Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Tak, a Ohseny pro kolegu ze zaměstnání jsou po osmi dnech od objednání doma. Celkem slušné a souhlasím, se vším co psal Frostie. 

attachicon.gif20130529_092925.jpg

gratulace k novému kousku, myslím, že vše bude ok a za tu cenu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sluší i Tobě...

gratulace k novému kousku, myslím, že vše bude ok a za tu cenu...

Moc Vam diky panove. Kolega pristi tyden vyrazi na dovolenou, tak test probehne naplno. Koupani v mooori, jizda na motorce atd. Po te pridam report.

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři

lidi, to myslíte vážně chlubit se na chmagu s prachsprostýma atrapama?

vyloženě mě rajcuje ta korunka vylejzající z nápodoby tlačítka baro.

nezlobte se na mě, ale vás to nějak uspokojuje nosit "hodinky" za desetikorunu = to je taky nějaká forma obsese?

sice teda taky zrovna nefrčím na drahých hodinkách, ke spokojenosti mi stačí seiko a casio, ale tohle bych nedal na ruku ani kdyby mi za to zaplatili..

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal Luboši mám to pro kolegu z práce. Pro něj to určitý smysl má. G-shocky za cca 2500 Kč jsou pro něj drahé, takže i když bude mít obšlehnutý Protreky od Ohsenu a budou mu dělat radost, tak proč ne. 

Odkaz ke komentáři

Moc Vam diky panove. Kolega pristi tyden vyrazi na dovolenou, tak test probehne naplno. Koupani v mooori, jizda na motorce atd. Po te pridam report.

myslím, že to bez problému dají. Pokud ne, upraví se podmínky užívání... :tongue_ss:

Odkaz ke komentáři

lidi, to myslíte vážně chlubit se na chmagu s prachsprostýma atrapama?

vyloženě mě rajcuje ta korunka vylejzající z nápodoby tlačítka baro.

nezlobte se na mě, ale vás to nějak uspokojuje nosit "hodinky" za desetikorunu = to je taky nějaká forma obsese?

sice teda taky zrovna nefrčím na drahých hodinkách, ke spokojenosti mi stačí seiko a casio, ale tohle bych nedal na ruku ani kdyby mi za to zaplatili..

Niekto by si na ruku v zivote nedal ani casio ci seiko. 

Odkaz ke komentáři

Nevím proč se zde tak pohoršujete. Každej nosí na ruce na co má. Já nosím taky jen obyčejný Casia a raději bych měl třeba Fortis.

Každej nějak začíná.Myslím, že není důvod ohrnovat nos i nad levnějšíma značkama.I Casia mají velmi povedené kousky...

Odkaz ke komentáři

Promiň, ale pokud z fake tlačítka BARO trčí korunka, tak je to pro mě humus největší. Tohle je jasné parazitování na designu Casia, horší jak Štajny s Rolexem, ti alespoň drží stejnou funkčnost jako předloha. Jsem rád, že se Frostie pochlubil a otestoval, ale shánět tohle pro někoho je mimo moje mantinely.

Odkaz ke komentáři

Většina negací tu byla mířena na mě, takže se pokusím k tomuto vyjádřit. Poprvé, když jsem tu viděl Ohseny (toho času jsem koukal po nových hodinkách měly to být Protreky) se mi celkem zalíbily. Aby bylo jasno neplánoval jsem si je koupit jako náhradu pro sebe místo stávajících PRW 2000. Po té jsme v práci probírali, že kolega jede na dovolenou a nemá žádné horší hodinky. Napadla mě myšlenka po Frostiho reportu, že jedny koupíme a on je vyzkouší co za ty dvě stovky vydrží. Toť vše. Pokud někoho můj wristshot a příspěvek irituje ať ho tedy Moderátoři smáznou. 

Odkaz ke komentáři

Většina negací tu byla mířena na mě, takže se pokusím k tomuto vyjádřit. Poprvé, když jsem tu viděl Ohseny (toho času jsem koukal po nových hodinkách měly to být Protreky) se mi celkem zalíbily. Aby bylo jasno neplánoval jsem si je koupit jako náhradu pro sebe místo stávajících PRW 2000. Po té jsme v práci probírali, že kolega jede na dovolenou a nemá žádné horší hodinky. Napadla mě myšlenka po Frostiho reportu, že jedny koupíme a on je vyzkouší co za ty dvě stovky vydrží. Toť vše. Pokud někoho můj wristshot a příspěvek irituje ať ho tedy Moderátoři smáznou. 

