Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Andy, mohl bys srovnat pepsi Seiko a pepsi Citizen? Na léto přemýšlím o koupi a jsou mi bližší Citizen, jelikož se nevyskytují tak často. Díky. Jinak samozřejmě opět super fotky a vrhnu se na zkušenosti s životem v NYC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, na NY urcite mrkni.

K tomu srovnani, Citizen nevidis tak casto, protoze se dost blbe shani. Budes muset byt trpelivy a trosku pohledat. Jinak bych rekl, ze tyto hodinky jsou plne srovnatelne. Vic o tech Citizenech jsem psal tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/79528-pár-kousků-ve-sbírce/?p=1476464

Nebudu se uplne zabyvat udaji, ktere jdou lehce najit. Kazdopadne:

 

Citizen NY2300

+ Mensi velikost a ne tak vysoke jako SKX. Hodi se i na mensi ruku. Mistni kolega, ktery je ode mne bral, je bral pro manzelku a ta z nich byla nadsena (jestli je jeste ma, nevim).

+ Strojek Miyota 8200 - nema hacking, ale ma rucni natah, coz pro nekoho muze byt smerodatne. Tenhle strojek je lety overeny tazny kun. U me byla presnost v mezich normy.

+ Cifernik a indexy hezci, nez na SKX. Indexy jsou ramovane a ramovane je i day date okenko. Tohle SKX chybi.

+ Dobra lumi. Pokud ne vylozene srovnatelna s SKX, tak maximalne o chlup horsi. Uz nemam presne srovnani, protoze ty hodinky jsou uz asi 9 mesicu pryc. Mel jsem tehdy Monstra, ale na ty Citizen nemaji.

+ Existuje vic verzi (cerne, bile, cerny cifr a pepsi luneta, modry cifr a pepsi luneta) a nema je kazdy.

 

-> Nevim, jestli je to plus nebo minus, ale cisla (5, 10, 15) na lunete maji jinou velikost, nekomu by to mohlo vadit. Mne ne.

 

- Nejsou to certifikovane potapky, i kdyz udavanou WR maji 200M a samozrejme sroubovaci korunku.

- Prodavaji se pouze na gume, ktera je naprosto otresna. Nepodarilo se mi najit tah s plnymi koncovkami, nakonec jsem koupil tah s rovnym zakoncenim, coz se nemusi libit kazdemu.

- Detail, ale cislo 12 na ciferniku neni uplne presne uprostred indexu. Uprostred indexu je jednicka a dvojka vedle jde jakoby bokem. Neni to moc videt a nemyslim si, ze by to byl deal breaker, ale detailisty by to mohlo zajimat.

- Spatne se shani, protoze uz se asi nevyrabi.

 

Seiko SKX009

+ Ikonicke certifikovane potapky.

+ Da se koupit na gume a na dvou ruznych typech tahu (jubilee a oyster).

+ Velke mnozstvi nahradnich dilu a moznost ruznych modifikaci.

+ Skvela Seiko lumi Lumibrite.

+ a - zaroven - strojek 7S26 - tazny kun od Seika, ktery se dava asi tak do milionu ruznych modelu. Stojek nema hacking (zastaveni vterinovky) a nema manualni natah - osobne mi ani jedno nechybi. Udajne je ovsem jeho serizeni trosku sazkou do loterie. Je spousta lidi, kterym beha s minimalni odchylkou a jini ho nejsou schopni seridit. Ja jsem zjistil, po prvotnim zmereni, ze moje odchylka je nejakych -45s/24h - zadna slava. Premyslim, jestli si to nejak sedne, nebo jestli to je na reklamaci, pripadne jenom na serizeni.

 

- Cifernik a hlavne indexy, ktere nejsou plasticke a pusobi trosku nudne.

 

Libily se mi oboje a myslim si, ze kvalitativne jsou fakt srovnatelne. Takze spis asi rozhoduji sympatie ke znacce a touha bud se odlisovat, nebo mit klasiku (prirovnal bych to ke koupi Oktavky :-) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes nebylo uplne nejlepsi pondeli. Mel jsem v planu jit na squash a misto toho jsem trcel v kanclu. Odchod nakonec pred desatou.

152421a5c31d10a608ccefbd791248ab.jpg

 

Pred officem jsem objevil tekouci hydrant. Nastesti byl pomerne malej tlak. Loni jsem videl prasklej hydrant a to byl jinej vodotrysk

615ec51960f86e8881dd25ed79e8964a.jpg

 

Pak jsem premyslel, co bych tak vrazil zase do Eterny. Napred jsem chtel jeden vyskac, ale z toho nic nebylo.

cb759b9e93c7c325ca79492e2857afe0.jpg

 

Tak jsem aspon pro radost nahodil na ruku mocne Rolex a hned jsem si pripadal jako king

d19171f11925cbfcdf0da0a0655b9c6a.jpg

 

07337c3b6428e373e6846eda10f72387.jpg

 

Tady uz jsem si ale jako king nepripadal

12a47a60c1d575fce010c855ec0adcc9.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ecka v kombi s korunkou nemaji chybu. Andy co ty SKX, uz se srovnaly?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me se nesrovnaj-reklamovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam je od patku a zatim se nezastavily. Jsou v chodu porad a rozdil je porad stejnej. Vim, ze je brzo na nejake vyhodnocovani, ale pochybuju, ze po mesici noseni stahnou zpozdeni o nejakych 40-50s. Taky bych je nerad osoupal, hlavne tah, pokud je pak budu vracet. Ted je jeste lhuta, kdy je muzu proste vratit. Pak uz to bude vylozene reklamace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrat je Andy a vem jine. Ty si nejspis nesednou. Projebes akorat lhutu :( .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky Pavle :-)

Ja jsem jinak vytvoril pozadavek na vraceni a popsal, ze SKXka maji pravdepodobne vadu strojku, protoze se zpozduji vic, nez garantuje Seiko. Dostalo se mi odpovedi, ze jejich tym da hlavu dohromady a maji 48h na vyhodnoceni opravnenosti meho pozadavku a pak mi daji vedet co a jak :-) Tak cekam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mne Ti daji drobnou slevu, nebo se jen tak letmo napisou, ze mas pravo je vratit. To bude az na konci textu malym pismem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...