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...