Za mě- mě naprosto vyhovuje, že zkoušíte, co vydržej. Vůbec se nepohoršuju a budu vás naopak poňoukat, ať v tom pokračujete. Nikdo se tady ničím nechlubil, jak jsem pochopil, je to něco jako před začátkem pokusů a přijde foto po pokusech, nic víc, nic mín. Ničemu to neodporuje a nikoho nepropaguje.

Odkaz ke komentáři

Za mě- mě naprosto vyhovuje, že zkoušíte, co vydržej. Vůbec se nepohoršuju a budu vás naopak poňoukat, ať v tom pokračujete. Nikdo se tady ničím nechlubil, jak jsem pochopil, je to něco jako před začátkem pokusů a přijde foto po pokusech, nic víc, nic mín. Ničemu to neodporuje a nikoho nepropaguje.

Přesně tak!

Odkaz ke komentáři

Já tedy jen doplním: Ohsen Plagiatenuhr prošly standardním Frostie testem bez ztráty květinky /sprcha-vana-ponor 2m-sauna/. Já jsem celou tu sranda akci zamýšlel tak, že jsou určeny obecně pro někoho, komu je líto při svých aktivitách ničit svoje fajnovky, hlavně např. při jízdě na motorce, MTB, plavání, práci se dřevem či na zahradě a pod. To za oněch 10,59 USD myslím splní beze zbytku a pokud nakonec dojde ke ztrátě či poničení, nebude to zase až taková katastrofa. Rozhodně se v mém případě nejedná o adoraci nějakého fejku, jehož jsem si navíc plně vědom a uvedl jsem to i v mém testovacím a prezentačním příspěvku 824.

Ad přesnost: panuje zatím nadměrná spokojenost, za cca 14 dní od příchodu domů a seřízení dle DCF 77 je odchylka + 3 sec. Za vynaložené náklady myslím nelze ani více požadovat a i některé dražší quartzky to neumějí lépe.

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Co myslíte o tom výškoměru. Od dětství chci hodinky s výškoměrem, ale nemám představu o jeho přesnosti, spolehlivosti a funkčnosti. Nikdy jsem nic podobného neviděl, ale chtěl bych takové, podobné vlastnit.

Jejich cena je přijatelná a zobrazení výšky je analogové. Digitální se mi nelíbí. Ideální by byli mechanické hodinky s mechanickým výškoměrem, ale tohle je zhruba to co si můžu dovolit, nic víc.

Pokud jsem si dobře všiml, doposud nikdo nereagoval.

Na sporttesterech a cyklocomputerech funguje výškoměr tak, že se měří atmosférický tlak. Na nějakém známém místě zkalibruješ výchozí nadmořskou výšku a to zařízení pak podle změn tlaku určuje aktuální. Tato zařízení lze nastavit tak, že např. na začátku jízdy proběhne automatická kalibrace; takhle to na hodinkách asi řešit nelze.

Zda to u "obyčejných" hodinek funguje stejně, to nevím - žádné takové nemám. Ale kromě GPS je to jediný systém, který znám. A ani mě nenapadá, jak jinak s nějakou rozumnou přesností určit aktuální nadmořskou výšku.

Co se týká přesnosti, tak už z principu je zřejmé, že ta závisí na počasí. V případě velkých změn tlaku není přesnost kdovíjaká, ale běžně plus minus 10 metrů... odhadem, protože to není s čím srovnat. Např. nadmořská výška na turistických směrnících je podle mých zkušeností udávána jen VELMI orientačně. Na Javořici (837 nebo 838 m n. m.) mi třeba můj Polar ukazuje běžně mezi 835 a 840 m n. m.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak jak píše camlost. Jde o tzv. barometrické určení výšek, resp. přesněji výškových rozdílů na základě změn tlaku. Nelze totiž z povahy atmosférického tlaku přiřadit konkrétnímu místu konkrétní výšku, protože atmosferický tlak se samozřejmě v daném místě v čase mění. A to ovlivňuje i přesnost. Tzn, řekněme že při ustáleném tlaku je přesnost vyšší než při prudkém tlakovém vývoji (náhlých změnách počasí). Přesnost také ovlivňuje velikost překonávaného výškového rozdílu, na které závisí velikost změny tlaku. Čím menší překonávaný rozdíl, tím vyšší nepřesnost. Reálná přesnost je v řádu metrů a to s ohledem na vývoj tlaku i několika. Pro orientaci v přírodě (vysokohorská turistika apod.) to samozřejmě bohatě stačí a přesnější může být (může! za konkrétních předpokladů) už jen GPS (GNSS), které mají ovšem zase jiné aspekty ovlivňující přesnost.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...